Liderul Asociatiei 21 Decembrie, Teodor Maries, a solicitat sambata, Parchetului General sa ancheteze modul in care au fost folositi banii existenti la momentul Revolutiei in conturile PCR, UTC si ale organizatiilor pionierilor si soimilor patriei, precum si patrimoniul acestora.

Potrivit lui Maries, sumele respective se cifrau, in acel moment, la aproape 4 miliarde de dolari in cazul conturilor PCR, la circa 2 miliarde de dolari pentru conturile UTC si aproximativ un miliard de dolari pentru pionieri si soimi ai patriei, el sustinand ca apoi au fost delapidate de "oamenii lui Ion Iliescu" si folosite inclusiv pentru finantarea unor campanii electorale si mineriadelor.

"Este imposibil si inadmisibil ca SRI sa nu fi stiut de aceste conturi", a spus Maries, cerand procurorului general Laura Codruta Kovesi si presedintelui Traian Basescu sa se ocupe de clarificarea acestei probleme.

De asemenea, in cadrul conferintei de presa au fost prezentate de Virgil Gabriel Paun, consilier juridic al Blocului National al Revolutionarilor, unele informatii privind preluarea de la BCR, in baza Legii 350/2006, a conturilor fostului CC al UTC de catre Fundatia Nationala pentru Tineret prezidata de constanteanul Nicolae Mavrodin, acesta fiind acuzat de folosirea in interes personal a banilor aflati in conturi, precum si a imobilului din Calea Victoriei nr. 120 din Bucuresti, transferat si acesta din patrimoniul UTC.

Maries a aratat ca Nicolae Mavrodin, care s-ar fi prezentat si ca lider al revolutionarilor constanteni, este de fapt membru PSD si "nesemnificativ" pentru miscarea revolutionara, acuzandu-l pe acesta ca a incercat denigrarea revolutionarilor si indeosebi a Asociatiei 21 Decembrie prin organizarea impreuna cu Miron Cozma a protestului de la festivitatile de Ziua Marinei de la Constanta.