Peste o suta de pescarusi paralizati au fost gasiti pe litoral in ultimele doua luni si au murit chiar daca li s-au administrat tratamente medicale. Medicii veterinari suspecteaza ca ei ar fi bolnavi de holera, a declarat, miercuri, presedintele Oceanic Club, Razvan Popescu Mirceni, citat de Agerpres.

''Au pareza la picioare, apoi ea se extinde la aripi. Pasarile se deshidrateaza si mor in ciuda tratamentelor medicale administrate'', a afirmat reprezentantul organizatiei neguvernamentale.

Potrivit acestuia, este exclusa posibilitatea ca pescarusii sa fie intoxicati, pentru ca este vorba doar de pescarusi dintr-o anumita specie paralizati, nu si de alte pasari, iar ei au fost gasiti in diferite zone.

Popescu Mirceni a spus ca medicii veterinari cu eliminat varianta ca pescarusii sa fie bolnavi de gripa aviara, existand suspiciuni ca ar putea fi vorba despre holera.

''Nu s-a identificat inca agentul patogen. Nu stim daca este o bacterie sau un virus'', a afirmat reprezentantul Oceanic Club, mentionand ca nu este pusa in pericol populatia de pescarusi de pe litoral, care este estimata la minimun 40.000, in conditiile in care numarul pasarilor paralizate este mic.