UPDATE: In cadrul examenului scris de Limba si literatura romana din Bacalaureatul 2011, sesiunea august-septembrie, au fost dati afara din salile de examinare 240 de absolventi, la nivel national. Ministerul Educatiei anunta ca acestia reprezinta 0,44% dintre candidatii prezenti luni, 29 august, la proba scrisa si au fost eliminati "ca urmare a diferitelor tentative de fraudare a examenului (telefoane mobile, fituici)".

Amintim ca in sesiunea iunie-iulie 2011 a Bacalaureatului, la proba scrisa de limba si literatura romana au fost dati afara din examen 233 de candidati, la nivel national, pentru tentativa de copiere sau pentru ca au intrat cu telefoane mobile in sala de examinare.

"Conform statisticii realizate de Centrul National de Evaluare si Examinare, (...) din totalul celor 62.348 elevi inscrisi s-au prezentat la examen 54.099 de candidati (86,77%)", se arata in comunicatul remis de Ministerul Educatiei. Potrivit datelor Ministerului, cele mai multe cazuri de elevi eliminati au fost inregistrate in Bucuresti - 44 de candidati, judetul Timis - 18 candidati, judetul Arges -17 candidati, judetul Bihor -14 candidati.

In prima sesiune a Bacalaureatului 2011, in Bucuresti au fost dati afara de la proba scrisa de Limba si literatura romana 29 de elevi, cel mai mare numar de eliminati inregistrat la aceasta proba fiind in Mehedinti - 33.

La ora 12:00, datele centralizate privind situatia elevilor eliminati din examen pentru frauda sau tentativa de frauda aratau ca 164 de absolventi au fost dati afara din cadrul probei, au declarat pentru HotNews.ro surse din cadrul Ministerului Educatiei.

Absolventii de liceu au sustinut luni, 29 august, prima proba scrisa din cadrul sesiunii de toamna a Bacalaureatului 2011: examenul la Limba si literatura romana. Subiectele au fost transmise in conditii de securitate catre toate centrele de examinare, iar examenul a inceput la ora 9:00 in conditii normale. 62.348 de candidati s-au inscris pentru prima proba scrisa a Bac-ului, sesiunea august-septembrie.

Citeste si: