Un tanar de 24 de ani, care plecase pe munte cu inca sase prieteni, a fost abandonat de acestia in zona lacului glaciar Lala din Muntii Rodnei, pentru ca nu a mai reusit sa faca fata traseului, transmite Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presa remis marti seara de catre Inspectoratul de Jandarmi Judetean Bistrita-Nasaud, in jurul orei 10,30 Postul de Jandarmi Montan Rodna a fost anuntat prin dispeceratul inspectoratului ca in zona Lala Mare din Muntii Rodnei, in apropiere de Varful Ineu, se afla un turist de 24 ani care are nevoie de ajutor.

O echipa formata din trei jandarmi montani si un salvamontist a plecat in cautarea tanarului. Ajunsi la locul, salvatorii au constatat ca turistul era de negasit, dar nu au renuntat la cautari si au hotarat sa mai urce aproximativ doi kilometri.

In cele din urma, tanarul a fost gasit in zona Lala Mica.

"Acesta era deshidratat, prezenta stari de voma si tremuraturi, dar totusi constient - victima a insolatiei. Tanarul, in excursia sa, mai fusese insotit de sase persoane, dar nu a mai facut fata traseului si a fost abandonat de acestea. Echipa de interventie i-a acordat primul ajutor, fiind apoi transportat pana Lala Mare, unde echipei i s-au adaugat si membri ai Serviciului Salvamont Bistrita", se arata in comunicatul Jandarmeriei.

Spre seara, turistul a fost coborat pe targa pana la locul de intalnire cu echipajul SMURD care il astepta, fiind transportat la spital pentru mai multe investigatii.