O familie de irlandezi a ramas blocata in Masivul Bucegi, pe creasta Bucsoiu, traseul pe care au urcat acestia fiind considerat cel mai dificil traseu marcat din Bucegi, turistii straini solicitand interventia Salvamont dupa ce copilul cu care au urcat pe munte nu mai poate merge, fiind epuizat.

Salvamontistii din Busteni, judetul Prahova, au fost solicitati sa intervina, marti dupa-amiaza, pentru recuperarea unei familii de cetateni irlandezi ramasi blocati pe creasta Bucsoiu din Masivul Bucegi, transmite Mediafax.

"Turistii straini au solicitat interventia Salvamont dupa ce copilul lor, in varsta de zece ani, nu s-a mai putut deplasa, cel mai probabil din cauza epuizarii fizice", a declarat seful Serviciului Salvamont Busteni, Gheorghe Haiduc.

Acesta a precizat ca traseul pe care turistii irlandezi l-au ales pentru a urca pe munte este cel mai dificil traseu marcat din Masivul Bucegi.

La ora transmiterii acestei stiri, echipele Salvamont Busteni au inceput actiunea de recuperare a turistilor straini.

Gheorghe Haiduc estimeaza ca operatiunea va dura cel putin sase ore, din cauza traseului accidentat pe care salvatorii montani trebuie sa-l parcurga pentru a ajunge in locul in care se afla turistii care au cerut ajutor.