Sase soferi au ramas fara permisele de conducere dupa ce radarele i-au inregistrat, vineri seara, conducand cu viteza mare pe autostrada Bucuresti - Cernavoda, recordul de viteza, de 214 kilometri la ora, apartinand unui conducator auto care se indrepta spre litoral, in masina sa aflandu-se si doi copii, anunta Mediafax.

Potrivit reprezentantilor Politiei Autostrazi, soferul unui autoturism Audi a fost inregistrat de aparatul radar la kilometrul 139 ruland cu 214 kilometri pe ora, fiind vorba despre un om de afaceri din Bucuresti, in varsta de 38 de ani, care a facut si cateva manevre periculoase, el motivand ca se grabea sa ajunga la spital.

In momentul in care radarul inregistra aceasta viteza, pe langa masina condusa de catre bucurestean a trecut un alt autoturism cu o viteza posibil mai mare, dar care nu a putut fi scanat de radar si al carui sofer nu a putut fi tras pe dreapta si sanctionat.

Soferului surprins cu 214 kilometri pe ora i-a fost retinut permisul de conducere si a primit o amenda de 603 lei, sanctiuni aplicate si altor cinci soferi, inregistrati cu viteze intre 181 kilometri pe ora si 207 kilometri pe ora.

La ora transmiterii acestei stiri, lucratorii Politiei Autostrazi continua actiunea de depistare a vitezomanilor care circula pe sensul dinspre Capitala spre mare al autostrazii Bucuresti - Cernavoda, cu doua radare amplasate la kilometrul 105 si pe pasarela de la kilometrul 139, alti 25 de soferi fiind sanctionati pentru viteza peste limita admisa.

Viteza maxima admisa pe autostrada este de 130 de kilometri pe ora.

Recordul absolut de viteza inregistrat in acest an pe autostrazile din Romania este de 229 de kilometri la ora pe A2. Pe autostrada Bucuresti - Pitepti, recordul este de 225 de kilometri la ora inregistrat in 30 iunie.

Noul tip de radar, cinemometrul laser, de productie SUA, de ultima generatie, permite reperarea masinii de la o distanta de 1.200 de metri si nu poate fi detectat de catre soferi, fiind utilizat de peste 80 de politii din lume.