Opt absolventi de liceu din Bucuresti si-au retras cererile de a sustine examenul de Bacalaureat 2011, sesiunea august-septembrie, din spital, dupa ce Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a cerut Directiei de Sanatate Publica sa verifice aceste cazuri. Inspectorul general, Cristian Alexandrescu, a declarat pentru HotNews.ro ca, initial, 12 absolventi au depus solicitari de sustinere a examenelor de acasa. "Ulterior, toti s-au internat in spital, au venit cu adeverinte medicale si au cerut sa sustina probele din spital, nu de acasa", a explicat Cristian Alexandrescu.

"Am cerut ajutorul DSP, pentru ca noi nu putem verifica aceste date. Nu stiu care este concluzia anchetei si daca Directia de Sanatate Publica a demarat o ancheta; insa dupa ce am cerut ajutorul Directiei, au ramas doar patru absolventi care nu si-au retras cererile de sustinere a BAC-ului in spital", a declarat pentru HotNews.ro inspectorul general al Inspectoratului Scolar al Muncipiului Bucuresti, Cristian Alexandrescu.

Absolventii de liceu au sustinut luni, 29 august, prima proba scrisa din cadrul sesiunii de toamna a Bacalaureatului 2011: examenul la Limba si literatura romana. Subiectele au fost transmise in conditii de securitate catre toate centrele de examinare, iar examenul a inceput la ora 9:00 in conditii normale. 62.348 de candidati s-au inscris pentru prima proba scrisa a Bac-ului, sesiunea august-septembrie.

Citeste si: