Penitenciarul Focsani pune la dispozitia tuturor persoanelor interesate, fizice sau juridice, forta de munca speciala, pe perioade de timp determinate, respectiv de la 1 la 12 luni, informeaza Agerpres.

De la inceputul anului si pana in prezent, au fost incheiate 16 contracte cu diferite societati comerciale si cinci contracte cu persoane fizice.

Numai in luna iulie, Penitenciarul Focsani a realizat venituri pe baza muncii prestate de detinuti, in valoare de 119.224 lei.

In medie, 230 de persoane private de libertate au iesit la munca pe parcursul unei luni. 57 dintre acestea au desfasurat activitati in afara locului de detentie si 173 au desfasurat activitati in interiorul Penitenciarului.

"Prin folosirea la munca a persoanelor private de libertate se urmareste mentinerea si cresterea capacitatii acestora de a-si castiga existenta dupa liberare si realizarea unor venituri, care se pot folosi la imbunatatirea conditiilor de detinere si pentru sustinerea actiunilor de resocializare a acestora", a afirmat inspectorul principal Georgeta Gura, purtatorul de cuvant al Penitenciarului Focsani.

Daca participa la munca, detinutii castiga bani si li se reduce din pedeapsa. Detinutii pot desfasura activitati in agricultura, pot curata parcuri si spatii verzi, pot amenaja si curata strazile, dar pot desfasura si activitati de amenajare, curatenie si intretinere a spatiilor verzi aflate in proprietatea sau administrarea unitatilor spitalicesti.

Totodata, persoanele private de libertate pot desfasura activitati si in domeniul constructiilor civile, industriale, rutiere si feroviare.