Politistii de frontiera din Calarasi, precum si angajatii Capitaniei portului de control Chiciu Calarasi, au intervenit pentru a opri un comandant de nava ce se afla beat la carma, informeaza, marti, Inspectoratul General al Politiei de Frontiera (IGPF), transmite Mediafax.

Comandantul Ghita L. se afla, vineri, la bordul slepului motor Ada 1, navigand in amonte pe Dunare, in zona de competenta a Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Calarasi, potrivit unui comunicat al sursei citate.

Politistii fusesera sesizati, in jurul orei 15.00, ca ambarcatiunea facea manevre periculoase, punand in pericol siguranta navigatiei. Cand au incercat sa ia legatura prin radio-telefon cu comandantul navei, politistii au observat ca acesta avea limbaj greoi si exprimare incoerenta. Astfel, s-a constituit o echipa de control formata din politisti de frontiera si capitanul-sef al Capitaniei portului Calarasi, pentru a verifica situatia.

Echipa de control a ajuns din urma slepul motor si a urcat la bordul navei, unde autoritatile au realizat ca acesta mirosea a alcool. Politistii au verificat documentele echipajului si ale navei, iar comandantul a fost debarcat si dus la Politia Calarasi - Biroul Rutier, unde a fost testat cu etilotestul. Rezultatul a fost de 1,23 de miligrame pe litru in aerul expirat.

Ulterior, comandantul a fost dus la Spitalul Judetean Calarasi, unde i-au fost recoltate probe de sange pentru stabilirea alcoolemiei.

El este cercetat in stare de libertate pentru "exercitarea atributiilor de serviciu in stare de ebrietate sau sub influenta unor substante ori produse stupefiante sau medicamente cu efecte similare starii de ebrietate", potrivit Legii 191/2003.

Nava si echipajul au ramas in ancora la kilometrul fluvial 392, urmand ca proprietarul sa schimbe echipajul.