Ministrul Muncii Sebastian Lazaroiu a declarat luni, inainte de sedinta Biroului Permanent National al PDL, ca probabilitatea ca USL sa fi obtinut 50% in cazul in care duminica ar fi avut loc alegeri generale parlamentare era zero, comentand alegerile partiale din Maramures si Neamt.

Lazaroiu a adresat mass-mediei prezenta la sediul PDL doua intrebari retorice, relateaza Agerpres.

"Pot sa va pun si eu doua intrebari de perspicacitate?", a spus Lazaroiu, rugat sa comenteze alegerile partiale de duminica.

"Ieri au fost alegeri in cele mai favorabile colegii ale USL. Pentru ca erau parlamentari care s-au retras din USL. Si scorul maxim pe care l-au obtinut a fost de 45%. Care e probabilitatea USL sa fi luat 50% ieri daca erau alegeri? Ca azi e bac-ul. Stiti raspunsul la intrebarea asta?", s-a adresat ministrul muncii jurnalistilor.

"Avand in vedere ca media intotdeauna e mai mica decat maximul, probabilitatea era zero. Probabilitatea ca USL sa ia 50% cand in cele mai bune colegii ia 45% e zero", a concluzionat ministrul muncii.

O a doua intrebare, tot retorica, a precizat Lazaroiu, a fost legata de implicarea activa a unui post privat de televiziune de partea candidatilor USL.

"Antena 3 s-a implicat activ de partea USL in campania asta. A vrut sa arate utilitatea pe care o are in obtinerea de 50%, dar si pentru cele 20 de locuri pe care PC-ul le-a negociat. La ce a fost utila Antena 3? Si de ce USL le da 20 de locuri, cele de la PC? Raspundeti dvs. la intrebarea aceasta", a mai declarat Lazaroiu.