Bacalaureatul 2011 sesiunea de toamna a adus un fenomen in Bucuresti: multi absolventi au parasit salile de examinare la o ora si jumatate de la inceputul probei de matematica, predand foile goale. "Cred ca la aceasta proba au fost eliminati opt candidati. Dar am inregistrat un alt fenomen. Multi tineri au parasit sala dupa o ora si jumatate fara sa fi scris nimic pe foile de examen", a declarat pentru Mediafax inspectorul general scolar Cristian Alexandrescu.

Inspectorul general explica acest fenomen prin faptul ca elevii nu s-au pregatit pentru examenul de Bacalaureat. "Probabil ca nu au invatat nimic. Masurile de securitate au fost la fel de exigente, astfel ca nici de aceasta data nu au putut copia. De aceea, probabil, au parasit examenul vazand ca nu stiu sa rezolve niciun exercitiu", a declarat Cristian Alexandrescu.

Potrivit unor supraveghetori, au existat centre de examen in care, dupa o ora si jumatate, patru clase de elevi au parasit salile. Profesorii de matematica considera subiectul de la romana si matematica din toamna mai usor decat cel din vara.

Absolventii de liceu au sustinut miercuri, 31 august, proba scrisa obligatorie a profilului: examenele de Matematica si Istorie. Examenul de Istorie a fost sustinut de absolventii de la profilurile umanist, artistic, pedagogic, educatie fizica si sport, teologic, iar examenul de Matematica de absolventii de la profilurile real, servicii, resurse naturale si protectia mediului, tehnic, pedagogic si militar. 63 de elevi au fost dati afara din salile de examen, la nivel national, in timpul probei obligatorii a profilului din cadrul sesiunii august-septembrie a Bacalaureatului 2011, pentru frauda sau tentativa de frauda, potrivit unei centralizari partiale, au declarat pentru HotNews.ro surse din cadrul Ministerului Educatiei.

Amintim ca 268 de elevi au fost dati afara din examenele de Istorie si Matematica in prima sesiune a Bacalaureatului 2011. Ei au fost eliminati de la proba scrisa obligatorie a profilului pentru tentativa de frauda sau detinere de telefoane mobile, potrivit unui centralizator al Ministerului Educatiei. Numai la un liceu din Hunedoara au fost eliminati 111 elevi. Luni, 29 august, la examenul la Limba si literatura romana au fost dati afara 240 de elevi la nivel national pentru frauda sau tentativa de frauda.

Citeste si: