Motivatia respingerii contestatiei in anulare promovate de Dan Voiculescu in Dosarul Felix: Admiterea ar fi insemnat un "recurs la recurs".

de R.M.     HotNews.ro
Marţi, 30 august 2011, 19:12 Actualitate | Esenţial


Dan Voiculescu
Foto: AGERPRES
Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal a Inaltei Curti de Casatie si Justitie a publicat, marti, motivele pentru care a respins definitiv si irevocabil contestatia in anulare formulata de Dan Voiculescu impotriva deciziei instantei supreme, prin care s-a stabilit ca senatorul PC a colaborat cu fosta Securitate, scrie site-ul Lumea Justitiei.

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au respins, in data de 23 iunie, contestatia in anulare formulata de avocatii lui Dan Voiculescu la decizia prin care ICCJ a decis mentinerea verdictului de colaborare cu fosta Securitate dat de Curtea de Apel Bucuresti.

ICCJ a decis respingerea contestatiei ca inadmisibila, ceea ce inseamna ca nu au fost intrunite elementele necesare pentru declararea acestei forme extraordinare de atac. Prin aceasta hotarare, decizia ICCJ ramane definitiva.

Prin decizia 3678, pronuntata in 23 iunie 2011, in dosarul 4251/2/2011, de completul format din judecatorii Carmen Sirbu (presedinte) Niculae Manigutiu si Iuliana Pusoiu, s-a stabilit ca admiterea unei astfel de contestatii ar fi impotriva legii si ar insemna, in fapt un recurs la recurs.

In motivare, judecatorii au explicat ca toate argumentele invocate de Dan Voiculescu - instanta de recurs nu a tinut cont de toate probele, la CNSAS nu s-a votat corespunzator, in sensul lipsei cvorumului, instanta a interpretat in mod eronat forma de vinovatie a contestatorului dar si caracterul legilor tarii - nu reprezinta motive care sa duca la admiterea unei contestatii in anulare, ci critici la adresa deciziei instantei de recurs, care insa nu pot constitui motiv de admitere a contestatiei in anulare, precizeaza Lumea Justitiei.

Potrivit instantei supreme, temeiurile formularii unei cai extraordinare de atac pot fi doar doua:

 • cand dezlegarea data prin hotararea instantei de recurs este "rezultatul unei greseli materiale"
 • cand instanta, respingand recursul sau admitandu-l numai in parte, "a omis din greseala sa cerceteze vreunul din motivele de modificare sau de casare".
Care sunt motivatiile judecatorilor:
 • Contestatia in anulare speciala (…) nu poate fi asadar exercitata pentru remedierea unor greseli de judecata, precum cele privind stabilirea eronata a situatiei de fapt in urma aprecierii probelor, interpretarea unor dispozitii legale (de drept substantial sau procedural) sau rezolvarea unui incident procedural, intrucat a da partilor posibilitatea de a se plange aceleiasi instante care a dat hotararea de modul in care a apreciat probele si elementele dosarului, a interpretat legea si a stabilit raporturile dintre parti ar insemna sa se deschida dreptul partilor de a provoca rejudecarea caii de atac a recursului, ceea ce este inadmisibil.
 • Se constata, in cauza, ca toate aspectele relevate de contestator ca temeiuri ale contestatiei in anulare speciala (….) nu se incadreaza in categoria greselilor materiale, astfel cum acestea sunt avute in vedere de textul legal mai sus citat.
 • Ele se constituie, in realitate, in critici privitoare la modul in care instanta a pronuntat decizia atacata, judecand calea extraordinara de atac de reformare a recursului, a apreciat probele si elementele dosarului, a interpretat legea aplicabila litigiului, a verificat daca raporturile dintre parti, specifice cauzei, au fost corect stabilite de judecatorul fondului si a dispus in mod suveran cu privire la cererea de administrare a unor inscrisuri, iar aceste critici nu pot fi primite si examinate, intrucat s-ar deschide astfel calea unui recurs la recurs.
In ceea ce priveste cel de-al doilea motiv al contestatiei in anulare formulata de Dan Voiculescu, adica acela ca instanta de recurs a omis sa cerceteze si sa se pronunte pe toate "argumentele" aduse de aparatorii sai, Sectia de Contencios a instantei supreme a aratat ca nici acest motiv nu sta in picioare, intrucat instanta a analizat in detaliu toate argumentele cauzei, chiar daca nu si le-a insusit.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

3457 vizualizari

 • +44 (48 voturi)    
  problema lui Voiculescu nu este colaborarea (Marţi, 30 august 2011, 19:28)

  PSD-erbedeul [utilizator]

  problema lui Voiculescu nu este colaborarea ci NESIMTIREA !
  • +25 (29 voturi)    
   voiculescu a prezis rezultatul (Marţi, 30 august 2011, 20:16)

   michal [anonim] i-a raspuns lui PSD-erbedeul

   nu spunea el ca va ajunge pana la cedo?
   • +11 (15 voturi)    
    prosti, dar multi!! (Marţi, 30 august 2011, 20:53)

    peluzar [utilizator] i-a raspuns lui michal

    vorba lui Lapusneanu.
    • -24 (28 voturi)    
     Problema lui Voiculescu (Marţi, 30 august 2011, 21:05)

     Davout [anonim] i-a raspuns lui peluzar

     este ca e cel mai periculos adversar al PDL si al presedintelui Basescu.
     • +14 (14 voturi)    
      UAU, (Miercuri, 31 august 2011, 8:00)

      Audit [utilizator] i-a raspuns lui Davout

      ai zis-o. Asta a fost din putul gandirii.
     • +15 (15 voturi)    
      sa-l votezi presedinte! (Miercuri, 31 august 2011, 8:08)

      bula [anonim] i-a raspuns lui Davout

      acest periculos adversar nu a luat vreodata peste 2%. Nici fostii colaboratori (te inscrii?) n-au respectat ordinul de vot!
      • -6 (6 voturi)    
       Voiculescu a initiat (Miercuri, 31 august 2011, 13:34)

       Davout [anonim] i-a raspuns lui bula

       prima suspendare; la a doua ar putea castiga. Daca nu ar fi periculos nu ar irita atata puterea.
    • +5 (5 voturi)    
     voiculescu e prea puternic (Miercuri, 31 august 2011, 11:26)

     michal [anonim] i-a raspuns lui peluzar

     ca afacerist si politician ca sa fi fost un simplu colaborator. asta nu inteleg eu.
  • -22 (26 voturi)    
   Iar problema Curti ce judeca in mod european (Marţi, 30 august 2011, 20:47)

   Utilizatoru' de justitie [anonim] i-a raspuns lui PSD-erbedeul

   este nelegalitatea.
   Priviti si va cruciti monstra de judecata europeana neoplatonica, iar nu aristotelica :
   "Admiterea ar fi insemnat un "recurs la recurs""Adica noi nu judecam pe nelegalitatile judecatii, a deliberarii, a hotarii - fiindca ar trebui sa ii dam dreptate lu' Felix; dar cum Felix nu trebuie sa aiba dreptate noi zicem ca ar fi cale de atac,la cale de atac . Nu si ca nu are dreptate!!!
   Ca sa integem noi vulgul ca nu e de joaca cu astia, ne-o mai trage inca o data :
   "(…) nu poate fi asadar exercitata pentru remedierea unor greseli de judecata, precum cele privind stabilirea eronata a situatiei de fapt in urma aprecierii probelor, interpretarea unor dispozitii legale (de drept substantial sau procedural) sau rezolvarea unui incident procedural, intrucat a da partilor posibilitatea de a se plange aceleiasi instante care a dat hotararea de modul in care a apreciat probele si elementele dosarului, a interpretat legea si a stabilit raporturile dintre parti ar insemna sa se deschida dreptul partilor de a provoca rejudecarea caii de atac a recursului, ceea ce este inadmisibil"
   Pai bai judecatorii lui Europa, ala s-a plans:1) de administrare nelegala, 2) de neadministrare nelegala de probe,si 3) de refuz de administrare de probe. Astea nu sunt interpretari de probe, sunt insasi nelegalitati (eu asi zice ilegalitati) ale actului de judecata, adica insasi esenta contestatiei. Frumos zis - eroare materiala, nu necompetenta, nu turpitudine, .... sau alte "europenisme".
   • +24 (24 voturi)    
    deci e turnator..da? (Marţi, 30 august 2011, 21:25)

    dadan [utilizator] i-a raspuns lui Utilizatoru' de justitie

    intoarce-o pe toate partile si scrie texte de sute de pagini ,eu imi permit sa sumarizez pentru vulgul spectator la aceasta comedie trista - Felix este un nesimtit de turnator cu acte in regula si detine o pozitie publica importanta care e necompatibila cu statutul de Turnator ..... daca ar fi un pic de bun simt ar demisiona....antenele au demonizat-o pe Mona Musca pentru nishte naivitati din tinerete iar turnatorul asta profesionist are aspiratii de pozitii publice inalte ....se viseaza sef al senatului cu Basescu suspendat adica sef interimar peste macelarie....
    • -17 (17 voturi)    
     Noroc ca esti un nimeni !!! (Marţi, 30 august 2011, 22:57)

     Utilizatoru' de justitie [anonim] i-a raspuns lui dadan

     Cine Dumnezeu te asculta?
     In rest poti sa fii si neinstruit, ilogic (evident), mojic, ... - adica cum te comporti; sau cum ai evoluat .
     Ca sa fie Felix turnator, nu ar fi trebuit sa aiba dreptate. Dar nu se neaga acest lucru, se zice doar ca o cale de atac, la aceeasi cale de atac nu este eroare (grava si materiala).
     Asa este!Este turpitudine, slaba pregatire sau comanda. Pe care o alege ICCJ? - instanta recunoascuta ca gresind "din greseala in greseala".
     In rest, esti un diletant! un nimeni!
     Da' ce stiu afonii astia dom'le!
     PS Vezi ca pe turnatorul ala l-au votat un numar suficient de oameni; dar cum iti spuneam, cand esti un nimen-ca tinei, ce mai conteaza ce vrei tu, sau ce iti place. Te supui noua! Nu vrei, te vom obliga (democratic) Nu stii, te invatam. Nu poti, te ajutam. Abia astept sa te ajut !!!
     PPS Astept sa ii vad fata dlui. Basescu, cand Voiculescu va fi sef.Va fi teribil!
     • -9 (13 voturi)    
      Voiculescu ii va arata (Miercuri, 31 august 2011, 2:20)

      Davout [anonim] i-a raspuns lui Utilizatoru' de justitie

      cat de complexa si de justa e democratia.
     • +14 (16 voturi)    
      chiar??? (Miercuri, 31 august 2011, 8:48)

      antipc [anonim] i-a raspuns lui Utilizatoru' de justitie

      Daca iti provoaca o placere sadica sa accepti acest ''excrement'' al natiunii te sfatuiesc sa o faci in Congo,iar daca esti imbecil iti aratam ,te invatam,te ajutam,democratic of course,ca aberezi,iar ca sfat citeste un pic despre idolul tau cam ce facea in tinerete dom' profesor cum ii spui tu,Gadea,hahahahahaahaha,si vorba comentului de mai sus,prosti sunt multi
      • -6 (6 voturi)    
       Incearca numai !Hai Incearca ! (Miercuri, 31 august 2011, 11:06)

       Utilizatoru' de justitie [anonim] i-a raspuns lui antipc

       Daca ai avea mintea si imaginatia necesara, ai abandona!Dar nu ai multe ... .
       Te astept hidrocefalule. Te astept
       P.S. Cu siguranta ca nu ai fost in stare sa constati ca nu este nici o formula de iubire sau adulatie a lui Felix, critica mea viznd gandirea si exprimarea ICCJ care putea sa se exprime concis, fara ambiguitati -criticabile de altfel.
       Da' ce stiu hidrocefalii astia dom'le.
       Nu stiu de ce, dar dupa ce esti citit, se simte nevoia eugeniilor sociale -of course ..., bioetice, ....
       • +9 (9 voturi)    
        Dumneata ai o problema (Miercuri, 31 august 2011, 11:42)

        Luk [utilizator] i-a raspuns lui Utilizatoru' de justitie

        de sananate mentala.

        Daca ai probleme asa de mari cu ICCJ, de ce nu le spui?
        • -6 (6 voturi)    
         Din acelasi motiv pentru care (Miercuri, 31 august 2011, 12:04)

         Utilizatoru' de justitie [anonim] i-a raspuns lui Luk

         ati publicat fragmente din sentinta.
         Chiar voi de ce ati publicat?
         Nu pentru informarea cetatenilor?
         Eu, pentru a ii ajuta sa inteleaga hotararea; mecanismul de deliberare side motivare al ei, intelegerea exact a ceea ce spune hotarare.
         Eu unul ma cam feresc sa fac aprecieri la sanatatea unora si altora.
         .... totusi ce te deranjeaza pe dumneata atat de mult si atat de acid in incercarea mea de a lamuri unele cuvinte si sintagme contradictorii, folosite intr-o hotarare judecatoreasca ce trebuia sa fie explicita, clara si concisa - de catre niste slujbasi platitii cu peste 200.000 - 250.000 lei pe an si din banii mei .

         Ca utilizator incearca sa te concentrezi pe fond, ori vezi-ti de problemele dumitale! Sau poate nu ai suficiente probleme?
         • +9 (9 voturi)    
          Si daca n-am suficiente probleme... (Miercuri, 31 august 2011, 12:16)

          Luk [utilizator] i-a raspuns lui Utilizatoru' de justitie

          ... o sa-mi faci dumneata? Penibil...

          Cam violent limbaj si cam contradictoriu.

          "Eu unul ma cam feresc sa fac aprecieri la sanatatea unora si altora." nu se potriveste in raport cu ceea ce aratati mai sus (hidrocefal, eugenie etc).

          Cand voi avea nevoie de sfaturi in ceea ce priveste directia concentrarii, o sa va anunt.

          Pana atunci...
  • -14 (20 voturi)    
   sfat (Marţi, 30 august 2011, 20:50)

   peluzar [utilizator] i-a raspuns lui PSD-erbedeul

   problema fraierilor e ca le pasa mai mult de viata altora, decat de a lor proprie. Nu mai reproduceti ca niste papagali ce vor altii sa spuneti, ganditi putin inainte.
   • +15 (17 voturi)    
    Problema fraierilor... (Miercuri, 31 august 2011, 0:42)

    traian [anonim] i-a raspuns lui peluzar

    Ai dreptate,fraierilor le pasa de viata altora!Se pare ca tie iti pasa un pic mai mult de viata lui Felix! Daca nu esti Felix inseamna ca sti ce postezi!
    • -2 (2 voturi)    
     Macar unii au salarii de pe urma pedelistilor (Miercuri, 31 august 2011, 23:50)

     peluzar [utilizator] i-a raspuns lui traian

     Inteleg ca ai un scop pentru care trebuie sa urmezi linia partidului portocaliu - iti iei leafa de la ei.
   • +8 (12 voturi)    
    In logica ta si (Miercuri, 31 august 2011, 8:02)

    Audit [utilizator] i-a raspuns lui peluzar

    cel pe care il sustii, Voiculescu, e un fraier: si lui i-a pasat mai mult de ce fac altii ca dovada faptul ca e turnator.
    • -1 (1 vot)    
     Inainte de a scrie, invata sa gandesti! (Miercuri, 31 august 2011, 23:52)

     peluzar [utilizator] i-a raspuns lui Audit

     Adica, nu mai reproduceti textele fredonate de pedelisti. Judecati putin. Asta ar insemna si putina documentare.
  • -8 (10 voturi)    
   obiectivitatea justitiei care nu este... (Miercuri, 31 august 2011, 8:59)

   Logopedul [anonim] i-a raspuns lui PSD-erbedeul

   Problema lui Voiculescu este ca isi doreste, ca noi toti sa fie judecat de o justitie echidistanta, dar la noi nu exista asa ceva pentru ca a devenit un instrument in mana lui Baescu, de taxare a adversarilor politici.
 • +33 (33 voturi)    
  Vaiiii... (Marţi, 30 august 2011, 19:30)

  Luk [utilizator]

  ce nedreptate..

  O sa comentez dupa ce-mi sterg lacrimile =))
 • -31 (31 voturi)    
  Nu-i asa rau precum vanzarea flotei si a aurului (Marţi, 30 august 2011, 19:30)

  Louis [anonim]

  ...
  • +24 (24 voturi)    
   Parca-i mai bine acum, nu? :)) (Marţi, 30 august 2011, 19:35)

   Luk [utilizator] i-a raspuns lui Louis

   Sincere condoleante!
   • -11 (13 voturi)    
    Inseamna ca aveau (Marţi, 30 august 2011, 21:35)

    Davout [anonim] i-a raspuns lui Luk

    motive de a cere un recurs...
    • +9 (9 voturi)    
     Inseamna ca pe Luna (Miercuri, 31 august 2011, 8:55)

     Luk [utilizator] i-a raspuns lui Davout

     e gravitatia mai mica.
 • +26 (28 voturi)    
  Cu Ceausescu (Marţi, 30 august 2011, 19:44)

  Radu [anonim]

  Daca eram la revolutia franceza era de mult impuscat impreuna cu Ceausescu.
 • +20 (22 voturi)    
  VARANUL ! (Marţi, 30 august 2011, 20:47)

  pointless man [utilizator]

  Nu uitati sa-i spuneti "varanul". Nu e inventia mea, tot pe hotnews am aflat-o, dar i se potriveste perfect.
 • -22 (22 voturi)    
  deschideti ochii (Marţi, 30 august 2011, 20:55)

  peluzar [utilizator]

  Omul nu are probleme cu Fiscul, cu ANI sau cu alta autoritate, in afara lui Basescu. De aici, si dosarul comandat.
  • +15 (17 voturi)    
   curat murdar (Marţi, 30 august 2011, 21:38)

   curat murdar [anonim] i-a raspuns lui peluzar

   Daaaaa...
   Omul este curat ca lacrima si scopul lui Base in ultimul mandat este sa-i murdareasca imaginea marelui filantrop Voiculescu. Hai sa fim seriosi!
   A gresit si ar trebui sa-si asume ca Mona Musca. Sincer, o apreciez mai mult pe Musca decat pe nesimtitul asta care isi bate joc de inteligenta noastra.
 • +16 (18 voturi)    
  si partidul? (Marţi, 30 august 2011, 21:59)

  zamolxe [anonim]

  Si partidul ? PC-ul? umbrela "colaboratorilor" ? nu ar trebui desfiintata?
 • +15 (17 voturi)    
  Varanul... (Marţi, 30 august 2011, 22:28)

  Costin [anonim]

  In sfarsit i s-a dat varanului ce-i al varanului...
  Varanul ce lacom, pofticios si fara limita in ale lacomiei...
  • -12 (12 voturi)    
   Exact aia spuneam si eu un pic mai sus (Marţi, 30 august 2011, 23:00)

   Utilizatoru' de justitie [anonim] i-a raspuns lui Costin

   Da ce sa faci cu diletantii astia !
   Ma bucur suntem 2 care mai gandim . Cel putin pe spatiul sata. Sau om fi singurii in toata tara?
   Apropos, astia procreaza? ... Da??? Cumplit!!!
 • +8 (8 voturi)    
  banii n-au miros (Marţi, 30 august 2011, 22:44)

  Ionu Nost [anonim]

  Daca CNSAS i-ar fi dat bani, Sergiu AndonE l-ar fi sfasiat pre sconcsul Felix si institutia ramanea intreaga (nu integra).
  • -4 (8 voturi)    
   Voiculescu lupta pentru a-si demonstra nevinovatia (Miercuri, 31 august 2011, 7:23)

   PERIFERIC [utilizator] i-a raspuns lui Ionu Nost

   Nu totul se cumpara.
 • +15 (17 voturi)    
  Asadar (Marţi, 30 august 2011, 23:42)

  oki [anonim]

  ramane cum am stabilit ! Voiculescu ramane un turnator infect care ar trebui scuipat la fiecare aparitie, poate asa va intelege ce e rusinea .
  • -6 (10 voturi)    
   hai mai bine lasa (Miercuri, 31 august 2011, 7:21)

   PERIFERIC [utilizator] i-a raspuns lui oki

   Iar oamenii ca tine ar trebui sa paraseasca tara cat mai urgent. Ignorantii ne trag in jos. Problemele pe care le are Voiculescu si le rezolva in justitie. Daca cea romaneasca este obedienta, CEDO ramane solutia.
 • +15 (17 voturi)    
  fals in declaratii (Miercuri, 31 august 2011, 0:43)

  dorobantu [anonim]

  de ce nu este judecat pentru fals in declaratii? a declarat pe propria raspundere ca nu a fost colaborator al securitatii. ce asteapta autoritatile statului .Cat timp mai face parte din senatul Romanieiacest individ ticalos?
  • -6 (10 voturi)    
   pentru ca (Miercuri, 31 august 2011, 7:18)

   PERIFERIC [utilizator] i-a raspuns lui dorobantu

   Nu a savarsit un fals in declaratii.
   • +8 (10 voturi)    
    ai fost coleg de birou (Miercuri, 31 august 2011, 10:30)

    ME [anonim] i-a raspuns lui PERIFERIC

    @periferic, ai fost coleg de birou cu tov Felix la Secu sau esti prea tanar si nu ai cunostiinta cu ce se ocupau baietii cu "epoleti de la ochiul si timpanul", poate ar trebui sa te informezi, sa vezi cate familii AU DISTRUS aceste larve, ca fiinte umane nu pot sa fie numite!!! Poate faci o excursie la unul din lagarele de exterminare , poti incepe cu Sighet! Meritati sa fiti inchisi in aceleasi conditii cateva luni nu sa aberati pe forumuri. Noroc ca au murit unii in '89 ca nici calculator nu aveai acum!
    • -5 (7 voturi)    
     nu cred ce spune Basescu (Miercuri, 31 august 2011, 11:43)

     PERIFERIC [utilizator] i-a raspuns lui ME

     Tanar sunt si gandesc liber, nu judec cum ar vrea unii. Revolutia ar fi avut loc oricum, pentru ca nu a fost doar in Romania. Vad de atatia ani nesimtirea cu care actioneaza Traian Basescu impotriva romanilor, vad oameni fara coloana vertebrala, care il slujesc intocmai, vad neregulile din justitie. De asta tind sa ii dau dreptate lui Voiculescu si il cred nevinovat.
     • +5 (5 voturi)    
      tanar esti si gandesti liber (Miercuri, 31 august 2011, 13:17)

      Jagged Fel [utilizator] i-a raspuns lui PERIFERIC

      dar periferic, adica in final fara folos...iar gandirea periferica e ca si lipsa ei :)
      plimba-te, baiete...pe vesnicile plaiuri ale naivitatilor :)
 • +7 (7 voturi)    
  Acest "ochiul si timpanul" (Miercuri, 31 august 2011, 7:59)

  Audit [utilizator]

  al politicii romanesti nu mai oboseste? Orice ar face el este ceea ce este - un securist.
  Un securist aflat in trecut in serviciul lui Ceausescu si in prezent in serviciul cupluilui Ponta - Crinut. Simplu.
  • 0 (0 voturi)    
   Securist e Basescu, care si-a dat dosarul disparut (Miercuri, 31 august 2011, 23:55)

   peluzar [utilizator] i-a raspuns lui Audit

   Dar a avut grija sa ii fabrice unul lui Voiculescu.
 • 0 (0 voturi)    
  salvarea lui felix...... (Miercuri, 31 august 2011, 17:09)

  perspicace [anonim]

  un 'simpatizant' im plus sau in minus la atatea milioane.... nu conteaza
  • 0 (0 voturi)    
   Simpatizanti cauta Base ca e sub Becali in sondaje (Miercuri, 31 august 2011, 23:56)

   peluzar [utilizator] i-a raspuns lui perspicace

   ...


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by