Un grup de suporteri ai echipei de fotbal Dinamo Bucuresti este retinut de fortele transnistrene la una dintre vami, scrie in editia electronica de vineri Jurnal de Chisinau. Potrivit sursei citate romanilor li se cere sa dea cate 200 de euro de persoana pentru a li se permite sa treaca frontiera cu Republica Moldova.

UPDATE (ora 14:46): Ambasadorul Romaniei la Chisinau, Marius Lazurca, a precizat, pentru HotNews.ro, ca este vorba despre 4 autoturisme, si nu autocare, care transporta in total 21 de persoane ( 18 cetateni romani si 3 cetateni moldoveni). Un comisar de politie din Dubasari a luat legatura cu ei, iar in acest moment ei se indreapta catre Chisinau, nemaifiind retinuti de autoritatile din Transnistria. In aproximativ o ora, ei vor avea o intalnire cu ambasadorul Romaniei la Chisinau, Marius Lazurca.

Este vorba despre patru autocare cu suporteri dinamovisti si patru cetateni moldoveni. Acestia au asistat joi seara la meciul de fotbal de la Poltava, din cadrul Europa League, dintre Dinamo Bucuresti si Voskla Poltava, castigat de formatia ucraineana cu scorul de 2-1.

Update: Dupa sase ore petrecute in vama transnistreana, cele 4 autocare cu romani, printre care si 4 moldoveni, au reusit sa plece, insa sustin ca au fost nevoiti sa achite 250 de euro vamesilor transnistreni.

Update2: Un reporter dinamovist a declarat, pentru gsp.ro, ca li s-au cerut 50 de euro de persoana. "Deoarece Guvernul vostru ne numeste hoti si separatisti, am decis sa va cerem aceasta taxa. Daca nu platiti, nu treceti", ar fi spus vamesii transnistreni.

Se actualizeaza