Inspectoratul Scolar din Timis i-a sanctionat pe profesorii dintr-o comisie de bacalaureat, dupa ce la prima sesiune a Bacalaureatului 2011 au fost descoperite 98 de lucrari cu pasaje identice. Este vorba despre profesori de la Grupul Scolar "Romulus Paraschivoiu" din Lovrin: 13 cadre didactice au primit avertisment, iar 25 de profesori vor primi salariul diminuat cu 10% timp de 6 luni, transmite Timis Online. Inspectoratul de Politie din Timis desfasoara in paralel o ancheta.

Profesorii nu vor mai avea voie sa participe la examenul de bacalaureat timp de cinci ani, iar liceul din Lovrin nu va mai fi centru de examen anul viitor. Cei 98 de elevi care au avut lucrarile identice nu vor mai putea sustine examenul de bacaureat pana in toamna anului 2012.

In sesiunea iunie-iulie a Bacalaureatului 2011, o comisie a Inspectoratului Scolar Timis a descoperit la centrul de evaluare de la Grupul Scolar "Romulus Paraschivoiu" din localitatea Lovrin, in timpul unor verificari, 98 de lucrari cu pasaje identice.

Marin Popescu, inspectorul scolar general al Inspectoratului Scoalar din Timis, a declarat ca "in baza raportului intocmit am decis sa fie sanctionati pentru neglijenta in derularea activitatilor din acel centru si nerespectarea atributiilor ce le reveneau", potrivit Timis Online.

Andreea Cinteza, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Timis, a declarat pentru publicatia citata ca "la nivelul Inspectoratului de Politie Timis s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de neglijenta in serviciu, fata de cadrele didactice din cadrul Grupului Scolar din localitatea Lovrin, iar politistii vor continua cercetarile pentru stabilirea cu exactitate a gradului de implicare".

Dosarul va ajunge la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara si profesorii implicati in fraudarea examenului risca inchisoarea pana la doi ani sau amenda administrativa.

Reamintim ca un numar de 661 de elevi au fost eliminati de la toate probele scrise, in cadrul sesiunii iunie-iulie a Bacalaureatului 2011. Acestia au fost dati afara din examene pentru frauda sau tentativa de frauda, au declarat pentru HotNews.ro reprezentantii Ministerului Educatiei. Numarul elevilor eliminati in aceasta sesiune este dublu fata de cel inregistrat anul trecut, tot in sesiunea iunie-iulie.

Citeste si: