Doi turisti din Brasov au fost blocati, duminica, pe un perete de alpinism din Valea Alba, Masivul Bucegi, acestia solicitand ajutorul salvatorilor montani pentru a-i cobori, transmite Agerpres.

Potrivit sefului Serviciului Salvamont Busteni, Gheorghe Haiduc, doi tineri de 25 de ani din Brasov au solicitat interventia salvamontistilor deoarece au ramas blocati in peretele Vaii Albe, unde se afla un traseu de alpinism.

''Din cate ne-au spus, se pare ca s-au bagat pe undeva si au ramas blocati pe peretele asta de cateva sute de metri. Acum ne pregatim sa plecam pe munte pentru a-i recupera'', a explicat Haiduc.

De asemenea, salvatorii montani din Busteni au intervenit, sambata, pentru recuperarea altor sase turisti care au ramas blocati, in grupuri de cate doi, deasupra unei saritori din Valea Alba, pe un traseu din Poiana Costilei si in Jepii Mari.

Seful Serviciului Salvamont Busteni a precizat ca turistii ramasi in Poiana Costilei nu au mai putut inainta si nici nu s-au putut intoarce singuri din cauza ca se innoptase, iar unul dintre turistii blocati in Jepii Mari era epuizat fizic.