Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, a anuntat, joi, ca pe zona de nord-vest a Romaniei, pe granita cu Ucraina, va functiona un singur inspectorat al politiei de frontiera.

"Intentionam comasarea inspectoratelor politiei de frontiera, astfel incat sa existe un singur inspectorat pe granita cu Ucraina. O parte dintre angajatii pe care ii regasim in birouri vor trece la activitati operative. Acest inspectorat de la granita cu Ucraina va fi la Sighetu Marmatiei. Exista puncte pe granita care apartin de inspectoratele din Suceava si Satu Mare, dar Sighetul e la mijloc, iar unitatea de acolo indeplineste toate conditiile", a declarat ministrul Igas, citat de Agerpres.

El a precizat ca fuziunea celor trei inspectorate ale politiei de frontiera din judetele Satu Mare, Suceava si Maramures are loc in contextul aderarii tarii noastre la Spatiul Schengen, dar si in cel premergator reorganizarii unor servicii din cadrul MAI.

Ministrul Igas a analizat, joi, la sediul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera din Sighetu Marmatiei, modul in care au fost utilizate sumele accesate prin programul de modernizare si reabilitare a sectoarelor politiei de frontiera Sighetu Marmatiei, Sarasau, Viseu de Sus si al sediului IJPF.