Mirel Axinte, recent numitul consilier personal al Ministrului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Sebastian Lazaroiu, povesteste intr-o serie de comentarii postate la finalul unui articol de pe site-ul Blogary.ro cum a fost martorul unei sinucideri in gara Predeal. In comentariile sale, Axinte foloseste cuvinte foarte dure la adresa celui care s-ar fi sinucis: "Daca vrei sa te sinucizi, du-te-n p***a ma-tii si fa-o pe pustii, nu intr-un loc public. (...) Salvarea unor asemenea personaje nu e o miza. In cazul sinucigasilor eu as chema Rebu, nu IML-ul". Contactat de HotNews.ro si intrebat daca nu cumva comentariile facute sunt prea dure, Mirel Axinte a declarat: "Aveti dreptate. Comentariile respective sint prea dure indiferent de cine ar fi autorul lor. Insa in astfel de momente reactiile la cald difera de la om la om, reactiile pot fi surprinzatoare chiar si pentru autorul lor."

Mirel Axinte, recent numit consilier personal al Ministrului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Sebastian Lazaroiu, spune ca a fost martorul unei sinucideri in gara din Predeal. Experienta a fost povestita chiar de Mirel Axinte, intr-o serie de comentarii postate la finalul unui articol de pe site-ul Blogary.ro.

Mirel Axinte este cunoscut si sub semnatura "Bleen" pe un blog cu acelasi nume.

"Sinucidere in gara la Predeal, chiar in fata noastra, la 2 m. Noroc ca mi-am dat seama ce face si am apucat sa-i zic Danei sa se intoarca cu spatele", a scris Axinte. "A luat o injuratura de la mine pe ultimele secunde ale existentei: "Cit de timpit sa fii sa te apuce traver... Oops." Da. A decedat. S-a asezat cuminte cu capul pe linie. I-am zis Danei sa se intoarca cu spatele dar eu n-am mai apucat", a continuat mai jos consilierul ministrului Lazaroiu.

Mai jos, un alt utilizator scrie: "Regret enorm Mirel ca ai vazut asta. E un sentiment cumplit cand un om moare langa tine".

"Etecuru. Nu mi s-a parut cumplit. Cumplit era sa cada cineva pe linia ferata si sa moara. Nu-mi plac sinucigasii iar asta cu atit mai putin, ca si-a ales sa se omoare la citiva metri in fata Danei. Daca vrei sa te sinucizi, du-te-n p***a ma-tii si fa-o pe pustii, nu intr-un loc public. Sinuciderea (cu extrem de putine exceptii) e un viol, un act demonstrativ, ostentativ si penibil. Sinucigasii publici ar trebui amendati, arestati si batuti. Asa cum nu te caci in public, n-ar trebui nici sa te sinucizi in public. Tare mi-e teama ca la Sinaia-n gara ne asteapta sinucigasul din Sinaia. Or fi mai multi? O secta? Un traseu turistic cu senzatii mai tari decit Dracula?", a spus in replica Mirel Axinte.

Cateva fragmente din comentariile postate de Mirel Axinte:

  • Cel mai bun lucru e sa-l ignori. Salvarea unor asemenea personaje nu e o miza. In cazul sinucigasilor eu as chema Rebu, nu IML-ul. (...)
  • Nu e vorba de moartea unei fiinte umane, ci de sinucidere. Exact felul asta de a gindi ma calca pe nervi. (...)
  • Sinuciderea e crima si viol. Dobitocul care face asta e fericit ca se duce dracului si nu mai e nimic (desi sper sa existe Iadul si sa ajunga acolo ars in cazanul cu smoala, taiat feliute, lipit la loc si cu un fier incins infipt in c*r), nu se gindeste la cei de linga el. Ba nu, mint. Se gindeste si d-aia se si sinucide cu surle si trimbite, ca sa arate familiei, iubitei, lumii cit sufera el. (...)
  • N-o sa reintru intr-o discutie care risca sa fie interminabila. O sa notez doar ca un dobitoc mi-a stricat ultima zi dintr-un concediu si asa amarit, de doar doua zile. Eu ramin la parerea ca ar trebui sa se faca ceva, sa se amenajeze niste locuri speciale.

Contactat de HotNews.ro si intrebat daca nu cumva comentariile facute sunt prea dure, Mirel Axinte a declarat: "Aveti dreptate. Comentariile respective sint prea dure indiferent de cine ar fi autorul lor. Insa in astfel de momente reactiile la cald difera de la om la om, fiecare se descarca, fiecare reactioneaza in felul lui. Iar reactiile pot fi surprinzatoare chiar si pentru autorul lor."