Zeci de persoane din localitatea Cotofenii din Fata, judetul Dolj, au furat, miercuri seara, marfa dintr-un TIR care s-a rasturnat intr-un sant pe drumul european 70, potrivit soferului autovehiculului, care a sustinut ca Politia a trimis foarte tarziu un echipaj de interventie.

Potrivit soferului TIR-ului, autovehiculul era incarcat cu produse alimentare si nealimentare, care ar fi trebuit sa fie transportate la un supermarket din Drobeta Turnu Severin, relateaza Mediafax.

Soferul a spus ca a sunat la numarul unic de urgenta 112, dupa ce mai multi tigani s-au strans in jurul camionului, el sustinand ca Politia a trimis foarte tarziu un singur echipaj, care a fost depasit de situatie, oamenii reusind sa fure o buna parte din marfa.

"Am sunat la 112 pentru ca mai multi romi, 70 la numar, se stransesera in momentul in care am transferat marfa din TIR intr-un camion. A venit un echipaj cu doi politisti, unul dintre ei aproape de pensie si o domnisoara politist care iesise de pe bancile scolii. Politistul a fost agresat pentru ca a incercat sa ii opreasca. Practic, nu au mai avut ce face pentru ca erau amenintati de aceste persoane. A fost o talharie asistata de politisti", a declarat, joi, pentru Mediafax soferul camionului.

Potrivit sursei citate, valoarea marfii furate se ridica la 5.000 de euro.

"Mi-au furat un sfert din marfa. Aveam de toate, de la biscuiti pana la carne refrigerata. Intr-un tarziu au venit patru masini, culmea dupa ce romii imi luasera marfa. Din fericire, marfa era asigurata", a spus barbatul.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Dolj, agent Amelia Caprarin, soferul camionului a solicitat sprijinul localnicilor.

"In momentul permutarii marfurilor in alt autocamion sosit la fata locului, conducatorul auto a solicitat sprijinul mai multor localnici. Acestia au profitat de neatentia celor aflati la fata locului si au sustras marfuri depreciate in urma accidentului", a declarat, joi, agentul Amelia Caprarin.

Potrivit acesteia, in cauza s-au intocmit acte premergatoare pentru furt calificat, politistii continuand cercetarile.