VIDEO Un grup de studenti romani din diaspora acuza Liga Studentilor Romani din Strainatate de opinii bigote, impregnate de nationalism

de Raluca Pantazi     HotNews.ro
Vineri, 12 august 2011, 13:16 Actualitate | Esenţial


Disputa intre studentii romani din strainatate
Foto: Captura Youtube.com
Grupul de pe Facebook "Pe mine NU ma reprezinta Liga Studentilor Romani din Strainatate - LSRS" a lansat o scrisoare deschisa in care acuza LSRS ca promoveaza opinii "bigote si impregnate de nationalism". "Avand in vedere ideologia esentialista si nationalista promovata in opinia noastra de LSRS prin Romania Juna, ne intrebam cum de sunt sustinuti si finantati de institutii ale statului. Pelerinajul la Putna este organizat chiar sub inaltul patronaj al BNR", se arata in comunicatul realizat pe Facebook de peste 100 de studenti romani din strainatate.
 • Astazi are loc la Institutul Bancar Roman evenimentul Forumul Romania Juna - organizat de LSRS cu sprijinul BNR
La evenimentul de astazi, 12 august, de la Institutul Bancar Roman, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, a declarat: "Stiu ca unii va contesta, dar nu trebuie sa va fie teama de contestatari. Si noi la Banca Nationala am fost contestati uneori. Din asemenea confruntari iese adevarul si mai-binele. Vreau sa spun ca asa cum am sprijinit demersul Dumneavoastra vom sprijini si demersurile celor care va contesta, daca vin cu proiecte  realizabile care sa aduca plus-valoare".

Scrisoarea studentilor contestatari s-a inchegat pe reteaua de socializare, unde toti membrii grupului "Nu LSRS" au contribuit la elaborarea documentului, a declarat pentru HotNews.ro unul dintre membrii grupului, Nora Labo.

Scrisoarea deschisa lansata de grupul "Pe mine NU ma reprezinta Liga Studentilor Romani din Strainatate - LSRS"

Joi, 10 august, grupul de pe Facebook "Pe mine NU ma reprezinta Liga Studentilor Romani din Strainatate - LSRS" a remis HotNews.ro un comunicat de presa semnat de 105 "studenti sau fosti studenti romani in strainatate", in legatura cu evenimentul "Romania Juna" organizat de LSRS.

Scrisoarea deschisa incepe cu urmatorul mesaj: "Dorim sa ne exprimam public dezacordul fata de discursul, pozitiile si actiunile Ligii Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) si sa negam caracterul reprezentativ pe care aceasta asociatie si-l aroga in mod nejustificat. In opinia noastra, acest ONG are un mod de functionare profund nedemocratic, lipsit de transparenta si onestitate fata de propriii sai membri, pretinzand in fata opiniei publice ca reprezinta vocea tuturor celor ce studiaza in afara tarii si propagand in numele acestora unele opinii pe care le consideram nocive, bigote si impregnate de nationalism".

Semnatarii sustin ca principalul motiv pentru care se delimiteaza de LSRS este "discursul promovat de acest ONG, centrat, credem noi, in jurul unei ideologii nationaliste si esentialiste". "Aceasta ideologie e exacerbata de evenimentul Romania Juna organizat de LSRS in 12-15 august 2011. Un adevarat 'proiect de renastere nationala', acest eveniment este promovat printr-un clip video care clameaza: 'Romania se autodistruge: nu-ti lasa tara prada mediocritatii si inculturii!', in vreme ce cadrele arata o sucesiune de imagini prezentand rromii, copiii de rromi, marginalii, saracii, probabil cei care contribuie la distrugerea 'Tarii' si impotriva carora sunt indemnate sa ia atitudine cohortele de studenti (NB: in 5 august clipul a fost 'cosmetizat', taindu-se partea in care defilau imaginile cu rromi: se pare ca organizatorii si-au dat seama ca nu 'da frumos' sa fii anti-rrom in public)", precizeaza comunicatul.

Vezi aici clipul video "Putna, un proiect national", inainte de editare, potrivit grupului de pe Facebook:


Vezi clipul video "Putna, un proiect national", asa cum este publicat in prezent pe site-ul Romania Juna:


Cateva fragmente din comunicatul de presa:
 • "Pornind de la ideea sovina a exceptionalitatii romanesti, a unicitatii poporului nostru, LSRS defineste notiunea de 'roman' in modul cel mai restrictiv si discriminator cu putinta, ca etnic roman de religie ortodoxa, si nu, cum ar trebui intr-un stat modern, ca cetatean roman cu drepturi depline, indiferent de etnie sau religie (ori lipsa acesteia). In ciuda catorva formule indulcite sintetic ('importanta ortodoxiei pentru romani...si a altor religii'), mesajul, asa cum il citim noi, e clar: orice roman are datoria de a fi ortodox si de a considera natiunea si tara sa superioare celorlalte. Astfel, Romania Juna se adreseaza doar 'tinerilor care simt romaneste', pe care ii cheama sa construiasca identitatea nationala. Intelectualii sunt vinovati de a fi 'intors spatele credintei poporului', iar tinerilor li se spune ca 'trebuie sa se apropie de spiritualitatea neamului nostru', ca trebuie sa-si 'faca datoria' incepand cu un pelerinaj la Putna".
 • "LSRS este o organizatie la inaugurarea careia generalul Chelaru a afirmat, in stil caracteristic: 'Voi impliniti cele trei simboluri: frumusetea, intelepciunea si forta. Voi apartineti universalitatii romanesti. Fiti ostasii acestei tari, fiti nemuritorii zamolxieni.', un cocktail de triumfalism belicos, esentialism nationalist si protocronism dacist. Pe site-ul organizatiei abunda citatele despre 'romanism' din parintele Staniloae si Petre Tutea. De exemplu: 'Aici era normal sa fie un popor unic, un popor de legatura intre Orient si Occident; noi unim luciditatea latina si sentimentul de taina al Rasaritului', respectiv 'Sunt roman prin vocatie.'".
 • "Avand in vedere ideologia esentialista si nationalista promovata in opinia noastra de LSRS prin Romania Juna, ne intrebam cum de sunt sustinuti si finantati de institutii ale statului. Pelerinajul la Putna este organizat chiar sub inaltul patronaj al BNR. Cand o organizatie studenteasca propaga nationalismul si in numele nostru, noi nu putem ramane indiferenti. Cand o organizatie si un eveniment vizibil nationaliste sunt sustinute din banii publici, iar nu putem ramane indiferenti. Noi ne delimitam asadar de pozitiile LSRS din ultima perioada, si in special de evenimentul 'Romania Juna'."
Citeste aici comunicatul integral al grupului de pe Facebook
Comunicat de presa

Cum s-a inchegat grupul de studenti pe Facebook
Grupul de pe Facebook "Pe mine NU ma reprezinta Liga Studentilor Romani din Strainatate - LSRS" a fost creat in 2010, "mai mult in gluma, la evenimentele afisate la momentul respectiv pe site-ul LSRS", a explicat pentru HotNews.ro unul dintre membrii grupului si semnatar al scrisorii, Nora Labo. Potrivit acesteia, "de la 40 de membri, majoritatea cunoscuti si in viata reala, grupul a crescut la cateva sute, in special datorita promovarii intense a evenimentului Romania Juna".

Ideea lansarii unei scrisori deschise a venit in urma unui articol LSRS, "in care o parte din membri erau nominalizati si acuzati  ca ar 'arunca cu noroi' si ar fi manati de interese obscure", sustine Nora Labo. Unul dintre membrii grupului de pe Facebook a sugerat redactarea unui raspuns, demers care s-a transformat intr-o scrisoare deschisa.

"Scrisoarea este un document colectiv, rezultatul discutiilor si dezbaterilor care au avut loc pe grupul de Facebook 'Pe mine NU ma reprezinta Liga Studentilor Romani din Strainatate - LSRS'. Mai exact, pe baza discutiilor si dezbaterilor de pe grup, a fost redactata o prima versiune a documentului. Orice membru a avut posibilitatea de a edita sau corecta documentul (incarcat pe pagina grupului). In ciuda contributiilor inegale la elaborarea documentului, toti semnatarii scrisorii isi asuma textul acesteia", explica Nora Labo.

Aceasta a declarat pentru HotNews.ro ca cei mai multi dintre membrii acestui grup nu se cunosc in viata reala, iar semnaturile au fost stranse "in aproximativ 10 zile, creand un 'Eveniment' pe Facebook pentru comunicatul care urma sa
fie lansat si invitandu-ne prietenii sa participe prin postarea unor comentarii cu numele si universitatea pe pagina".

"Asadar, semnatarii nu sunt exclusiv membri ai grupului. Toti insa dorim sa ne delimitam public de actiunile si declaratiile LSRS din ultima perioada, fara a exista in acest moment intentia de a inchega comunitatea din jurul 'Pe mine nu ma reprezina LSRS' intr-o organizatie alternativa, care sa pretinda ca reprezinta studentii romani din strainatate. De fapt, una din principalele obiectii aduse LSRS este tocmai 'inchegarea' fortata a acestor studenti - un grup eterogen - sub stindardul ortodoxismului si etniei romane", a precizat Nora Labo. 

Ce este LSRS si evenimentul "Romania Juna"

Potrivit Statutului organizatiei, "Liga Studentilor Romani din Strainatate, prescurtat LSRS, este persoana juridica de drept privat fara scop patrimonial, neguvernamentala si autonoma, constituita prin asocierea libera a membrilor sai, in conformitate cu prevederile legii".

"LSRS asigura un cadru de organizare reprezentativ al studentimii romane din strainatate, promovand o puternica solidaritate intre membrii ei, ca reprezentanti de valoare ai Romaniei, si o atitudine pozitiva fata de perspectivele intoarcerii lor in tara dupa terminarea studiilor. Scopul principal al LSRS este de a apara si promova drepturile si interesele academice, profesionale, sociale si culturale ale membrilor sai, precum si de a facilita constributia lor la dezvoltarea Romaniei", se mai arata in statutul organizatiei. Raportul de activitate al LSRS pe 2010 arata ca organizatia are 5.000 de membri si 140 de voluntari.  

Potrivit site-ului LSRS, "Romania Juna este cel mai important eveniment care reuneste studentii si absolventii romani din tara si din strainatate, organizat de Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS), impreuna cu asociatiile studentesti din Romania si cu sprijinul Bancii Nationale a Romaniei (BNR). Scopul evenimentului este de a defini directiile principale de dezvoltare ale Romaniei pe termen lung (2010-2030), din perspectiva tinerilor romani educati la cel mai inalt nivel.  Este primul efort major al generatiei noastre de a-si asuma constructia propriului viitor".

"Evenimentul marcheaza 140 de ani de la Marea Serbare de la Putna si de la Primul Congres al Studentilor Romani de Pretutindeni, evenimente de o importanta majora in definirea si consolidarea Statului Roman modern", precizeaza Liga Studentilor Romani din Strainatate.

Reactia LSRS la comunicatul grupului de pe Facebook

LSRS a publicat pe site-ul propriu un comunicat prin care "doreste sa clarifice, in beneficiul membrilor sai si in fata opiniei publice, o serie de aspecte privitoare la organizarea evenimentului Romania Juna".

"Liga a fost, este si va ramane o organizatie apolitica si echidistanta, in conformitate cu Statutul sau juridic. Liga garanteaza aceleasi drepturi pentru toti membri sai, 'indiferent de etnie, religie, sex, apartenenta politica sau orientare sexuala' (Statutul LSRS). LSRS condamna ferm orice manifestari cu caracter extremist sau nedemocratic, promovand intotdeauna idealul unei Romanii prospere, decente si democratice, o Romanie care sa garanteze drepturi egale pentru toti cetatenii ei", sustine LSRS.

Potrivit comunicatului, "LSRS regreta preluarea unor texte aflate inca in lucru de pe paginile site-ului www.romania-juna.eu. Acele citate nu apartin LSRS, nici membrilor sai. Scoase din contextul unor propuneri initiale de posibile agende de discutii, acele texte au dat nastere la anumite interpretari eronate. LSRS se delimiteaza de orice pozitii nationaliste sau discriminatorii si a dispus completarea si/sau editarea imediata a acelor texte care puteau denatura caracterul democratic, transparent si deschis al evenimentului Romania Juna".

In ce priveste pelerinajul la Putna, acesta "este deschis tuturor tinerilor romani, indiferent de religie sau etnie", se arata in comunicat, precizand ca "activitatile cu caracter religios sunt deschise doar participantilor interesati, existand si varianta vizitarii unor locuri istorice din Radauti ca program alternativ". "LSRS multumeste Bisericii Ortodoxe Romane pentru sprijinul manifestat in organizarea evenimentului Romania Juna pe 15 august, la Putna. Pentru aceasta a doua parte a evenimentului Romania Juna, LSRS nu beneficiaza de nici un alt sprijin, nici din mediul public, nici din mediul privat", mai informeaza LSRS.

Citeste aici comunicatul integral al LSRS
LSRS - Doi Ani Si Jumatate in Slujba Tinerilor Romani de Pretutindeni


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

16817 vizualizari

 • +21 (39 voturi)    
  LSRS (Vineri, 12 august 2011, 13:23)

  bobo21 [anonim]

  e sponsorizata de Felix
  • -11 (35 voturi)    
   rusine Dinu Patriciu... (Vineri, 12 august 2011, 13:37)

   un [anonim] i-a raspuns lui bobo21

   Nu tata, LSRS nu e sponsorizata ci face lobby pentru actualii guvernanti...

   Capii LSRS, sunt directori la CNAS Transporturi, au afaceri cu statul roman si se lauda ca s-au "intors" pentru ca in Ro e "bine".
   Tocmai ce am vazut un articol reclama in "Gandul" care s-a lasat cu niste ironii si hohote de ras...
   • +22 (32 voturi)    
    Chiar pe saitul lor (Vineri, 12 august 2011, 14:37)

    bobo21 [utilizator] i-a raspuns lui un

    De exemplu, stire din 2009: "Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a anunțat ieri că îi va propune președintelui Senatului ca această instituție să ia sub patronajul său Liga Studenților Români din Străinătate."

    Fundatia Dan Voioculescu se lauda ca sponsorizeaza LSRS. Pe YouTube gasesti si mesajele de sustinere transmise de Voiculescu.


    Nu trebuie decat sa introduci LSRS si Voiculescu in Google si vei gasi destule informatii.
    • +12 (26 voturi)    
     Voiculescu nu e singurul... (Vineri, 12 august 2011, 17:21)

     diddlyjo [utilizator] i-a raspuns lui bobo21

     intreaga increngatura care sta la baza LSRS a fost deslusita intr-un articol pe Contributors:

     http://www.contributors.ro/dezbatere/emanatia-lui-zamolxe/

     tinerii LSRS sunt de familie buna si au binecuvantarea unor prieteni de familie: Geoana, Andronescu, generalul Chelaru etc.
     • -2 (8 voturi)    
      Pai, hm, deh... (Vineri, 12 august 2011, 20:24)

      Prostu' satului [anonim] i-a raspuns lui diddlyjo

      Articolul de pe Contributors, cel de-acum... acelasi subiect, cam aceleasi lucruri, aceiasi oameni.
      Dl. Patrascu - autorul de pe Contributors - ii multumeste cu onestitate intr-un comentariu la acel articol tot d-nei Nora Labo pentru informatii, precizari etc.
      Dansul este un secular-umanist, sau invers, in esenta un fel de Remus Cernea, daca va amintiti acel pitoresc personaj, mai mainstream, mai corporate, dar cu idei in parte comune; in special partea cu ateismul, anti-BOR etc. Asa incat era normal sa-l irite continutul mesajelor LSRS.
      Altfel, mi se pare mult zgomot pentru mai nimic, o rafuiala mica intre organizatii mici, dar cu pretentii mari.
      BNR sponsorizeaza si afacerea viticola a propriului guvernator si nu se scandalizeaza nimeni, asa ca nu vad ce mare chestie e cu LSRS incat sa merite patru mii de cuvinte pe Contributors si 2000 aici, patru pagini de ziar broadsheet...
      Weekend placut tuturor.
     • -1 (3 voturi)    
      Asa e cand traiesti din zvonuri.... (Sâmbătă, 13 august 2011, 9:16)

      MFiravolla [anonim] i-a raspuns lui diddlyjo

      Din nou, mentionez - nu am fost, nu sunt implicat in orice fel in LSRS.

      In alta ordine de idei, hai sa va spun cum a fost cu Voiculescu si marea lui implicare. La gala de la infiintarea LSRS, cum era si normal, au fost invitate mai multe persoane publice, avand diverse arii de expertiza, diverse functii, de la politicieni la economisti, profesori, bancheri, ambasadori etc. Va dati seama ca dintre toti cei invitati, cum era si normal, nu toti au si dat curs invitatiei. Printre cei care au ales sa vina, s-a gasit insa si Dl. Voiculescu, care pana in acel moment nu avusese absolut nicio implicare in acest proiect. Zilele imediat urmatoare insa, l-au transformat pe acest personaj dintr-un simplu invitat (ca toti ceilalti) in 'marele partener si sustinator', ajungandu-se sa se spuna tare si raspicat ca, in fapt, totul a fost rezultatul initiativei si ideilor dl. Voiculescu. Toate aceste lucruri, si sper sa verificati, au aparut in prima instanta (unde credeti?) in publicatii online, scrise, chiar si TV care il sustin (direct, sau indirect) pe Dl. Voiculescu. Ulterior, aceste 'informatii' (desi mai mult dezinformeaza) raspandindu-se, prin intermediul fundatiei dl. Voiculescu, probabil s-a realizat un oarecare parteneriat - insa aceste lucruri probabil ca le cunoaste deja toata lumea. Chiar si asa, nu vad care ar fi problema, atat timp cat totul se rezuma la sustinere, nu la implicare.
   • +2 (14 voturi)    
    Un nume ce va face cariera daca iese Udrea (Vineri, 12 august 2011, 15:47)

    Pastie Angel [anonim] i-a raspuns lui un

    Sunt cei trimisi de PNL/PSD si PC in 2005 si 2006 la Studii in strainataturi, cu intentia clara ca daca in 2008 si 2009 ieseau pasentele, sa conduca cu cadre proaspete, venite de la Berlin,Freiburg,Munchen,Wurtzburg, chiar si Passau. Evident ca printre ei sunt si PDL isti, dar cei care au beneficiat din plin de sponsorizarea de catre Statul roman al lui Tariceanu au fost cei de mai sus.
    Economie mondiala, diplomatie, drept, aerospatiale, economie,finante, banci ...

    Pentru PDL interesanta este o poza pe site-ul studentilor romani din Freiburg, cu o domnisoara impreuna cu Elena Udrea- datata 2008. Oare cine o fi dnsoara Anita Nemet? PSDista? PNL ista ? PC ista?
    Vezi : Student Român la UNI Freiburg
    portal.uni-freiburg.de/deutschrumaenischSV
    • +1 (1 vot)    
     Organizatia am infintat-o eu (Luni, 15 august 2011, 22:10)

     Octavian Iercan [anonim] i-a raspuns lui Pastie Angel

     Hai sa nu elaboram o teorie a conspiratiei pentru tot ceea ce fac Romanii in strainatate. Organizatia studentilor de la Freiburg a fost constituita de mine in 2005 impreuna cu departamantul de limba Romana condus pe atunci de regretatul Profesor Miron.

     Singura sustinere de care am beneficiat a fost de la Universitatea Freiburg in forma unui loc pe server pentru instanta noasta de open source CMS.

     Anita Nemet este o persoana extraordinara, integra si dedicata, care a ajutat multi studenti fara nici un beneficiu pecuniar sau favor politic.

     Dar cu siguranta e mai usor sa arunci cu noroi decat sa incerci sa construiesti ceva. Cu mentalitatea asta n-ai sa reusesti niciodata sa progresezi, pentru ca esti de fapt un pui de bolshevic, nu-i asa? Specimene de genul asta ne sunt arhicunoscute, iar noi studentii/absolventii romani din strainatate ii detestam profund.

     LS din Romania a fost infintata inca din 2000, dar in RO se pare ca nu deranjeaza pe nimeni ca studentii sunt manipulati. Somn usor in continuare!

     Noi Romanii din strainatate am ales sa ne reprezentam singuri si sa ajutam pe cei ce au nevoie de ajutor.
     • +1 (1 vot)    
      Sa fii sanatos. Dar esti labil (Sâmbătă, 20 august 2011, 16:46)

      angel pastie [anonim] i-a raspuns lui Octavian Iercan

      1. bunicul meu a fost inchis (si nationalizat fortat) pentru vederi si simpatii vadit si dovedit "antibolshevice". Cu hotarari judecatoresti si publicari in Buletinul Oficial si Scanteia ("chiabur" si "pui de .."). Tu cu ce te lauzi? Nu are sens sa iti expun scrisorile bunicului din 1972-1974 catre inalta autoritate a statului din acea perioada, prin care lua in deradere indepartarea socialistilor de la doctrina mensevica, catre doscrina bolsevica .
      2. cei pe care ii sustii, i-au restituit tatalui meu (dupa celebra lege din 2005 doar 28 ha de teren din 180 cat a dovedit bunicul).
      3. sunteti acolo unde sunteti si pe taxele si impozitele pe care le platesc eu, familia mea, tatal meu si mama mea.Vreau sa cred ca si ai tai contribuie la visteria Statului pentru instructia si districatia ta, si nu numai cu "deducerea fiscala" a bonurilor, compensari de TVA, ... etc. pe la firmele unde lucreaza Raman suprins de gandirea retrogada de fractionare a romanismului si a romanilor, in romani de la ... , si romani de la ... Au practicat-o cei care te-au invatat bine lectiile dezinformarii, si care te-au gradat in tainica si oculta profesie a informatiilor (toxice).
      4. trecutul meu e scris, este consemnat prin hotarari judecatoresti, prin corespondente; si eu stiu exact de unde vin, si unde nu vreau sa ajung. Trecutul tau este ambiguu, iar viitorul promiscuu. Tu ti l-ai ales. Dintr-o relatie incestuaosa
      5. Nu te cunosc nici pe tine, nici pe tovarasa devotata Ana (pardon Anita). Sa fiti sanatosi amandoi, si sa prostiti cat mai putini oameni
      Mesajul meu era ca unii nu se abtin sa se fotografieze si sa elogieze traseisti politici. Sau poate crezi ca migratia Elenei Udrea de la PSD,la PDL, via PNL, nu se numeste traseism???
      Din aceasta cauza au fost incluse toate partidele.
      Succes la invatatura!
      Apropos, ai terminat facultatea; ca nu am inteles lucrul acesta . Sau bisezi?
   • +8 (10 voturi)    
    ai vazut? (Vineri, 12 august 2011, 16:30)

    MirceaA [utilizator] i-a raspuns lui un

    ai vazut cum te faci de rahat?
  • +5 (17 voturi)    
   Itele politice se vor descalci cu siguranta... (Vineri, 12 august 2011, 16:09)

   judex [anonim] i-a raspuns lui bobo21

   Singura concluzie care se poate trage acum din discutia asta este ca politicienii si mogulii din Ro considera ca inevitabila cresterea importantei votului din diaspora.
   De observat ca desi LSRS defileaza cu Isarescu si cu un mesaj clasic pentru emigrantii tuturor popoarelor (adica legatura comuna a membrilor cu tara de provenienta pentru care manifesta afectiune), o gramada de comentatori se grabesc sa sape prin transee sa gaseasca papusari (ma rrog, sponsori) dintre cei mai abjecti, si sa le puna in carca mesajele cele mai odioase posibile. As adauga ca finantarea de catre Voiculescu, Patriciu & comp. a unei campanii anti-tigani este o afirmatie imposibil de sustinut. Cred ca ciudatele argumente si maladiva virulenta a comentariilor din categoria asta au scopul de a diviza votul diasporei, pana acum covarsitor impotriva partidului mosit de Ilici, a profitorilor democratiei originale si a capitalismului de cumetrie inventate de decrepitul comunist...
  • +2 (4 voturi)    
   ... si ce daca ? ... ce e rau in asta ? ... (Sâmbătă, 13 august 2011, 10:04)

   Gogu [anonim] i-a raspuns lui bobo21

   ... de cind nu mai poti tu dormi ... curios de repede va adunati voi, ''independentii'', si pierdeti timp pretios din studiu pentru a ''combate'' incercarile de recreare a unei identitati romanesti ... indiferetn ca e religioasa, politica, istorica ... convingerile SOVIETICE nu va lasa sa dormiti ... probabil ca ele va si platesc ... studiile ...
   • 0 (0 voturi)    
    E rau ca e o schema -MANIPULARE (Sâmbătă, 13 august 2011, 14:59)

    Ioana Mari [anonim] i-a raspuns lui Gogu

    „Donache” 01/08/2011 la 12:38
    “Cei care sunt membrii ai LSRS ar trebui sa-si puna intrebarea, sub poleiala de intentii bune, ce se ascunde? Este una din cele mai bune tehnici de manipulare, ascunderea unor interese meschine sub haina unor actiuni pozitive pe care nimeni n-ar indrazni sa le critice.”
    Sursa:http://www.contributors.ro/dezbatere/emanatia-lui-zamolxe/

    Citind scrisoarea deschisa am constat ca nu se mentioneaza nici un Nume al celor ce reprezinta organizatia LSRS.
    Din alte surse, am gasit aceste nume din conducerea Ligii Studenţilor Români din Străinătate in articolul din Dilema Veche: (vezi Link: http://www.dilemaveche.ro/sectiune/educatie/articol/studen-ii-romani-strainatate-gindul-romania)

    - Sebastian Burduja - Preşedinte şi cofondator al Ligii
    - Costin Elefteriu - Secretar general şi cofondator al LSRS
    - Sorana Şerban - Vicepreşedintă a Ligii Studenţilor Români în Străinătate.
    • +1 (1 vot)    
     Subscriu (Luni, 15 august 2011, 11:32)

     nea caisa [anonim] i-a raspuns lui Ioana Mari

     Acesta este cuvantul ce descrie cel mai bine situatia. Ce este grav este faptul ca securistii si informatorii precum si descendentii lor au confiscat notiunile de patrie si patriotism.
     Poate va aduceti aminte de acel manifest de pe facebook: "Treziti-va! Asta nu este Romania noastra!" Autor Alexandra Svet. In aceasta ordinara manipulare au picat foarte multi oameni.
     Incercand sa aflu cate ceva despre autor am vazut ca la douazeci si ceva de anisori juna era director la o firma de relocari corporatisti.
     :-))))) sediul firmei era in acelasi apartament cu firma Q. Floriana Jucan va spune ceva? Este acea tanti implicata intr-un scandal cu un gigel ambasador al Elvetiei.
     Cine ii ridica mingi la fileu acetei tinere care vrea sa modernizeze Romania? Pai cine altii decat Gadea, "jurnalistul" care a recunoscut ca avea legaturi cu Securitatea... imi scapa acum numele... nu Nistorescu, unul din aceesi promotie... parca mai era Cristoiu prezent la acea masa. Mircea Badea mi s-a parut mai amuzat de tentativele acestei domnisorici de a reforma Romania. Oricum s-a stapanit sa nu faca bascalie pe fata.
     Critici vor spune ca nu are nici o legatura ce va povestesc cu subiectul de fata.
     Eu zic ca are. Ioana Mari raspunzandu-i lui Gogu ne da si cateva nume la varf din aceasta Liga a studentilor romani din strainatate.
     Sebastian Burduja. Tin minte ca mai aparuse un articol pe Hotnews care nu mai este de gasit. In care acesta isi dadea cu parerea despre criza. Era intr-o campanie publicitara dupa cum suna articolul. Cu tanarul student de succes care isi dadea MBA-ul la o universitatea americana de prestigiu (din pacate memoria nu ma ajuta sa-mi amintesc care era).
     Mi-a placut oricum unul dintre comentarii care punea punctul pe i. Cum ca nu era nevoie de mii de dolari cheltuiti pe inalte studii pentru a spune ca este criza si cum arata ea. Oricine din tara o putea spune.
     Pe google am aflat imediat ca tatal lui Sebastian conducea a treia banca din Romania.
     QED
 • +3 (65 voturi)    
  Interesant (Vineri, 12 august 2011, 13:30)

  dum_i [utilizator]

  Din cate vad, organizatia asta LSRS propune constituirea unei noi elite politice si nu numai pe baza unor studenti care au studiat in strainatate, eventual la universitati foarte bune.

  Ma intreb si eu, ce e rau in asta? Nu de asta are nevoie Romania, cand vedem cum tara se manelizeaza pe zi ce trece? Asta vad si in videoclip, nu cred ca accentul se pune pe "minoritari" ci pe promovarea agresiva a subculturii ca "norma".

  Asadar, ma intreb, acesti mari 'semnatari", ei cu ce se ocupa? In afara de terfelirea unei initiative zic eu, patriotice? Ce au facut ei pana acum pentru Romania?

  Dar, pentru ca suntem in Romania, trebuie probabil sa avem si asemenea specimene.
  • +10 (64 voturi)    
   :) (Vineri, 12 august 2011, 13:38)

   rakkone [utilizator] i-a raspuns lui dum_i

   Pai cu ce se ocupa de obicei micii marxisti in timpul liber, in afara de a strica viata celorlalti? Cand nu sunt bagati in seama ei trebuie sa se bage singuri, sa se desolidarizeze, sa fie NU, sa fie revolutionari internationalisti si pentru drepturile tuturor: maidanezi, tigani, ghei, limacsi, orice numai sa se poata constitui in ceva de aparat. Dar musai sa nu fie oameni obisnuiti, obisnuit fiind in Romania etnic alb, ortodox, heterosexual.
   • +22 (38 voturi)    
    nu e asa. (Vineri, 12 august 2011, 13:55)

    hash [anonim] i-a raspuns lui rakkone

    sub aparente inselatoare, se ascund interese cel putin ciudate.

    Hai sa vedem de unde vin banii.

    Gadea a vorbit la deschiderea unui eveniment al Romaniei June anul trecut. Fundatia Dan Voiculescu si Fundatia Dinu Patriciu sunt printre parteneri.

    Eximbank (Ionut Costea, rings any bells?)
    Intact media Group
    (profesori:
    Mihai Gâdea
    Gabriela-Vrânceanu Firea
    Alessandra Stoicescu
    Dan Negru
    Simona Gherghe
    Dan Capatos
    Radu Naum
    Vlad Petreanu
    Lucian Mândruță
    Mihaela Călin
    Ileana Cârstea (dicție)
    Viorel Sergovici (regizor)
    Prof. Univ Ferenc Vasas
    Alexandru Drăghici
    Invitați permanenți (vor avea întâlniri periodice cu studenții):

    Mircea Badea
    Daniel Buzdugan
    Mihai Morar
    Andreea Berecleanu
    Răzvan și Dani)
    sursa :

    http://www.paginademedia.ro/2011/02/1-500-de-euro-taxa-pentru-%C8%99coala-de-media-intact-cine-vor-fi-profesorii/

    Deci, fondatorii si promotorii (printre care se numara BOR) este o companie selecta, nu?
    • +2 (16 voturi)    
     asa,si (Vineri, 12 august 2011, 15:15)

     dum_i [utilizator] i-a raspuns lui hash

     Linkul pe care l-ai pus aici este pentru "Scoala de Media" unde e si normal sa fie "profesori" (desi numai asta nu i-as numi) gurnalistii lui Felix.

     Ce nu vad e ce legatura are "Scoala de Media" cu LSRS. Adica ce vrei sa zici fapt?

     Cred pentru cei ce sunt pe hotnews ca stiti cat il detest pe felix. Dar inainte sa arunc cu pietre, asa cum fac "revolutionarii de carton" cu comunicatul, cer dovezi.

     Eu nu vad ce e rau sa fii nationalist si sa te opui mediocritatii

     Sa imi arate intai cu citate clare (nu baliverne) acesti mari "semnatari" unde au zis LSRS ca sunt anti tigani/maghiari samd.

     Ei din cate vad, fix din ce ofera astia ca "proba", se opun mediocrizarii. Ceea ce eu sustin.
     • 0 (10 voturi)    
      de pe site-ul LSRS - sters intre timp (Vineri, 12 august 2011, 20:06)

      MihaiG [utilizator] i-a raspuns lui dum_i

      "Stăpâne Doamne Iisuse Hristoase, Fiule şi Cuvântul lui Dumnezeu, precum ai căutat totdeauna cu milostivire către neamul nostru, arătându-Te binevoitor şi binecuvântându-i pe tinerii care la 1871, în împrejurări potrivnice, s-au întâlnit la Putna, Ierusalimul neamului românesc, şi acum binecuvintează ca în ziua Adormirii Maicii Tale să venim şi să punem o smerită închinare la Icoana ei, cea făcătoare de minuni, şi o floare la mormântul apărătorului şi alesului Tău, al slăvitului Voievod Ştefan.

      Şi, pentru rugăciunile tuturor sfânt-strămoşilor noştri, ocroteşte-ne ţara, întăreşte-ne în credinţă, unitate şi dragoste de neam şi dă-ne discernământ în buna chivernisire a zilei de mâine a generaţiei noastre, ca să împlinim cu vrednicie gândul Tău pentru neamul nostru românesc de pretutindeni, aşa cum a fost gândul Tău şi cu Sfântul nostru strămoş Ştefan. Ajută-ne ca floarea recunoştinţei noastre să fie aşezată pe altarul României June de la 1871, acum, la sorocul celor 140 de ani. Şi, pentru jertfa şi dragostea lor, fă să fie bine primită această ofrandă a noastră, a tinerilor români de azi, spre propăşirea neamului şi spre slava numelui Tău în veci. Amin."
    • +5 (13 voturi)    
     tinerii (Vineri, 12 august 2011, 16:47)

     dorin valeriu [anonim] i-a raspuns lui hash

     L-ai uitat pe gen.Chelaru, psihopatul asta poate speria orice om normal ! Pacat ca o initiativa laudabila a fost deturnata - poluata prin amestecul politicienilor.
   • -6 (16 voturi)    
    obisnuit fiind in Romania etnic alb, ortodox, hete (Vineri, 12 august 2011, 13:57)

    Blow-me [anonim] i-a raspuns lui rakkone

    Din cauza aceasta fuge lumea inteligenta de acolo. Eu zic ca numai tiganii sînt ortodocsi, ei si?
    • -1 (7 voturi)    
     dar de (Vineri, 12 august 2011, 14:15)

     revelare [utilizator] i-a raspuns lui Blow-me

     WASP ai auzit?
    • -1 (9 voturi)    
     Eu (Vineri, 12 august 2011, 14:23)

     rakkone [utilizator] i-a raspuns lui Blow-me

     Zic ca daca zici asta dovedesti doar stupiditate.
  • +11 (33 voturi)    
   Extremist, nu interesant (Vineri, 12 august 2011, 13:47)

   Ana [anonim] i-a raspuns lui dum_i

   E rau ca exact cu acest tip de discurs au ajuns legionarii la putere in anii 30.
   E mizerabila cultura de azi, e mizerabil ca nu mai avem o scara a valorilor si e la fel de mizerabil ca in numele problemelor pe care le avem sa ajungem in extrema cealalta, mai ales ca s-a mai intamplat o data.
   • +1 (7 voturi)    
    ....faptul ca nu te informezi, nu-i o scuza! (Sâmbătă, 13 august 2011, 10:11)

    vlahul [utilizator] i-a raspuns lui Ana

    Ana, cred ca ai mari lacune in materie de istorie.
    Cum ai ajuns tu sa asociezi LSRS cu legonarismul??? Ai vreo, vaga idee ce a reprezentat legionarismul, pe ce s-a bazat? A fost o asociatie studenteasca ???

    Crezi ca este un efort mare pt a asocia LSRS cu "FRATIA" ??? apropos, nu-i vb de CNSRL Fratia...

    Tocmai tu spui, " cultura de azi, e mizerabila"...ce hazliu....
  • +18 (42 voturi)    
   wtf (Vineri, 12 august 2011, 14:02)

   diana [anonim] i-a raspuns lui dum_i

   Ce e rau in asta?! Ca mandria de sine nu prea miroase bine...miroase a rahat.Ca se confunda sovinismul cu patriotismul.'Voi impliniti cele trei simboluri: frumusetea, intelepciunea si forta. Voi apartineti universalitatii romanesti. Fiti ostasii acestei tari, fiti nemuritorii zamolxieni...bla bla" mi se pare ca este cam dus totul la extrem si nu e cazul, trebuie sa fim realisti, nu suntem nici cei mai buni si nici cei mai prosti, avem elite si avem si gunoaie ca orice natie.Cum sa-mi consider natiunea si tara superioara celorlalte cand stiu bine ca nu e asa?! Cum sa rezolv problemele daca eu nu le vad, pt ca ma cred cel mai destept?!Si in alta ordine de idei, tara asta nu poate fi salvata decat de studentii romani care isi fac studiile afara? n-am inteles...cei care au studiat aici nu se ridica la nivelul lor?
   • -1 (13 voturi)    
    Altii (Vineri, 12 august 2011, 18:52)

    Emil [anonim] i-a raspuns lui diana

    se sustin, ca natie, cu cenusa in cap? sunt dezamagit de tinerii contra. " nu ma reprezinta". pai nimeni nu cred ca organizatia la care fac referire reprezinta toti studentii romani bla, bla, bla.
    vorbesc despre toleranta? pai sa intelega diversitatea de opinii fara a condamna!
   • +3 (7 voturi)    
    ai dreptate se confunda sovinismul cu patriotismul (Sâmbătă, 13 august 2011, 10:30)

    vlahul [utilizator] i-a raspuns lui diana

    ..insa chiar de tine! interesant ce eforturi faci pt a arata ca LSRS sunt sovini. Chiar ti se pare ca urasc alte natii?

    Diana, nu dai dreptul cuiva, sa fie mandru de natia in care s-a nascut?...este ca si cum esti mandru de fam in care te-ai nascut, este vreo prob?
    Asociatile evresti, care sunt construite pe criterii exclusiv religioase si care spun ca sunt poporul ales, tot sovine sunt? Sau ele sunt diferite si nu pot fi luate drept exemplu?

    Relaxeaza-te, cei de la LSRS sunt doar o asociatie!, dar ce te opreste sa faci TU o alta, a celor din Ro??, sau din Buc?? etc ...nu-ti plac initiativele?...nu-ti place competitia?
  • -1 (5 voturi)    
   da (Sâmbătă, 13 august 2011, 8:01)

   da [anonim] i-a raspuns lui dum_i

   da, toti se grabesc sa ii dea inainte cu "patriotismul", de parca ceea ce se numeste calitate in viata este... "a fi roman" (ceea ce este o intamplare, caci am fi putut fiecare din noi sa ne nastem cateva sute de kilometri mai incolo si sa fim mandri unguri, rusi, bulgari etc.).

   nu ne mai intereseaza daca un om este cinstit, harnic, intelept, bun... nu! noua ideologie este sa fie roman!

   haideti sa il proclamam pe mailat, roaman-criminalul, drept superior lui gandhi, indianul!

   haideti sa il proclamam pe eminescu o scursura provenita din stramosi slavi!

   ne convine ca hertha muller este romanca atunci cand este "un roman castigator al premiului nobel", in rest este doar "o nemtoaica nenorocita", nu este asa?

   ce sa ii faci? ne laudam si noi singuri, nu este asa?
 • +11 (23 voturi)    
  o parere (Vineri, 12 august 2011, 13:31)

  Fishu [anonim]

  Degeaba incercam sa ascundem gunoiul sub pres pentru ca indivizii din primul filmulet au fost vedete pe internet si chiar pe la TV, fiind apreciati de o multime de "romani adevarati". Eu nu as fi impotriva necajitilor alora ci impotriva celor care au avut grija sa fie promovati.
 • 0 (54 voturi)    
  studiati acolo dar veniti acasa sa va faceti bine! (Vineri, 12 august 2011, 13:39)

  masoneria rusticana [anonim]

  Hey guys! am mancat aceasta paine a multiculturalismului occidental,a corectitudinii politice si a mintilor spalate cu detergent scump. Fapt este ca neamul romanesc se distruge, pe de o parte datorita propriilor lui incapacitati de auto-reglare dupa 50 de ani de ciuma rosie, dar pe de alta parte datorita modelulul occidental depravat pe care il ingurgitam cu nesat zi de zi. Ni se recita in fiecare zi cat e de misto sa fii gay si sa adopti copii, cat e de misto sa iti bagi picioarele in religie si in biserica ortodoxa-perimata, depasita, cat e de misto sa fii minoritar si sa fii discriminat pozitiv. Copilasi, studenti romani din strainatate: studiati dar veniti acasa sa va faceti bine. Miroase a fin cosit, piata e plina de verdeata, lumea e inca sanatoasa la cap. E un pamant binecuvantat asta. I'll see all of you guys...la Putna! Romania se trezeste!
  • +3 (21 voturi)    
   eu sub.. (Vineri, 12 august 2011, 13:56)

   hash [anonim] i-a raspuns lui masoneria rusticana

   acest acoperamant vad tot ciuma rosie.

   am argumentat intr-un comentariu anterior dece.

   feriti-va de bunele intentii! vedeti intai ce au in spate!
  • +16 (30 voturi)    
   cit patetism (Vineri, 12 august 2011, 14:09)

   stoiciu [anonim] i-a raspuns lui masoneria rusticana

   Care perimata, frate, biserica ortodoxa? Ca isi spune 'majoritara' pe toate posturile. Mititica si jigarita nu primi decit o firimitza de donatie din partea statului pt catedrala neamului. Iar la Cluj primaria muta citeva zeci de oameni linga o groapa de gunoi ca sa curete terenul. Nu strimba deloc perimata matale din nas cind ii dadura prea-marii terenul sa isi inalte casute acolo. lasa ca sufletele alea pot sa supravietuiasca si linga rampa de gunoi.
   Cit despre cei 50 de ani de ciuma rosie, nu scapi nici cu lrsr-ul, ca astia scoasera de la naftalina toate temele nationaliste din perioada comunista si le asezonara din belsug cu doamne-doamne.
  • +5 (21 voturi)    
   WTF ai tu cu adoptia? (Vineri, 12 august 2011, 15:25)

   Alui [anonim] i-a raspuns lui masoneria rusticana

   Ti-as raspunde pe forumul EVZ(cred ca stii ce).
   Da, si fac ceva pe biserica mafioto-securista-retardata ortodoxa.

   Da copilasi, veniti acasa sa va rupeti masinile prin gropi, sa dati mita si sa fiti injurati pe strada! Veniti, veniti (daca sunteti masochisti)!
   • -2 (14 voturi)    
    Nu (Vineri, 12 august 2011, 18:56)

    Emil [anonim] i-a raspuns lui Alui

    copilasi, nu veniti acasa! Stati acolo unde au platit ALTII pentru soselele alea, unde multi au infundat puscaria ca sa nu se mai dea mita (desi,,,). Daca sunteti milogi, asteptati sa faca ALTII totul. Rolul vostru este sa veniti la masa pusa! Eroi ai neamului! PS Voi pe cine reprezentati?
    Nationalism versus internationalism? Prefer prima!
    PS Alui cui esti tu? Vad ca ai ca profesie fundamentala postatul!
    • +1 (7 voturi)    
     Tu A cui(beizadea) esti? (Vineri, 12 august 2011, 21:33)

     Alui [anonim] i-a raspuns lui Emil

     De parca n-am stii astia plecati cine taie si spanzura in Romania! Poti sa fi Patavievici, Liiceanu sau Plesu, tot n-o sa fi scutit de scuipaturile lichelelor. Romanii au nevoie de alde Adrian Paunescu, Dinescu, Dan Diaconescu. Nu vine nimeni sa fie fraierul vostru.
 • -1 (57 voturi)    
  incredibil... (Vineri, 12 august 2011, 13:42)

  s73j4r [utilizator]

  a ajuns sa fie rau sa te numesti nationalist ?! pai unde ajunge tara asta domnilor fara "ciudatii" astia de nationalisti juvenili ?

  cei care contesta aceasta actiune pesemne ca s-au integrat mai bine in comunitatea magrebiana din franta decat in cea romaneasca.

  Pana una alta, tiganii ne-au nenorocit imaginea din toate punctele de vedere, nu mai spun de lumea interlopa de "culoare" asa ca ce se prezinta este un adevar cunoscut de toti dar doar in particular pt ca daca iti exprimi opinia esti brusc catalogat "rasist" la fel cum au patit politistii londonezi cand nu intrau in negrii aia de furau de teama sa nu fie "rasism".

  Mai terminati cu gandirile astea boeme, europa moare, romania moare, asfixiate de "multiculturalismul" prost inteles.

  SUNT NATIONALIST SI SUNT MANDRU DE ASTA ! Si toti romanii ar trebui sa fie, altfel nu esti decat o vita din turma condusa de o clasa politica inculta si marsava, care viseaza sa ajunga in rai. Bad news, pana in rai te omoara "multiculturalismul".
  • -1 (37 voturi)    
   nu esti nationalist, (Vineri, 12 august 2011, 14:02)

   hash [anonim] i-a raspuns lui s73j4r

   esti rau intentionat. tiganii inca nu dau in cap sau fura, asa, ca se plictisesc.

   esti plin de clisee, si mai si predici ura rasiala. ce ne-aduce bun conflictul ma, sa ajungem sa ne casapim pe strada?
   • +9 (35 voturi)    
    pe bune? (Vineri, 12 august 2011, 14:11)

    s73j4r [utilizator] i-a raspuns lui hash

    stimabile, nu stiu in ce zona fericita a Romaniei locuiesti, dar te invit pe inserat mai sus de Piata Unirii din Bucuresti sa vezi cu ochii matale "pacea si iubirea frateasca" impartita de "concetatenii" de etnie "rroma".

    Tiganii sunt o problema care ne afecteaza, in orice tara te duci daca spui ca esti roman fuge lumea de tine de frica sa nu il furi ! Treziti-va ! Romanismul moare ! si nu propavaduiesc rasismul, prezint adevarul pe care cu totii il stim dar ne este frica sa il spune deschis de teama.
    • -1 (29 voturi)    
     oh, acolo este 'jobul' lor (Vineri, 12 august 2011, 14:29)

     hash [anonim] i-a raspuns lui s73j4r

     tu crezi sincer ca toti tiganii sunt rai?!

     si ce-o sa facem ma, cand in bulgaria o sa fie mai multi tigani decat copii, iar in romania cum romanii nu prea mai fac copii, tiganii insa da, or sa inceapa sa aiba un cuvant de spus?

     ne luam toti pusti?!

     hai, propune solutii, ca la instigat esti bun.

     adevarul, vaaai ce cuvant mare, adevarul e mai complex decat alb/negru.

     discursuri patriotard - legionare. chiar nu invatam nimic din istorie?

     si daca nu avem solutii civilizate, ne intoarcem la comuna primitiva? pai am trait degeaba, atunci.
     • -1 (25 voturi)    
      :) (Vineri, 12 august 2011, 14:53)

      rakkone [utilizator] i-a raspuns lui hash

      Well, nu stiu ce o sa facem noi romanii nationalisti de dreapta rasisti ortodocsi, probabil o sa facem numai lucruri rele, reprobabile si antimulticulturaliste; tu insa banuiesc ca o sa iti iei stocuri de vaselina ca sa fii pregatit pentru convietuirea cu tiganii majoritari.
      In general noi din istorie am invatat ca, virgula, "Capul plecat, sabia nu-l taie, DAR CU UMILINTA LANTUL-L INCOVOIAE". Poate e timpul sa ridicam un pic capul. Poate e timpul sa ne razvratim impotriva a tot ce ni se baga pe nas, gat si urechi zi de zi ca un drog (echivalentul bromurii care se dadea pe vremuri soldatilor sa le treaca cheful de femei). Poate ca e timpul sa urmam pilda lui Iisus care a pus si mana pe toroipan ca sa faca ordine in templu.
      • +4 (22 voturi)    
       in cazul asta, (Vineri, 12 august 2011, 15:34)

       hash [anonim] i-a raspuns lui rakkone

       voi pune si eu mana pe ce-apuc ca sa ma lupt contra ideilor unui de-alde ca tine.

       am sa pun mana pe carti de istorie, cu care cred ca te pot aranja destul de bine.

       pot sa-ti dau in cap si cu Hemingway.

       cred ca si Iorga are un cuvant de spus - exemplu negativ, din pacate.

       Literatura legionara iarasi, gasesc pe undeva, pentru ilustrare.

       cliseele tale sunt bune de aruncat la gunoi. stii de ce? pentru ca sub lozinca lor mintea doarme dusa.

       cred ca de vaselina aceea vei avea nevoie, pentru ca, la modul cum gandesti, vei fi luat pe sus de evenimente, de confrati ca tine, care vor vrea sa-ti faca binele cu forta.

       ciudat, n-au trecut nici 100 de ani, si-o luam de la cap?! alte cozi de topor? alti politruci? iarasi 'daca nu esti cu noi, esti contra noastra'?
      • +3 (5 voturi)    
       ce scrii tu aici (Vineri, 12 august 2011, 19:15)

       levi [anonim] i-a raspuns lui rakkone

       ne miroase tata a crestinism...ce de cu totul altceva!
       • -1 (5 voturi)    
        ba da (Sâmbătă, 13 august 2011, 11:11)

        rakkone [utilizator] i-a raspuns lui levi

        Sf Gheorghe, razboinic, nu a fost crestin?
        Sfantul Arhanghel razboinic Mihail nu este recunoscut de crestinism?
        Sfintii Constantin si Elena, primii imparati romani crestinati, nu erau ei oare razboinici care au luptat cu crucea in frunte?
        Stefan cel Mare, razboinic, nu era crestin?

        Nu considerati stupid ca a fi crestin = a fi prost, a permite veneticilor sa iti ia din farfurie si a te da la o parte de la masa de la tine din casa. A fi crestin inseamna a fi bun si iubitor de cei buni, a-ti ajuta aproapele, nu a fi prost. Intre copiii mei si ai celor de-o rasa si de un neam cu mine si o hoarda venita si puiata aici de la mii de kilometri distanta pe cine crezi ca o sa aleg, de va fi vreodata zavera? Crezi ca daca situatia ar fi inversa, ceilalti ar alege in favoarea mea?
        Tot mancam rahat cu dreptul arabilor de a se apara la ei acasa, cu dreptul afganilor de a se apara la ei acasa si de a-si pastra traditiile, cand vorbim si de dreptul albilor europeni la a fi stapani si nederanjati la ei acasa?
     • +1 (19 voturi)    
      solutii (Vineri, 12 august 2011, 15:03)

      s73j4r [utilizator] i-a raspuns lui hash

      Solutii exista, si vor exista mereu insa nu are cine sa le puna in practica de frica sau din interes.

      de exemplu, de ce nu se face o adevarata numaratoare a tuturor tiganilor ? toti stim ca numerele oficiale sunt praf in ochi.

      dupa ce stim cati sunt, sa ii punem la educat pt ca altfel nu faci nimic, sa fie obligati prin lege sa urmeze minim 12 clase (si sa fie utilizate fondurile alea europene pt integrarea rromilor din care toate ong-urile tiganesti isi fac palate si cumpara aur).

      de asemenea, sa fie facut un inventar al averilor si al palatelor cu sute de turnulete si sa se dovedeasca cum au obtinut banii pt ele (asta inseamna sa intre 99% din ei la puscarie)

      si tot asa, sunt solutii dar nu le implementeaza nimeni cu atat mai putin actualele partide de cacao care castiga voturi numai prin "plocoane" si mutat tiganii cu autocaru la votat.

      Solutia este tineretul nascut dupa 90" care au avut cat de cat dreptul la libera informare.

      Din pacate nu o sa apuc sa prind vremea aia :(
      • +12 (14 voturi)    
       poti sa adaugi.. (Vineri, 12 august 2011, 15:36)

       hash [anonim] i-a raspuns lui s73j4r

       politici demografice.

       ca tot vedem in parcare idivide cu 'da si mie un ban sa-i iau o paine lu' copilul asta ca moare de foame'.

       de parca am pus-o eu sa-l faca.
      • +6 (12 voturi)    
       Cate? (Vineri, 12 august 2011, 18:04)

       Closed [anonim] i-a raspuns lui s73j4r

       Doispe clase?!?! Nene, nu sunt suficienti romani care sa fi urmat doispe clase pe bune, tu vrei sa faci tiganimea sa ajunga un fel de clasa de elita a Romaniei? Buna poanta. Ar fi bine daca ar face 8 clase macar, ii scoti pe plozi macar putin din mizeria materiala si morala in care se scalda acasa, le arati o alternativa, sa vada ca nu e musai sa furi, ca romanii nu-s doar niste indivizi de la care e bine sa te servesti cu orice samd.

       Cat despre goanga cu palatele, deocamdata sarcina de a demonstra acuzatia ii ramane acuzatorului, asa ca nu poti sa-i bagi la puscarie daca nu demonstreaza sursa banilor. Altfel lumea ar fi plina de puscarii, tare multi sunt cei ce nu pot demonstra fiecare leut.

       Eu zic ca mai degraba sa incerci sa te calmezi si sa vii cu solutii viabile, nu cu discursuri nationalist-penibile. Pentru ca a fi patriot nu e egal cu a fi incins la minte.
    • +4 (8 voturi)    
     unii par rupti de realitate (Vineri, 12 august 2011, 14:46)

     mda [anonim] i-a raspuns lui s73j4r

     dar totusi au dreptul la o parere. tradusa in cazul de fata vorbim sa nu adormim...
   • 0 (6 voturi)    
    Justificari (Vineri, 12 august 2011, 19:21)

    Eucris [utilizator] i-a raspuns lui hash

    Sper ca nu justifici comportamentul criminal. Tiganii din pacate nu au o etica de lucru, s-au obisnuit sa obtina lucruri pe de gratis prin furturi si alte tertipuri. De aceea l-i s-a dus faima.
    Cati romani saraci sunt care insa nu fura, pt ca au o credinta.
    Nu imi plac mesajele extremiste dar nici multiculturalismul nu este o ideologie kosher.
  • +3 (5 voturi)    
   dimpotriva (Sâmbătă, 13 august 2011, 8:08)

   dimpotriva [anonim] i-a raspuns lui s73j4r

   dimpotriva, nationalismul este cel care creeaza turmele de oi inepte care se lasa conduse ca... oile de catre vreun "lider providential".

   cand nu vrei sa gandesti cu capul tau, te lasi condus de altul. de regula, unul la fel de prost ca tine.

   ca sa indobitocesti un om, incepe sa il lauzi (ca e mandru, ca e viteaz, ca e roman...).

   daca este prost (dar prost cu adevarat), atunci te va crede. pe asta se bazeaza si escrocii care isi bazeaza inselaciunile pe... lauda si lingusire.

   cu alte cuvinte, il lauzi pentru o "calitate" aleatoara si in care el nu are niciun merit (ca este "roman"). nu pentru faptul ca ar fi bun, onest, harnic sau indraznet.

   de aceea trebuie sa fiu mai mandru de ramaru decat de gandhi, nu-i asa? primul era el criminal in serie, dar era roman de-al nostru (da, stiu, acum au sa apara vreo 10 care sa urle ca ramaru nu era roman verde ci vreun alogen, sau ca nu era criminal), nu-i asa? pe cand cel de-al doilea e un indian prapadit...

   stim! noi, romanii, suntem cei mai cei, nu avem scursuri, suntem destepti, inteligenti, harnici... ce sa mai, mai arieni decat arienii!

   atunci, cum dracu' am ajuns la coada europei?
  • +2 (2 voturi)    
   ce (Sâmbătă, 13 august 2011, 8:10)

   ce [anonim] i-a raspuns lui s73j4r

   ce spui tu s-ar putea reformula astfel:

   "romanii nationalisti, la cat sunt de inteligenti, daca au ajuns pe ultimul loc din europa in pofida acestei inteligente, inseamna ca sunt prosti de-a binelea!"
  • -1 (1 vot)    
   jalnic (Luni, 15 august 2011, 11:53)

   Alex [anonim] i-a raspuns lui s73j4r

   in curand voi renunta la cetatenia romana, si desi ma va costa multi bani chestia asta, va fi ultimul jaf al statului roman asupra mea, si o voi face cu bucurie dar nu din cauza romilor ci din cauza limitatilor ca tine care neaga problemele adevarate ca sa se simta ei mai bine.

   Romanii au nenorocit imaginea romaniei mai mult decat tiganii. Cei care au fraudat 1 miliard de dolari pe ebay de a trebuit FBI sa-si faca birou in Romania nu erau tigani, erau "extraordinarii" studenti romani. Romanii copiaza sau triseaza la orice concurs, fura tot ce pot de la locul de munca si in general gasesc mereu noi modalitati de a ocoli sau incalca regulile. Dar problema cea mare sunt hotii de buzunare romi.

   Atata timp cat negi problema nu o vei putea rezolva. Nu este nici un multi culturalism in Romania. Tu cati prieteni tigani ai? Stii de exemplu ca unii profesori in scoli ii ignora pe elevii tigani ca de... "ce sa faci cu tiganu ala" dar pe urma le dam locuri speciale la facultate ca asa suntem noi marinimosi.

   Daca ai vedea situatia mai de ansamblu ti-ai da seama de absurdul spuselor tale.
  • 0 (0 voturi)    
   Multiculturalismul (Joi, 18 august 2011, 20:26)

   m3deea [utilizator] i-a raspuns lui s73j4r

   Multiculturalismul nu schioapata din cauza ca ar avea ceva defecte fundamentale. Multiculturalismul sufera datorita lipsei celor 7 ani de-acasa a unora si din cauza dezinformarii in masa.
   Hoti, talhari etc sunt de toate natiile, de toate culorile si de toate religiile. Poate ca vreo natie/culoare/religie numara mai multi... e normal, avand in vedere ca fiecare a trait in circumstante diferite.
   Dar a incerca sa elimini infractorii pe baza de natie/culoare/religie este cea mai tampita solutie posibila... o solutie repetata la nesfarsit de-a lungul istoriei, intotdeauna cu consecinte dezastruoase. (E ca si cum ai observa ca majoritatea celor care se imbolnavesc de cancer de piele sunt blonzi si ai decide sa-i omori pe toti blonzii ca sa eradichezi cancerul de piele!!!)
   Oare cand vor incepe oamenii sa invete din propriile greseli si sa combata adevaratele probleme: lipsa de educatie elementara si lipsa de bun simt ale unora.
 • +11 (33 voturi)    
  Restul comentariilor "LSRS nu ma reprezinta" (Vineri, 12 august 2011, 13:46)

  R.S. [anonim]

  De pe site-ul "Pe mine nu ma reprezinta LSRS", documentul editat pentru hotnews:

  1. Dorim sa ne exprimam dezacordul fata de zicala des intalnita pe pagina de facebook a LSRS: „dreptul de a vorbi este simetric cu obligatia de a face”. Consideram ca toti aveam dreptul la o opinie si credem in puterea criticii de a misca lucrurile intr-o directie mai buna. Dar suntem constienti de faptul ca nu putem doar sa avansam orbeste intr-o directie oarecare; cateodata trebuie sa ne si oprim si sa ne intrebam incotro ne indreptam.

  2. In urma criticilor noastre si ale altora, LSRS a incercat sa isi schimbe rapid si sumar imaginea, dar data fiind gravitatea problemelor (de exemplu, au produs un spot in care romii sunt prezentati ca un pericol national) si directia generala pe care au urmat-o inca de la infiintare, o reala schimbare pare neverosimila. Este demn de mentionat ca in timp ce taiau discret pasajele problematice de pe site, LSRS continua sa sustina ca noi avem interese ascunse de a-i 'manji cu noroi' si ca ei nu au nimic sa isi reproseze. De asemenea, nu a existat nici un raspuns solid referitor la problema lipsei lor de reprezentativitate si a numarului exagerat de membri pe care organizatia pretinde ca i-ar avea.
  • +8 (38 voturi)    
   pfff (Vineri, 12 august 2011, 14:06)

   s73j4r [utilizator] i-a raspuns lui R.S.

   pt "fratii" nostrii eminenti de pe la scoli celebre, cand ati fost ultima oara in Romania ? poate nu mai stiti, dar tiganii sunt un pericol national din toate punctele de vedere (exista atatea exemple ca nu are rost sa le mai enumar) si daca nu ne credeti pe amarati astia de aici, haideti pana in ferentari-rahova pe la seara, sa vedem daca putem bea o bere asa ca intre "albi" fara sa avem un cutit in gat sau o bata dupa ceafa plus portofelul lipsa.

   Inainte de a va mintii singuri, coborati in realitatea noastra zilnica si va rog, sa va cazati intr-un palat tiganesc facut pe proxenetism, furat si crime.

   Va rugam nu mai promovati imaginea tiganilor, o fac prea mult toti picatii de la BAC 2011 care stiu toata discografia tiganilor manelisti dar nu stiu Desteapta-te romane !

   TREZITI-VA ! Multiculturalismul nu exista, prostia da !
 • -8 (22 voturi)    
  Mda (Vineri, 12 august 2011, 14:31)

  Cristian [anonim]

  Itzic, Istvan si Ivan acuza studentii romani de nationalism. Probabil daca aveau un proiect care sa vizeze vreun stadion, o banca sau vreun mall, eventual din strainatate, n-ar mai fi fost contrati de studentii "romani"
 • -1 (17 voturi)    
  pur romanesc (Vineri, 12 august 2011, 14:33)

  MirceaA [utilizator]

  si astia se bat intre ei, ca toti romanii. Fiecare e platit de altcineva si ei se bat ca chiorii.
  • +6 (26 voturi)    
   spune-ne pe sleau! (Vineri, 12 august 2011, 14:50)

   NoraLabo1313146945225 [anonim] i-a raspuns lui MirceaA

   ce usor e sa scoti aceeasi idee fixa cu orice ocazie, nu-i asa mircea? toata lumea e platita de cineva, nu trebuie sa te mai obosesti sa vezi care sunt criticile.
   te rog spune-mi, de curiozitate, cine crezi ca ne plateste ca sa ii criticam pe lsrs?
   • -4 (18 voturi)    
    idee fixa (Vineri, 12 august 2011, 16:35)

    MirceaA [utilizator] i-a raspuns lui NoraLabo1313146945225

    s-ar putea sa fie o idee fixa... fixata in 20 de ani de "democratie". Intotdeauna o organizatie are pe cineva in spate.
 • +4 (26 voturi)    
  precizari (Vineri, 12 august 2011, 14:33)

  NoraLabo1313146945225 [anonim]

  in primul rand, as dori sa precizez ca, desi doar numele meu este citat peste tot in articol, opiniile mele reprezinta ceea ce s-a discutat in cadrul grupului, o pozitie la care am ajuns prin dezbateri colective

  in al doilea rand, va invit sa cititi intregul nostru comunicat aici http://www.criticatac.ro/9325/comunicat-pe-mine-nu-ma-reprezinta-liga-studentilor-romani-in-strainatate-lsrs/ (accesibil si pentru cei care nu sunt pe facebook). in acesta vorbim despre un aspect foarte important, care nu a fost mentionat de hotnews, anume ca aceasta liga nu are nici pe de parte numarul de membri pe care il pretinde, si ca in ultima lor adunare generala au votat 50 de persoane. cifrele pe care le vehiculeaza sunt doar pentru a-si propulsa liderii pe baza unei false reprezentativitati. veti gasi si alte probleme despre care articolul nu vorbeste, si carora lsrs nu le- raspuns in nici un fel.
  • -4 (16 voturi)    
   un like, un plus, un click - dar nici o fapta? (Vineri, 12 august 2011, 22:56)

   piktor [anonim] i-a raspuns lui NoraLabo1313146945225

   ooo, nora labo (nume predestinat?), voi ce faceti?
   Gigel care l-a luat pe NU in brate; voi sunteti contra; voi nu sunteti de acord cu...;
   voi nu sunteti reprezentati de...;
   voi va intalniti pe facebook...
   voi nu construiti nimic
   voi va bateti cu pumnul in piept ca ce rai sunt ceilalti
   voi injurati Romania pe unde puteti
   voi nu vorbiti romaneste afara ca va e rusine
   voi va imbratisati cu tiganii (de la distanta), cu magrebienii oprimati din Londra care s-au umplut de ifoane (de pe facebook),
   voi sunteti egali cu homosexualii si ateii, cu socialismul globalizant si dezumanizant dar sunteti mai presus de ortodocsii bigoti si nationalisti...
   voi sunteti generatia like, conformista si inregimentata sistemului
   voi credeti ca stiti istorie dar n-ati citit decat manualele traduse de Ana Pauker din rusa
   voi dispretuiti Romania si toata istoria noastra
   voi sunteti incapabili sa faceti altceva decat sa latrati textele de creier spalate din toata mass media (care e 99% socialista)
   voi sunteti deranjati cand altii chiar fac ceva

   despre voi a scris Eminescu in scrisoarea I:

   Neputând să te ajungă, crezi c-or vrea să te admire?
   Ei vor aplauda desigur biografia subțire
   Care s-o-ncerca s-arate că n-ai fost vrun lucru mare...
   C-ai fost om cum sunt și dânșii...Măgulit e fiecare
   Că n-ai fost mai mult ca dânsul. Și prostatecele nări
   Și le umflă orișicine în savante adunări
   Când de tine se vorbește. S-a-nțeles de mai nainte
   C-o ironică grimasă să te laude-n cuvinte.
   Astfel încăput pe mâna a oricărui, te va drege,
   Rele-or zice că sunt toate câte nu vor înțelege...
   Dar afară de acestea, vor căta vieții tale
   Să-i găsească pete multe, răutăți și mici scandale -
   Astea toate te apropie de dânșii... Nu lumina
   Ce în lume-ai revărsat-o, ci păcatele și vina,
   Oboseala, slăbiciunea, toate relele ce sunt
   Într-un mod fatal legate de o mână de pământ;
   Toate micile mizerii unui suflet chinuit
   Mult mai mult îi vor atrage decât tot ce ai gândit.

   va recunoasteti dragilor? va e bine, asa goi?
   • -3 (7 voturi)    
    :-) (Sâmbătă, 13 august 2011, 10:45)

    vlahul [utilizator] i-a raspuns lui piktor

    ....super coment...

    felicitari!
 • +6 (26 voturi)    
  Romanii Verzi (de Ion Luca Caragiale) (Vineri, 12 august 2011, 14:44)

  Calin Goina [anonim]

  Romanii Verzi, (Ion Luca Caragiale, 1901)

  "Spiritul de asociație, trebuie să constatăm cu bucurie, a luat un mare avânt la noi.
  (...)
  Statutele societății "Românii Verzi"
  Cap. I - Despre numele, membrii și emblema societății
  Art. 1 - Se înființează în România o societate română cu numele de "Românii Verzi".
  Art. 2 - Oricine poate face parte din această societate, fără deosebire de sex, de etate sau de coloare politică, dacă este român sau româncă verde.
  Art. 3 - Emblema societății va fi un român verde zdrobind falnic cu călcâiul său șearpele străinismului, care scrâșnește și țipă.
  • 0 (16 voturi)    
   :) (Vineri, 12 august 2011, 15:06)

   rakkone [utilizator] i-a raspuns lui Calin Goina

   Are rost sa va reamintesc un mic amanunt, Caragiale, desi face parte din literatura romana, era grec la origine? Deci pare oarecum normal sa fi fost impotriva unui romanism militant ca cel promovat de Eminescu paregzamplu, care era contra "grecoteilor cu nas subtire". Incercati sa nu scoateti din context istoric opera.
   • +6 (22 voturi)    
    complicata treaba, genealogia (Vineri, 12 august 2011, 15:13)

    NoraLabo1313146945225 [anonim] i-a raspuns lui rakkone

    si tu rakkone, ce erai la origine? cam cate generatii de romani neaosi trebuie sa fie in familie ca sa fie pedigreeul cum trebuie?
    si bine ca ai inceput cu intrebarea daca are rost sa amintesti acest amanunt. aveai dreptate, nu avea nici un rost pt ca e fara nici o legatura cu ce se discuta
    • -3 (21 voturi)    
     :) (Vineri, 12 august 2011, 15:40)

     rakkone [utilizator] i-a raspuns lui NoraLabo1313146945225

     Bunica din partea mamei era grecoaica (strabunicii comercianti greci transplantati in Braila), restul toti romani. Sunt roman, gata sa mor pentru Romania. Dvs, dna Labo, ce sunteti? Labo nu imi suna a -escu, aveti cumva o ascendenta hunica in familie si de aceea va pute romanismul?
     Ce legatura are ce sunt eu, atat timp cat afirmatiile mele legate de pericolul deznationalizarii sunt adevarate? Ce legatura are ce sunt eu, daca faptul ca tiganii fac probleme este adevarat? Ce legatura are ce sunt eu, daca spun ca lui Caragiale (mult mai grec ca mine) nu ii convenea ca era injurat in epoca pe tema originii sale si de aici textul de mai sus? Ce legatura are ce sunt eu, daca indiferent de ceea ce sunt nu ati inteles ca raspunsul meu anterior avea legatura stricta cu un post care continea doar un citat din Caragiale, nimic altceva, in care se facea misto de romanii "verzi", citat pe care l-am pus intr-un context istoric?
     • +2 (16 voturi)    
      contextul istoric ramane (Vineri, 12 august 2011, 16:52)

      calin goina [anonim] i-a raspuns lui rakkone

      Ce diferenta gasiti intre cei ce-l injurau "in epoca pe Caragiale pe tema originii sale" si dumneavoastra care o injurati pe Nora Labo ca ii pute romanismul probabil pentru ca are "o ascendenta hunica"?
     • +1 (11 voturi)    
      apropo (Vineri, 12 august 2011, 17:07)

      diddlyjo [utilizator] i-a raspuns lui rakkone

      pe tine de ce nu te pui intr-un context istoric adecvat? care context? pai cel al romanizarii fortate si al falsificarii istoriei noastre pe parcursul ultimilor 90 de ani.

      nu cunosti acest context? nu ti s-a spus nimic despre el la scoala? hmmm...

      imi permit deci a-ti recomanda cateva titluri:
      * Irina Livezeanu - Cultura si nationalism in Romania Mare
      * Lucian Boia - Doua secole de mitologie nationala + (deja clasica) Istorie si mit in constiinta romaneasca
      * Tom Gallagher - Democratie si nationalism in Romania 1989-1998.
      * Vlad Georgescu - Politica si istorie: Cazul comunstilor romani, 1944-1977
      * Al. Zub - Istorie si finalitate
      * Katherine Verdery - Compromis si rezistenta.Cultura romana sub Ceausescu (in original: National Ideology Under Socialism)
      * Michael Shafir, Romania. Politics, Economics, and Society: Political Stagnation and Simulated Change

      ps: daca subiectul te va pasiona, in cartile astea vei gasi suficienta bibliografie pt a merge mai departe

      pps: o foarte buna analiza a parcursului nostru istoric si a contextului istoric din cauza caruia caruia tu gandesti cum gandesti e de gasit aici:

      http://www.respiro.org/Issue5/tonyjudt.pdf
      • +2 (6 voturi)    
       Stimabile (Vineri, 12 august 2011, 19:06)

       Emil [anonim] i-a raspuns lui diddlyjo

       NE aduci afirmatii (cu refeinte, declari) in care romanii sunt asa cum i-ai descris mai sus. Ce motiv ai sa CREZI asta si nu ALTELE?
   • +9 (17 voturi)    
    apropo de Eminescu (Vineri, 12 august 2011, 16:39)

    diddlyjo [utilizator] i-a raspuns lui rakkone

    ar fi pacat sa uitam ca, la nastere, poetul nostru national se numea Mihail Eminovici (numele de Eminescu l-a luat la recomandarea lui Iosif Vulcan, redactorul revistei Familia care aparea la Oradea Mare).

    acum, interesant in numele Eminovici nu este atat dubla terminatie "-ov-ici" care ne-ar putea trimite cu gandul la o ascendenta evreiasca din spatiul slav de la rasarit sau de la miazanoapte, cat radacina "Emin", cu evidente sonoritati turco-arabe (estfel, un ilustru contemporan de-al lui Eminescu, silezian convertit la islam si ajuns guvernator in Egipt, si-al luat numele de Mehmet Emin Pasa in momentul convertirii), turcescul "Emin" sau arabul "al-Amin" fiind nume des intalnite in spatiul islamic din estul Mediteranei.

    cum ramane asadar cu cliseul "Eminescu, roman verde"? ce ne facem deci daca verdeata e in ochiul privitorului? continuam sa strigam sus si tare ca obiectul privit e verde sau ne scoatem ochelarii impusi de marele magician?
    • -2 (10 voturi)    
     sufixe si sofisme (Vineri, 12 august 2011, 19:12)

     radu [anonim] i-a raspuns lui diddlyjo

     tot incercati sa va dati cu parerea, ca Eminescu nu ar fi fost roman, ca marele Caragiale la fel. Nu vedeti realitatea fratilor...oamenii aceia geniali au fost romani verzi de cind s-au nascut. nu imi amintesc sa fi citit un rind ca vre-unul a studiat in limba materna alta decit romana, sau ca ar fi scris vre-unul ca acasa ar fi vorbit altceva decit romana. pe tine daca te cheama dddlyiyjo ai ascendenta martiana?
     • +5 (11 voturi)    
      romanii verzi (Vineri, 12 august 2011, 20:01)

      MihaiG [utilizator] i-a raspuns lui radu

      Asa e Radu, e clar ca Eminovici/Eminescu si-a facut studiile de la Viena in limba romana, ca doar era roman verde si altfel nu se putea.
      • 0 (4 voturi)    
       ma refeream la studiile din tara (Vineri, 12 august 2011, 21:43)

       radu [anonim] i-a raspuns lui MihaiG

       nu la cele universitare. nu cunosc nici un text scris in germana, slava de catre Eminovici si nici unul in greaca de catre Caragiale. Pina la urma, nu-i asa, austriecii l-au asasinat pe Eminescu,taman pentru ca si-o fi facut studiile la viena
    • 0 (6 voturi)    
     Citeste (Vineri, 12 august 2011, 19:17)

     CristianG [utilizator] i-a raspuns lui diddlyjo

     publicistica lui Eminescu si o sa vezi ce a vrut sa spuna rakkone.
    • +1 (3 voturi)    
     ...hmm (Sâmbătă, 13 august 2011, 12:25)

     vlahul [utilizator] i-a raspuns lui diddlyjo

     ....are vreo importanta radacina numelui Eminescu, atata timp cat el se considera roman?
     In plus, fam pe linie paterna venea din ardeal (stapanita de ceva vreme de diverse pop. si cu posibilitatea clara de a i se fi schimbat numele fortat) si acestia trec muntii in ortodoxie.
     Aporpos, de ce nu vorbesti si de mama lui care era dintr-o veche familie din moldova?

     Eminescu nu-i un bun ex. de un roman, din fam de neromani. Poti spune Spiru Haret, Tristan Tzara, Nicolae Steinhardt s.a.

     Insa ce putem face noi ca Matei Corvin 50% vlah, se simtea ungur? La fel tatal sau, in a 2 a 1/2 a vietii.
     Ori ce sa mai spunem de faptul ca TOTI cei 11 laureati Nobel unguri, provin din fam germane ori evreiesti..si au trait in alte tari (dar nascuti in partea unguresca din imp austro-ungar). Asta ar inseamna ca nu mai sunt unguri?
   • +1 (1 vot)    
    ...mai mult de cat atat! (Sâmbătă, 13 august 2011, 11:15)

    vlahul [utilizator] i-a raspuns lui rakkone

    ...s-a suparat pe poporul roman (prin scandalul cu "Napasta") considerand ca noi nu-l meritam pe el (omul Caragiale) si ne-a pedepsit, exilandu-se in Germ.

    apoi a luat in deredere toata viata romaneasca, incercand sa banalizeze si miscari extrem de serioase, ca cea de la Ploiesti, contra lui Carol in (D-ale Carnavalului)....
    Caragiale, " un patriot"..:-)
 • -4 (30 voturi)    
  pelerinaj (Vineri, 12 august 2011, 14:46)

  Prietenul Lui Petre Tutea [anonim]

  Mai internationalistilor (a se citi neo cominternisti) - daca va pute Putna puteti sa faceti un pelerinaj la mausoleul lui Lenin sau sa-i aduceti un omagiu parintelui tuturor popoarelor - nenea Stalin.
  • +5 (23 voturi)    
   cat de adevarat (Vineri, 12 august 2011, 15:10)

   NoraLabo1313146945225 [anonim] i-a raspuns lui Prietenul Lui Petre Tutea

   da prietene, ai inteles tot: cine nu merge la putna e musai cu stalin. astea sunt singurele doua optiuni posibile. esti un subtil
  • -4 (12 voturi)    
   Pai drumul spre mausoleu e mai bun:) (Vineri, 12 august 2011, 15:27)

   Alui [anonim] i-a raspuns lui Prietenul Lui Petre Tutea

   Mai bine ati tacea din gura astia cu ifose si rupti in fund.
 • +7 (25 voturi)    
  Ion Luca Caragiale era 'grec la origine.' (Vineri, 12 august 2011, 15:15)

  Calin Goina [anonim]

  Ador comentariile de aici. Tocmai am fost ajutat sa-mi amintesc ca Ion Luca Caragiale era 'grec la origine.'

  Si fireste, daca n-ai 'origine curata' cum pe vremuri trebuia sa ai 'origine sanatoasa' nu mai ai nici un fel de trecere la noii romani verzi.

  Multumesc, dl. "rakkone" you just made my point!

  PS Apropos, nici Eminovici nu era chiar curat, Kossuth Laios era slovac, si Zelea-Codreanu insusi, daca stam si socotim...
  • +4 (8 voturi)    
   iar Petre Roman era roman.Pe ce pui pariu (Vineri, 12 august 2011, 15:59)

   george [anonim] i-a raspuns lui Calin Goina

   Am vizitat Mecklenburg-Western Pomerania ..... doar o zi. Dupa ce m-au intrebat cateva capete rase de ce am ales sa vin in Grmania (pe un ton si cu inflexiuni ale vocii pline de multiculturalism si toleranta), am preferat sa vad sudul Germaniei. La rude. Tot stingher ma faceau sa ma simt, dar nu ma intrebau de ce am ales Germania ca si destinatie turistica .
   Va recomand si voua tuturor sa vizitati acest land. Cat puteti; si cat mai puteti. Dupa aceea am aflat si eu de la rude si prieteni ca a fost o escapada foarte curajoasa si nesabuita, acestia fiind recunoscuti si de catre restul germanilor toleranti si multiculturalisti, ca fiind de-a dreptul extremisti. Deh!
   Un pic de echilibru in toate nu ar strica ...
 • -8 (22 voturi)    
  In sfirsit cineva cu cap! (Vineri, 12 august 2011, 15:46)

  minotaur [anonim]

  Bravo astora de la LSRS! E timpul sa mai ascultam si oameni valorosi nu doar manelisti si tirfe. Pe astia cu NU i-as pune sa se uite 3 zile incontinuu la etno tv si dupa aia sa socializeze cu Botezatu. Nu v-ati saturat de smecherii cu tupeu de pe strazi? Nu v-ati saturat de Vanghele? Mai vreti niste Cozminci? Sa dea Dumnezeu sa se coaguleze in jurul lor toti romanii carora le e jena sa iasa in fata de scirba celor ce ocupa acum piata publica!
 • +6 (8 voturi)    
  Cel mai mare roman in viata: Raed Arafat! :) (Vineri, 12 august 2011, 15:49)

  Alui [anonim]

  Ironic, nu?
  • -5 (13 voturi)    
   just (Vineri, 12 august 2011, 15:57)

   rakkone [utilizator] i-a raspuns lui Alui

   In imperiul roman deveneai cetatean prin fapte deosebite de arme sau servicii aduse imperiului si romanilor. Nu e nimic rusinos in a-ti castiga un loc in mijlocul unui popor printr-un mare bine pe care il faci acelui popor. Puteti insa sa imi spuneti ca cei 5-10 milioane de musulmani din Europa, cei 1.5 milioane de tigani din Romania sunt echivalentul lui Arafat? Ca ne aduc aceleasi beneficii ca el, inmultite cu milioanele de mai sus? Ca nu am putea trai (mult) mai bine fara ei?
   • +7 (11 voturi)    
    Ce face diferenta (Vineri, 12 august 2011, 17:18)

    Alui [anonim] i-a raspuns lui rakkone

    Exemplul 1: Franta-Paris:
    Plin de cersetori si hoti de buzunare din Romania(nu doar tigani, ci si romani get beget).
    Exemplu 2: Germania-Munchen:
    Curat ca-n palma.

    Cine e vinovat/responsabil de starea lucrurilor din cele doua orase? Crezi ca romanilor din Paris nu le-ar place in Munchen? Ba da. Dar atunci de ce nu sunt ca in Paris? Hai sa-ti raspund eu:
    Pentru ca pe neamt nu-l corupi ca pe francez, neamtul considera ca E TREABA LUI cand ceva rau se intampla in societate, pe neamt nu-l intereaseza sa aiba el casa si masina(BMW/Audi/Porche), si de restul il doare in spate, ci sa aiba un oras curat din toate punctele de vedere. Neamtul(chiar ministru) ridica o hartie de pe jos aruncata de altul, francezul nu.

    Deci cine merita criticati/laudati pentru situatia din Romania, tiganii, sau TOTI SI FIECARE DINTRE ROMANII?
    • +2 (4 voturi)    
     Berlinul e parca prin Germania (Vineri, 12 august 2011, 20:45)

     Johann [anonim] i-a raspuns lui Alui

     NU EXISTA SISTEM PERFECT
     Sunt sigur ca ai ajuns si in Berlin. E tot prin Germania pe undeva.
     Tigani cu clarinetul si saxofonul pe podul de la Berliner Dom si Altes Museum, garla.
     Nu iti recomand sa mergi cu metrou sau S bahn-ul. Tot tiagani cu "Champs Elysee ..."
     • +1 (1 vot)    
      Berlin vs. Paris (Sâmbătă, 13 august 2011, 10:12)

      Alui [anonim] i-a raspuns lui Johann

      A fost nu de mult nevasta-mea la Berlin si n-a patit nimic, desi a circulat cu S-Bahnul. Nu-ti fura nimeni din buzunare/posete in Berlin.
      O colega tocmai s-a intors din Paris. A simtit ca-i umbla cineva in rucsac, si cand s-s intors si i-a vazut pe respectivii(nu erau tigani) s-a trezit injurata in romana. Bine ca era in ziua mare si in centru, ca altfel o incurca si mai rau.
 • +5 (17 voturi)    
  felicitari pt atitudine! (Vineri, 12 august 2011, 15:58)

  Viorel Proteasa [anonim]

  ma bucur ca exista si alte opinii in randul studentilor si ma bucur ca apar si in spatiul public. sincere felicitari pentru atitudine! si cred ca ar trebui sa ne bucuram de injuraturi - inseamna ca initiativa voastra deranjeaza si cred ca asta trebuie sa si faca.

  poate o asa o sa realizeze si stimatii comentatori care este diferenta dintre neo-marxism si pluralism.

  am o intrebare pt distinsii comentatori: daca credeti in ceea ce spuneti, de ce va ascundeti identitatea? nu vi se pare ca ceea ce faceti aduce intr-o anumita masura cu o executie publica din evul mediu?
  • +3 (15 voturi)    
   identitate ascunsa (Vineri, 12 august 2011, 16:34)

   calin goina [anonim] i-a raspuns lui Viorel Proteasa

   Domnul Preoteasa ne intreaba pe noi de ce ne ascundem identitatea.

   Cei din grupul "nu in numele meu" tocmai ca nu-si ascund identitatea: sunt 110 de se semnaturi (si inca mai vin) sub comunicatul nostru. Fara pesudonime.

   Daca nu vreti sa intrati pe Facebook, unde face trimitere articolul hotnews, puteti sa cititi aci

   http://www.criticatac.ro/9325/comunicat-pe-mine-nu-ma-reprezinta-liga-studentilor-romani-in-strainatate-lsrs/

   Pe de alta parte, verificati cati studenti au votat la ultimele 'alegeri' ale Ligii: sub 60 de voturi.

   Calin Goina
 • -6 (12 voturi)    
  Romani contra romani (Vineri, 12 august 2011, 16:30)

  abc [anonim]

  Nimic nou sub soare!
  • -1 (9 voturi)    
   Sau, deschisi contra incuiati (Vineri, 12 august 2011, 17:23)

   Alui [anonim] i-a raspuns lui abc

   Sau, destepti contra multi:)
 • 0 (16 voturi)    
  Pe mine nu ma reprezinta... (Vineri, 12 august 2011, 16:51)

  AT [anonim]

  Pai daca nu esti membru, se intelege ca nu te reprezinta. Esti liber sa-ti faci o asociatie care sa te reprezinte. Daca esti membru si nu te reprezinta, retrage-te. Deci, care-i problema?

  Un student roman in strainatate neafiliat si fara cont pe Facebook
  • +7 (15 voturi)    
   Da, adevarat, dar... (Vineri, 12 august 2011, 17:43)

   MTS [anonim] i-a raspuns lui AT

   Daca nu esti membru, se intelege ca nu te reprezinta. Clar. Dar asta nu-i opreste sa vorbeasca in numele tuturor fara sa te intrebe, asa cum deja o fac.

   Student roman in strainatate
   • -3 (5 voturi)    
    tot goina (Sâmbătă, 13 august 2011, 10:29)

    Ionut-TudorMaries1313218144611 [anonim] i-a raspuns lui MTS

    Goina, ti-am mai zis ca ai prea mult timp la dispozitie. Unde te simti matalutza reprezentat si de cine? Hai cu cenzura, hai cu manipularea! Hai Goina! Hai Labo!
  • +2 (8 voturi)    
   logic si simplu! (Sâmbătă, 13 august 2011, 12:41)

   vlahul [utilizator] i-a raspuns lui AT

   ....:-) ..nici eu nu pricep de ce fac galagie unii ca nu-i reprezinta LSRS. Este de ajuns sa NU intre, ori sa se retraga si gata!

   Apoi, daca mai vor, sa-si faca liga internationala/mondiala/planetara/agnostica a studentilor roman si sa vedem si pozitia lor.

   Subscriu la cele spuse de tine.
 • -4 (14 voturi)    
  saracii de ei (Vineri, 12 august 2011, 17:10)

  unu [anonim]

  si daca se promoveaza nationalisul care e problema lor? aaa da... am uitat , sunt platiti pt. asta, daca nu-si fac traba nu mananca... lasa ca pana la urma tot se face dreptate :))
 • +6 (10 voturi)    
  fratilor! (Vineri, 12 august 2011, 17:27)

  masoneria rusticana ataca din nou [anonim]

  ca de obicei, scapam boii la vale si ne aruncam intr-o directie gresita care da apa la moara celor care ne considera un neam primitiv, care are ceva cu toata lumea, care se simte oprimat. Abordarea mi se pare gresita si falsa:neamul asta n-a sarit la bataie niciodata desi erau momente bune cand trebuia sa puna mana pe par. La o bere, mai injuram ce-i drept :) Cream false tinte din tigani, evrei, unguri. Asta e chiar o abordare primitiva, cu furatul portofelelor in rahova. E incapacitatea statului de a tine in frau delincventa, n-are nicio legatura cu rasa. Sau n-ar trebui sa aiba vreo legatura. Propun sa renuntam la abordarile astea personale referitoare la etnie,nu ne fac bine. Hai sa vedem cum ne ridicam din genunchi, impreuna cu ceilalti de pe pamantul asta.
  • -4 (10 voturi)    
   Ce-mi place asta: (Vineri, 12 august 2011, 18:02)

   Alui [anonim] i-a raspuns lui masoneria rusticana ataca din nou

   "neamul asta n-a sarit la bataie niciodata desi erau momente bune cand trebuia sa puna mana pe par"

   1859: Unirea Moldovei cu Tara Romaneasca- se naste Romania. URAAA!:)

   1877:Romania ataca(neprovocata) imperiul Otoman, dar OK, sa zicem ca era cazul.

   1912:Al doilea rezboi balcanic sau raboiul Romano-Bulgar. Romania declara razboi Bulgariei. (ne era cazul, dar ma rog).

   1914: Romania declara razboi Austro-Ungariei.(sa zicem ca iat era cazul, pentru Transilvania).

   1919: Romania invadeaza Ungaria.

   1944: Romania ataca URSS(again, pentru Basarabia).

   1991: Romania trimite trupe in Kuweit.
   2003: Romania trimite trupe in Iraq si Aganistan.

   Dati-mi si mie un exemplu de razboi in care Romania a fost atacata fara ca Romania sa atace prima.

   Romanie e ca un catel mic care se ascunde cand vine hotul, si iese latrand vitejeste cand un dulau mai mare iese la atac impotriva hotului.
   • +5 (9 voturi)    
    O dovada clara (Vineri, 12 august 2011, 19:12)

    Emil [anonim] i-a raspuns lui Alui

    ca informatia nu are de-a face cu inteligenta! Ce date ai despre ceea se s-a petrecut INAINTE de fiecare dintre evenimentele insirate?
    De fapt, poate ai dreptate. Ceea ce spui au spus si comunistii; motiv pentru care au fost trecuti in ilegalitate.
    Romania imperialista. Marile imperii: civilizatoare!
    PS Tu esti roman? De ce culoare, ca "verde" nu iti [place?
    Sau e rusine sa te declari roman, fara sa ia o gena, ceva, de alta natie: mongol, chinez, grec, evreu?
    Si vorbesti despre extremism.
   • +5 (11 voturi)    
    sper (Vineri, 12 august 2011, 19:20)

    Iula [anonim] i-a raspuns lui Alui

    sa nu-i pacalsti nici macar pe-aia care nu stiu istorie. Sau nici tu nu stii? A "invadat" Romania Ungaria sau URSS...Vai de caoul tau. Ori esti rau voitor ori nu stii istorie. De talharirea Romaniei de catre URSS ai auzit? Dar de ciopartirea ei prin luarea Transilvaniei? In 1877 stii ca regelui Carol I i s-a cerut ajutorul impotriva turcilor (de catre rusi la cel mai inalt nivel)? Dar ca nu mai avem Cadrilaterul stiai? Stii la cine este?
    • +2 (10 voturi)    
     Cadrilaterul (Vineri, 12 august 2011, 19:55)

     MihaiG [utilizator] i-a raspuns lui Iula

     In 1910, cu doi ani inainte ca Romania sa anexeze Cadrilaterul, populatia acestei regiuni era de 282.007 de locuitori din care 134.355 (47,6%) erau bulgari, 106.568 (37,8%) erau turci, 12.192 (4,3%) erau tigani/romi, 11.718 (4,1%) erau tatari si 6.484 (2,4%) erau români.

     Uite si harta etnica a Cadrilaterului dupa recensamantul din 1930, la 18 ani dupa dobandirea teritoriului.
     http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e5/Silistra_%28ethnic%29.JPG
     http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/ad/Constanta_%28ethnic%29.JPG

     Ne plângem de teritoriile locuite de români care au rămas în afara țării dar în același timp nu avem bunul simț să recunoaștem că nu toate teritoriile care au făcut la un moment dat parte din România erau teritorii locuite de români.
     • +1 (1 vot)    
      Nu stiu cine (Sâmbătă, 13 august 2011, 17:18)

      Iula [anonim] i-a raspuns lui MihaiG

      "ne plangem". Si tu cumva? Si nu am obiectat legat de populatia Cadrilaterului. Nu stiu de unde ai luat statisticile. Stiu numai ca-n vremea lui Carol I se vorbea in Bulgaria limba romana mult mai mult decat acum. Si mai stiu ca etnicii romani au probleme in a fi recunoscuti ca atare acolo. Deci nu stiu pe cine aperi si cine n-are bun simt.
   • 0 (12 voturi)    
    iarta-l, Doamne, ca nu stie ce zice! (Vineri, 12 august 2011, 19:31)

    masoneria rusticana [anonim] i-a raspuns lui Alui

    ...desi e destul de racoare afara! din nefericire, e plin pamantul asta de baieti ca tine. E greu, din ce in ce mai greu dar vom razbi. Nu va ascundeti dupa fusta lu'mama europa, ca nu veti invinge niciodata. asta e un neam care n-a fost infrant niciodata!
    • -2 (4 voturi)    
     Vezi aici (Vineri, 12 august 2011, 21:46)

     Alui [anonim] i-a raspuns lui masoneria rusticana

     http://ro.wikipedia.org/wiki/Tratatul_de_la_București_(1918)
     http://ro.wikipedia.org/wiki/Tratatele_de_pace_de_la_Paris,_1947
     Apoi mai vorbim, OK?
   • +4 (6 voturi)    
    Nu e asa (Vineri, 12 august 2011, 21:59)

    CristianG [utilizator] i-a raspuns lui Alui

    1877:Romania ataca(neprovocata) imperiul Otoman, dar OK, sa zicem ca era cazul.- neprovocata? :))), pai eram sub stapanire - cu ocazia asta ne-am castigat independenta

    1912:Al doilea rezboi balcanic sau raboiul Romano-Bulgar. Romania declara razboi Bulgariei. (ne era cazul, dar ma rog).- aici am recuperat Cadrilaterul, iar Bulgaria isi declarase dorinta de expansiune in Balcani
    . Daca nu atacam noi, atacau ei.
    1914: Romania declara razboi Austro-Ungariei.(sa zicem ca iar era cazul, pentru Transilvania) - ok

    1919: Romania invadeaza Ungaria- i-am scapat de comunisti si apoi ne-am vazut de treaba (dupa ce am luat Ardealul)

    1944: Romania ataca URSS(again, pentru Basarabia).- GRESIT - 1941este anul - iar cu acea ocazie ne recuperam teritoriul si ne razbunam mortii ( citeste Saptamana rosie de Paul Goma)

    1991: Romania trimite trupe in Kuweit. - pentru asta trebuie sa discutam cu tinerii "politically correct", sa-i intrebam cata democratie de tip american le-am adus ;)
    2003: Romania trimite trupe in Iraq si Aganistan. - la fel in 1991

    In rest, de cand exista Romania, nu am avut razboaie. Dar spune-mi te rog, inainte de 1859, de cate ori am fost atacati ? Probabil ca vei epuiza spatiul pentru comentariu si nu vei reusi sa expui macar perioada lui Stefan cel Mare. nu-mi spune, te rog, ca nu exista Romania in acte, ca te intreb de ce am atacat in 1991 ;)
    • +1 (1 vot)    
     Era vorba de : (Sâmbătă, 13 august 2011, 10:20)

     Alui [anonim] i-a raspuns lui CristianG

     "Neamul asta n-a sarit la bataie NICIODATA".
     Si de ce RECUPERAT de Cadrilater vorbesti?
     Cand a mai fost Cadrilaterul parte a tarilor Romane sau populat in majoritate de Romani?
   • 0 (2 voturi)    
    ...ti-as raspunde punctual, la anii trecuti de tie (Sâmbătă, 13 august 2011, 12:51)

    vlahul [utilizator] i-a raspuns lui Alui

    dar nu am garantiea ca ai intelege....

    insa iti dau un pont....incepe de la 550 i.e.n. si este deajuns sa te opresti la 1968!
 • -3 (13 voturi)    
  sunt lent la cap, nu va inteleg, ajutati va rog (Vineri, 12 august 2011, 17:43)

  emigratul [anonim]

  tara arde si baba sta la internet? :D

  o gramada de comentarii fara sens si fara scop

  orice scrieti pe internet nu face nimic in lumea reala, asta e, buna dimineata

  toata lumea stie deja in occident ca internetul este un mare tomberon, voua mai trebe inca 10 ani? :D

  si de ca va ocupati de mizeria altora? :D

  mai da nu aveti treaba destula? :D

  dragi tovarasi, va trebuie sa dea cineva treaba voua, ca altfel va plictisiti? o gasiti in cimitir daca nu ati auzit ca s-a impuscat ceausescu :D

  mai dar asta este tot Romania?

  o gramada de comentatori cu frigiderul gol

  ai de capul meu :D
 • +5 (17 voturi)    
  Criza este adevarata, solutiile pot fi discutate (Vineri, 12 august 2011, 19:17)

  Costica [anonim]

  Am citit polemicile scrise mai sus si mi se pare ca multi nu inteleg ca avem o problema a majoritatii, care este efectiv batjocorita de o minoritate, care nu are nici o limita de rusine sau bun simt. Studentii sunt mai indrazneti pentru ca sunt mai tineri, mai lipsiti de prejudecati, fara foarte multe obligatii, preocupati de intens de viitorul si identitatea lor. Mai toate revolutiile au fost facute de tineri. Cred ca este un semnal foarte dur pentru aplicarea legii in Romania, starpirea coruptiei, normalizarea societatii, o ierarhie a valorilor. Guvernantii si Societatea Civila trebuie sa ia aminte. Mai exista o contradictie fundamentala: nationalism vs europenism. Multi care se vor "europeeni" ne considera un popor de mana a doua, care trebuie condus de catre altii (domn strain, companii straine), ca suntem niste bosimani fara cultura samd. As spune ca dupa 20 de ani de "vrem UE" avem UE, cu foarte mari sacrificii. Acum trebuie sa ne formam propria noastra identitate. Asta a sponsorizat BNR, BOR, etc. Si sa nu-mi spuna cineva ca asta trebuie sa fie "furnizorul de cersetori al europei". Tiganii trebuie sa se integreze si sa munceasca cinstit daca vor sa fie acceptati ca egali. Din pacate actualmente sunt doar o unealta convenabila in mana celor care ne batjocoresc. NU vad de ce i-am trata cu intelegere.
 • +4 (10 voturi)    
  SIMBOLURI?... (Vineri, 12 august 2011, 19:28)

  MDP [anonim]

  Zice Chelaru: "cele trei simboluri: Frumusetea, Întelepciunea si Forta."... Cine nu "este", nu are cum să înţeleagă sensul acestor 3 simboluri, luate împreună...He-he...
 • +2 (14 voturi)    
  ca a inceput lupta pentru controlul votului emigra (Vineri, 12 august 2011, 20:02)

  Cornel [anonim]

  Am impresia ca a inceput lupta pentru controlul votului emigratiei romanesti. In rest, nu vad multe noutati, cetatenii romani care nu sunt etnici romani se revolta in fata unei descrieri a Romaniei din perspectiva unui etnic roman, ateii si membrii bisericilor reformate si neo-reformate se opun optiunii ortodoxe, lucruri cu care m-am obisnuit si care au aparut de fapt in perioada interbelica o data cu formarea Romaniei moderne. E o problema de semantica; unii inteleg prin "Romania" tara in care traiesc romanii, altii vad statul Romania in relatie cu cetatenii sai, cu accent pe acei cetateni care au o relatie dificila cu acest stat din pricina credintei minoritare, originii etnice alogene sau ideologiei de extrema stinga. E evident ca, de exemplu, o unguroaica atee cu parinti sau bunici protestanti si cu o ideologie violent de stinga aflata in Occident va privi ostil orice forma de patriotism romanesc, va desconsidera biserica ortodoxa care ii e straina, va considera revoltatoare lipsa de impact a ideilor de extrema stinga intr-o tara de care se simte doar aproximativ atasata. Insa asta deschide un cimp de manevra pentru USL care a pierdut ultimele alegeri pe votul diasporei si care va incerca sa blocheze acest vot.
  • +3 (9 voturi)    
   'S-ar putea sa ai dreptate (Vineri, 12 august 2011, 21:26)

   Adi [anonim] i-a raspuns lui Cornel

   Cateva lucruri Sunt insa Clare Pt mine:
   1. Pe cei sustinuti de ilici&co nu am sa-i votez vreodata.
   2. In ochii opiniei publice vestice, romanii sunt oi negre, iar de tigani se profita Clar Pt. a se mentine aceasta stare de lucruri.
   3. Daca vom ramane impartiti in o mie si una de bisericute, daca nu ne vom (re)descoperi si promova valorile DIN orice domeniu, daca nu vom avea grija de educatia si istoria noastra (mor de ciuda ca la Bulgari se fac o multime de descoperiri arheologice, iar la nou se intra cu buldozerele in ele...)...atunci mi-e teama ca nu o sa avem parte de un viitor prea stralucit :(
 • +6 (22 voturi)    
  LSRS nu ne reprezinta, nici parintii lor sponsori! (Vineri, 12 august 2011, 21:28)

  mamzy [utilizator]

  Nu ne reprezinta nici pe noi, cei mai "vechi" nationalismul si bigotismul! Dupa 21 de ani de la Revolutie vrem o lume mai buna, mai curata. Am avut parte de nationalism suficient pe vremea lui Ceasca! Vine generatia a treia de nomenklaturisti sa ne dea lectii de nationalism? si inca combinat cu bigotism, de data asta. Ce vor sa faca la Putna, sa se tarasca in genunchi ( ati vazut clipul cu Sofia Vicoveanca, nu?) la mormantul celui mai "mare " roman? Adica voi veniti acasa, copii si votati pe noii politicieni alde Burduja, Preda, etc. Voi votati , copii ca ei dau din gura si trag foloasele, urcand din treapta in treapta , sponsorizati din bani publici. Auzi, zamolxieni! :)))))))))))))
  NO, NOT AGAIN! WE HAD ENOUGH!
 • 0 (12 voturi)    
  LSRS - clubul beizadelelor... (Vineri, 12 august 2011, 21:29)

  codrutz [utilizator]

  ... noilor nomenclaturisti din Romania. Cred ca numai beizadelele sunt interesate sa se reintoarca in Romania dupa terminarea "studiilor" pe bani la colegii de mana a 2-a din Occident... Noile beizadele, trebuie sa aiba patalamale emise de obscure institutii de invatamant din strainatate pentru a impresiona pe romanii mioriticii atunci cand vor dori sa intre in politica in locul parintilor lor. Reteta este veche; beizadelele comuniste ai anilor '50-'60 se "shcoleau" la Universitati rusesti si au condus Romania "pe cele mai inalte culmile ale civilizatie".
  Dupa 1990 vechii nomenclaturisti si mai ales noii ciocoi-nomenclaturisti si-au indreptat odraslele gangave si rasfatate catre SUA, Anglia, Germania, Franta... Dupa parerea mea, multi dintre cei care-si permit luxul sa "studieze afara", sunt beizadele care vor prelua prada-numita-Romania de la parintii lor... (P.S.Asa cum bine scria Dl Dan Tapalaga in unul din inspiratele articole publicate cu 3-4 luni in urma:
  "Copii nostrii vor deveni sclavii copiilor lor.")
 • -1 (19 voturi)    
  cainii latra (Vineri, 12 august 2011, 22:34)

  Viorela [anonim]

  Gasesc de un rar penibil comunicatul tinerilor ANTI. Anti LSRS, dar si anti-Romania, anti-patriotism, anti dragoste de tara. Sunt spalati pe creier de globalizare si de idei tembele. Unii probabil sunt platiti ca au dezvoltat reale obsesii fata de LSRS. Te sperii daca intri pe grupul lor de facebook, zici ca-s fanatici fundamentalisti, extremisti de hiper-stanga. M-am saturat sa ne puneti voi pumnul in gura de cate ori vrem sa ne declaram ca iubim Romania si suntem mandri de identitatea noastra. Culmea, o minoritate de 3-4 oameni care manipuleaza si speculeaza intr-una! Hai la treaba ca e mai greu sa pui osul decat sa dai din gura. NU ma intereseaza speculatiile legate de LSRS. Ii stiu si sunt niste oameni adevarati si niste romani patrioti, nu nationalisti ci patrioti, asa cum toti ar trebui sa fim si sa luam exemplu de la alte popoare. Cei care isi vand tara pentru trei lei sa se duca... Nu avem nevoie de discursul lor bigot, esuat si frustrat. Valea! Si sa mai dati voi si prin Ferentari umpic ca sa va saturati. Rusine cu aroganta voastra de studenti asa-zis "educati"
  • -1 (5 voturi)    
   Nu va mai platiti taxele si impozitele (Sâmbătă, 13 august 2011, 8:14)

   Pensionarul de serviciu [anonim] i-a raspuns lui Viorela

   Si atunci vreau sa vad si eu parintii anti LSRS care se vor scarpina de bani prin buzunare pentru continuarea scolirii progeniturilor.
   Studiile se fac in strainataturi; dar banii, se fac in Romanica .Si banii nostri nu put in Occident.
   Nu ar strica ca Fiscul sa fie mai atent si mai vigilent cu bonurile si facturile deductibile, ale firmelor parintilor de beizadele ce provin din strainataturi (de la cumparaturi, shoping, telefonie mobila, masini pe firme, laptop, telefoane de ultima generatie, Rolex-uri, Tagheur-i, Chopard,... pana la chirii si benzine).Nu mai vorbesc de compensari si deduceri de TVA. Ar constatata Fiscul ca miliarde se duc pe apa sambetei de la buget cu instructia unor astfel de beizadele, pe banii ce ni se cuvin noua pensionarilor si asistatilor sociali (fie ca sunt de a Stat; fie ca se cuvin Statului pentru pensiile noastre).
   Cine se baga???
   Dupa aceea mai discutam noi ...
 • +2 (18 voturi)    
  LSRS si religia (Sâmbătă, 13 august 2011, 1:21)

  andyv [anonim]

  LSRS propune o platforma retrograda bazata pe un fundamentalism religios ce tine Evul Mediu.
  Romania se poate dezvolta numai renuntand la superstitii si punand pe primul ratiunea.


  Un student roman nereprezentat de LSRS.
 • +5 (15 voturi)    
  tldr (Sâmbătă, 13 august 2011, 2:09)

  TC [anonim]

  Nu am reusit sa inteleg de ce organizatia pe principii democratice tine documentele privitoare la extindere secrete.
  Viitorea conducere nu va avea access la documente sau vor fii selectati oameni de incredere?
  Parca lipseste expresia "asa cum este normal/democratic/legal/in spiritul universitar" inaintea "Liga nu se va constitui niciodată în partid politic"
 • 0 (16 voturi)    
  Romania Juna, sectiunea Identitate Nationala (Sâmbătă, 13 august 2011, 8:06)

  Calin Goina [anonim]

  Site-ul Romania Juna al LSRS anunta ca Silvian Emanuel Man e unul din invitatii care vor participa sectiunea Identitatea Nationala ce se va tine la Putna.

  Dl Man, in interviul de mai jos, ne explica cum istoria nationala consta intr-o insirare de Capitani ai Neamului: “apare fenomenul Capitanilor Neamului Romanesc: primul Capitan este Horea, taran simplu.. si pe toata linia asta Horea, Tudor Vladimirescu, Eminescu, care si el… si Corneliu Zelea Codreanu, ultimul Capitan al Neamului”

  http://www.youtube.com/watch?v=we-1m2irGzg
 • -5 (13 voturi)    
  ... ''contestarii'' ??? ... romani ??? ... nuuu .. (Sâmbătă, 13 august 2011, 8:50)

  Gogu [anonim]

  ... ca intotdeauna propaganda SOVIETICA e atenta la orice inseamna opinie romaneasca ... si sint foarte atenti la combaterea ferma in mod socialist a oricarei forme de identitate ... ei pot fi IMPERIALISTI dar nu pot permite organizari ''gregare'' in zonele lor de interes ... cu aceasta ocazie rog studentii ''moldoveni'' sa incetezi PUPINCURISMUL ... SOVIETIC ...
  • +1 (1 vot)    
   in ce an suntem? (Luni, 15 august 2011, 1:25)

   elefantulroz [utilizator] i-a raspuns lui Gogu

   Suntem cel putin cu 20 de ani mai tarziu de momentul in care ar fi avut ceva sens ce spui acolo. Stanga nu inseamna sovietism, Rusia sau ce alte nabadai se mai vocifereaza. Cel putin nu stanga de azi si de aici. Si nu cea din politica formala, desigur, ci, ca exemplu, acest grup care a propus acest protest, pe care il categorisesc ca fiind de stanga.
 • -1 (15 voturi)    
  ... alooo ... ''studentii'' ... contestari !? ... (Sâmbătă, 13 august 2011, 8:54)

  Gogu [anonim]

  ... nu aveti de invatat ? ... pe voi cine va plateste sa stati peste tot pe forumuri si sa luati ... ''atitudine'' ... nu va place identitatea, unitatea, religia ... sint mai mult ca sigur ca va place limba rusa ... :-)))
 • -2 (16 voturi)    
  un articol de nimic (Sâmbătă, 13 august 2011, 10:20)

  Ionut-TudorMaries1313218144611 [anonim]

  Hai sa le luam pe rand. 5 oameni care n-au ce face stau si pierd vremea pe facebook. Nora Labo, o adevarata patrioata, mare femeie...marele profesor Calin Goinea, un om pe care il cunosc, un orgolios si un invidios care toata viata lui n-a fost in stare sa faca nimic, dupa cum se vede si din CVul lui unde se da mare cu bursele de cateva sute de euro castigate... Laur Tirca, activist pt drepturile gay, bine face, dar sa o faca pe fatza, Patrascu Toma, care apare cu pusca pe profilul de facebook, mare prieten cu eruditul Remus Cernea, un alt mare si el...toti de la Asociatia Secular Umanista din Romania. Cine e in spatele lor? Cine credeti?! Prietenii stiu de ce... nu-i asa, domn Profesor?

  Sute de membri pe grup? Ziaristii lu peste, astia adauga pe oricine pe grupul lor maretz. Ei pot adauga pe oricine acolo, NU inseamna ca sunt membri. Daca te uiti pe wall-ul lor aceleasi 4-5 persoane comenteaza, adica exact cine trebuie, manipulatorii platiti. V-ati prins cum merge treaba?

  Nu stiu Liga Studentilor, e aia din 90? , dar i-am vazut si ii respect mai ales pt proiectul Romania Juna. Pai sa-ti vina Isarescu, Generalul Dragan (mai stiti ce e aia un veteran adevarat, care a luptat in razboi?! alea fapte!), Iustin Capra, Gabi Szabo, Aurel Weiner, presedintele comunitatii evreiesti, Irina Cajal, Eugen Simion, Daianu, Dumitru, si cati altii, oameni adevarati si care au fost toti medaliati la Romania Juna! Asa "extremisti" sa tot avem!

  Pai nu va e rusine? Voi ce-ati facut la viata voastra in afara de bursa aia de 100 de euro? Puneti mana pe carte si munciti, cu faptele se castiga credibilitate, nu cu manipulare!

  Voi nu meritati si nu veti primi nimic de la viata pt ca nu stiti ce e aia sa construiesti ceva. Eu am facut firme de la zero si stiu ce e aia munca si devotament.
  • +1 (9 voturi)    
   unui cunoscut (Sâmbătă, 13 august 2011, 21:20)

   calin goina [anonim] i-a raspuns lui Ionut-TudorMaries1313218144611

   "Calin Goinea, un om pe care il cunosc, un orgolios si un invidios care toata viata lui n-a fost in stare sa faca nimic"

   Stimate "cunoscut" va multumesc ca ma cunoasteti atat de bine, si ca-mi puneti nemilos oglinda in fatza. Fireste, puteati sa si semnati, de vreme ce tot sunteti atat de sincer si de onest.

   In rest, va amintesc ca ma numesc Goina, nu Goinea.
  • -2 (4 voturi)    
   fiul de milionar, ambasador pe banii babacului (Sâmbătă, 13 august 2011, 23:39)

   morosanu [anonim] i-a raspuns lui Ionut-TudorMaries1313218144611

   Sa fim bine intelesi:
   Ionut-Tudor Maries,
   'ambasador' LSRS in Danemarca,
   absolvent al liceului din Baia Mare si trimis pe banii taticului, milionarul in euro Mircea Maries sa invete la Business School in Norvegia.
  • -1 (5 voturi)    
   ai facut firma pe banii lu tata, Ionut? (Duminică, 14 august 2011, 2:06)

   calin goina [anonim] i-a raspuns lui Ionut-TudorMaries1313218144611

   Cand faci studii platite de taticu milionar e usor sa razi de busele de cateva sute de euro castigate de altii.

   Cand stii ce e aia munca pentru ca ai "facut firme de la zero" nu ma mir ca uiti ca tati iti tine spatele si financiar si politic.

   Cand esti atat de inteligent si inovativ incat cele doua proiecte pe care le propui (de la tribuna) ca ambasador LSRS in Danemarca sunt: "LSRS o ora de sport" si "LSRS concurs de fotografii" e bine ca iti pui discursul pe youtube. Era sa te ratam...
 • -2 (16 voturi)    
  Nu stiu daca e chiar asa (Sâmbătă, 13 august 2011, 10:36)

  Horatiu [anonim]

  Eu as sfatui redactia HN sa se intereseze si cine a fondat acest grup. Vezi vedea ca departe de a fi "un grup de studenti nemultumiti care nu s-au mai cunoscut niciodata", ei au ca punct comun doi studenti, cu care mai toti ceilalti sunt prieteni.

  Iar acest doi studenti sunt cunoscuti pentru parerile lor anti statalitate (vezi de ce si anti nationaliste in acest caz), antisemitiste (asta in contextul in care evenimentul Romania Juna ofera si excursii de cunoastere a pogromului evreiesc) si anti religie (de unde si ura in particular impotriva ortodoxismului romanesc).

  Practic voi ati publicat un manifest mascat al unor extremisti de stanga, de tipul celor care in anii 1920 militau impotriva Romaniei. Mai multa atentie pe viitor.
 • +2 (6 voturi)    
  Hai sa ne uitam la radacina problemei (Sâmbătă, 13 august 2011, 10:56)

  Vasile [anonim]

  Am citi acest articol si comentarile postate de utilizator. Mi-se pare multa vorba goala. Din pacate sunt multe si diverse motivele pentru care oameni nu se intorc inapoi desi mai sunt care o fac pentru:
  - dorul de parinti sau prieteni
  - se gandesc sa deschida un bussiness in RO, dar uita birocratia si spaga cu care trebuie sa se confrunte (dar sunt persoane care reuses si bravo lor)
  - primesc o pozitie de top intr-o firma multinationala, cu un salariu decent care le propuleseaza cariera

  Dar lipsa de normalitate in Romania continua sa persiste in prinicpal pentru ca oameni sunt invatati sa vorbeasca aiurea si sa faca mai putin. Toti se gandesc cum sa fenteze si sa faca bani usor(sindromul asta nu e numai in Romania, cam in toate tatile de sorginte latina din Europa i-l intalnesti)
  Lipsa de respect si incredere contribuie la tot tabloul.

  Pana cand lumea nu va intelege ca trebuie sa munceasca din greu si firmele care-i angajeaza sa-i reconpenseze pe masura, totul va merge prost.

  Exista deja o minoritate in Romania care face cehesita asta, dar multi devin specialisti in dverse domeni si dupaia pleaca. Deci aceasta minoritate se subtiaza din ce in ce mai tare.
 • +4 (12 voturi)    
  Nu vreti sa luati in calcul si incompetenta ... (Sâmbătă, 13 august 2011, 11:00)

  BuLiGaS [anonim]

  ... prostia, oportunismul, sau lipsa de cadre?
  Sa va spun o intamplare: sunt un tanar cadru universitar, care nu am fost la burse in strainatate, dar unii din studentii mei au fost. Lucrez in stiintele culturii si am conexiuni cu studiul identitatii culturale romanesti. Am primit pe mail invitatia de a face parte din "grupul de experti" ai asociatiei, pe panel-ul identitate romaneasca (nu mia tin minte exact formularea, dar despre asta era vorba). Cand am vazut ce oameni sunt in acel panel (cu o specializare si expertiza cel putin precare, dincolo de angajamentele ideologice, care, intr-adevar, sunt de tipul descris in articol (nationalism vetust) ), am zis pas. I-am refuzat politicos. As fi avut si alte motive sa-i refuz, mai personale sau mai principiale. Oamenii mi-au multumit pentru ca i-am luat in seama si m-au rugat sa le recomand alti oameni. N-am facut-o. Peste cateva zile, un fost student, care pleaca in strainatate cu o bursa, imi scrie un mail extatic cum ca a fost invitat acolo, in calitate de "expert", si ca sa-i dau bibliografie sa citeasca (deci, a acceptat, desi isi recunoaste incompetenta in domeniul respectiv prin faptul ca imi cere bibliografie). Ce imi spune mie intamplarea asta?
  1. Oamenii sunt in lipsa de cadre (in raport cu ambitiile lor) si vaneaza nediscriminatoriu, cam tot ce pot.
  2. Nu stiu daca atitudinile ideologice din cadrul grupului sunt neaparat constientizate de ei (de cei din conducerea organizatiei, ma refer). Uitandu-ma pe structura panel-urilor lor, vad o diversitate ideologica bulversanta, si doar panel-ul dedicat identitatii romanesti este de factura nationalist-vetusta. Sunt si oameni capabili prin celelalte pannell-uri, cu dechideri moderne si competente reale (pentru un student masterand sau doctorand) - nu uitati asta. Niciunul din ei nu e mai mult de-atat.
  3. Se face prea mult caz pe asa-zisa lor expertiza. Numele de "expert" e un nume pe care niciunul nu-l merita, cel putin formal. Nici macar cel de viitor expert. ...
  • -1 (1 vot)    
   hai pe grup (Duminică, 14 august 2011, 1:56)

   calin goina [anonim] i-a raspuns lui BuLiGaS

   Multumesc, interesant... vii pe grup?
   Calin
 • +8 (14 voturi)    
  continuare ... (Sâmbătă, 13 august 2011, 11:07)

  BuLiGaS [anonim]

  ... mai mult: chiar daca unii dintre ei sunt studenti buni si poate cu pretentii pe domeniul lor, cei mai multi sunt pur si simplu studenti pe-afara. Iar azi nu e greu sa fii student pe-afara. Una e sa fii plecat cu Fullbright la doctorat, si alta e sa faci un master in UK pe banii babachii.
  4. Cum de BNR a percutat la o asemenea initiativa? Nu pot decat specula. Dar nu omiteti ca un posibil factor este si lipsa de competitie pe acest domeniu. Daca o singura astfel de organizatie exista, nu e plauzibil sa asumi ca e reprezentativa?
  In concluzie: nu as reduce explicatiile doar la increngaturi politice (desi cu siguranta si acestea au ponderea lor). Explicatia banuiesc ca e mult mai complexa, iar in situatii de incertitudine si dezorganizare, minoritatile zgomotoase (instrumentate sau nu politic) reusesc sa se faca auzite foarte bine. Cam asta cred eu ca s-a intamplat si cu "grupul de experti" pe identitate romaneasca din cadrul proeictului Romania Juna al asociatiei. (Colateral: banui ca din toate panelurile, acela este cel mai putin populat cu tineri scoliti pe-afara). Faptul ca discursul acestui panel a ajuns sa fie discursul "oficial" al organizatiei este problema lor si sunt responsabili pentru asta.
  • -1 (5 voturi)    
   hai pe grup (Sâmbătă, 13 august 2011, 21:10)

   calin goina [anonim] i-a raspuns lui BuLiGaS

   ..si multumesc de comment.
   • +3 (3 voturi)    
    cu placere, dar ... (Luni, 15 august 2011, 11:15)

    BuLiGaS [anonim] i-a raspuns lui calin goina

    ... dar nu vreau sa vin pe grup. Nu-mi place facebook si nu vreau sa ma implic nici de partea LSRS nici de partea contestatarilor. Daca vreau sa iau parte la o dezbatere publica, vreau intrucat e publica - dar, atata vreme cat mi se cere cont de username, paradoxal, Facebook nu e public - deci resping acest mediu pentru asemenea intitiative. Mai mult, cred ca participarea la o dezbatere publica e posibila si de pe alta pozitie decat una din cele doua (LSRS sau grupul anti ...).
 • -1 (15 voturi)    
  opinii bigote, impregnate de nationalism (Sâmbătă, 13 august 2011, 11:19)

  TK9 [utilizator]

  Nu am avut rabdare sa citesc "stirea" asta. Titlul mi-a fost suficient.

  "Un grup de studenti romani din diaspora acuza Liga Studentilor Romani din Strainatate de opinii bigote, impregnate de nationalism."

  Au devenit bigotismul si nationalismul crime in Romania? Libertatea de credinta si de exprimare nu mai sint garantate de Constitutie?

  Care e probema acuzatorilor neo-marxisti? Au inceput sa atace in haiota, , la drumul mare, la fel ca parintii lor bolsevici?
  • +1 (7 voturi)    
   catre TK9 (Sâmbătă, 13 august 2011, 17:21)

   mamzy [utilizator] i-a raspuns lui TK9

   cred ca nu intelegi cuvantul "bigot". Mai cauta in dictionar......
 • -1 (3 voturi)    
  avem, deja, experienta (Sâmbătă, 13 august 2011, 13:34)

  nae [anonim]

  avem si experienta curentului legionar de acum aproape un secol, avem si experienta recenta a regimului socialist, marxist si comunist care a distrus tara timp de jumatate de secol, cu sechele de care n u scapam nici astazi.
  intre cele doua tipuri de excese (nationalismul poate exacerbat si violenta episodica a legionarilor, de exemplu si violenta institutionala a socialist-comunistilor, cu utopiile lor, care ne-au adus la sapa de lemn economic si moral), mai frica imi este de al doilea tip de derapaje.
  mai ales ca lumea in care traim are mecanisme care franeaza destul de eficient derapajele din prima categorie.
  repet: avem deja experienta unei societati sleite de morala, intoarse pe dos dupa viziunea socialistilor, (care pleaca de la niste principii generoase).
  si avem si amintirile unei romanii interbelice, poate prea idealizate.
  intre cele doua optiuni, aleg fara prea multa ezitare o societate in care patriotismul sa redevina o realitate fireasca, o societate in care morala, sprijinita inclusiv pe principii crestine, sa redevina mai mult decat o vorba goala.
  ingramadeala multi-culti si-a dovedit esecul, si s-a dovedit si cat de pagubos este abandonul fara discernamant al principiilor unor societati de succes in fata unor capricii nesustenabile.
  nu exista model impecabil, dar cred ca asta este cea mai buna alegere pe care o avem la indemana.
  alte aiureli socialistoide mi se par utopii de baieti care nu au dat cu nasul de lume, de competitie, de economie.
  dar mi se pare firesc ca remus cernea, un subventionat intarziat, care sade cu mati si tati la aproape 40 de ani, sa vada altfel lucrurile.
 • 0 (4 voturi)    
  grupului "anti" (Sâmbătă, 13 august 2011, 14:31)

  regat [anonim]

  Grupului de pe Facebook, decat sa-si faca reclama "anti ceva", ar fi cu mult mai onest sa-si prezinte propriile idei, idealuri, valori. Urmand calea aceasta, nu sunt decat imaginea juna si mai hada a actualei clase politice. De ce mai hada? Deoarece de la oamenii politici contemporani nu mai ai nici-o asteptare sau speranta. Dar acesti ar insemna o speranta ingropata. De ce sunt la fel ca politicienii actuali? Pentr ca nu propun ceva, ci sunt impotriva a ceva. In fond viata le va fi masurata dupa ce si cat construiesc, nu dupa cat au daramat. Daca nu propun altceva, dar isi fac cunoscuta existenta prin anti-ceva, nu sunt decat kominternisti contemporani si "demni" urmasi ai actualilor "lideri"
 • -1 (11 voturi)    
  Concluzii (Sâmbătă, 13 august 2011, 17:15)

  Alui [anonim]

  In spatele lsrs se afla indivizi dubiosi cu program legionar.
  Lsrs promoveaza o forma de totalitorism:sa te intorci in Ro vrei-nu vrei.
 • -1 (3 voturi)    
  CARE nationalism in RO bre? (Sâmbătă, 13 august 2011, 18:44)

  Tzompi [anonim]

  Nationalism si patriotism in Romania anului 2011? Nici un strop mai copii. Nici un strop. Daca exista asa ceva Tokes ar fost arestat demult (sau macar expulzat), Marko Bela ar fi fost luat la huo si ar fi tinut cuvantari la Debrecen si HarCov-ul nu ar fi fost la un pas de enclavizare cum este acum.
  • 0 (2 voturi)    
   grade de nationalism (Luni, 15 august 2011, 1:15)

   elefantulroz [utilizator] i-a raspuns lui Tzompi

   Nationalismul este un curent care poate fi scalat de la moderat la extrem. Arestarea lui Tokes ar fi spre extrem. Asta nu inseamna ca nu exista nationalism, o abordare care diferentiaza/categorizeaza locuitorii unui spatiu geografic intre cei care "ar trebui" sa il populeze si cei care nu. Nationalismul moderat si banal poate duce la nationalism extrem.
 • 0 (4 voturi)    
  propaganda (Sâmbătă, 13 august 2011, 19:04)

  denisovici [anonim]

  observ ca un grup de tineri a reusit sa atraga atentia oamenilor platiti sa stea pe forumuri, imediat o sa apara cineva sa spuna ca Basescu e vinovat,e foarte usor sa arunci cu pietre, e greu sa construiesti. ma bucur ca cineva ii mediatizeaza si nu vad ce e rau in a fi un bun roman.
 • +3 (3 voturi)    
  Micii revolutionari (Miercuri, 24 august 2011, 17:10)

  Marcel Andrei [anonim]

  :)))))))))))))))))) V-ati adunat 5 "revolutionari de carton" care au diverse "filme" cum ca acesti tineri sunt ba legionari, ba sunt iudeo-masonici, ba sunt antisemiti...stooop. Dar hotarati-va o data!
  Acesti oameni sunt niste frustrati, cred in haos, in anarhie si nu le place cand Romania o ia pe fagasul normal. Ceea ce este mai interesant este faptul ca maxim 5 persoane tot comenteaza pe acel grup, altcineva nu ia initiativa, iar pe facebook daca ai grup poti adauga pe oricine fara acordul lor. Plus ca sunt multe profiluri dubioase pe acolo, oricine poate sa isi faca 10 profiluri.
  In concluzie, mergeti la CEU la voi si faceti gura, nu in Romania in care tinerii chiar doresc sa munceasca.
  Pofiti la CEU la maghiarizare!
  Apropo, care este religia celor de pe grup? CEU cumva?!?!?!:))))))))))


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by