Autobuzele care fac circuite turistice in Bucuresti vor avea de sambata sisteme audio in limba engleza, fiind disponibil deja serviciul in limba romana, a anuntat joi, intr-o conferinta de presa, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, citata de Mediafax: "A fost o idee pe care am avut-o de mult, sa aducem aceste autobuze la Bucuresti, eram cred ca printre ultimele capitale fara aceste autobuze turistice. Ma bucur ca chiar si in aceste conditii in care Bucurestiul nu este neaparat o destinatie de turism precum alte capitale europene, el are succes, totusi, pentru ca autobuzele au avut o medie de 300 de calatori pe zi".

Ministrul spre ca introducerea sistemelor audio sa aduca si mai multi oameni dornici sa se plimbe cu autobuzele: "Sustinem orice proiect care tine de cresterea atractivitatii turistice a Bucurestiului, a autoritatii publice locale, si am incepe prin a-i sustine sa-si faca un centru de informare turistica pentru care avem si bani europeni, 500.000 de euro, cat are nevoie Primaria Bucuresti, care nu a reusit de ani de zile sa construiasca un astfel de centru".

Autobuzele turistice supraetajate circula de la sfarsitul lunii iulie, pe un traseu cu o lungime de 15,4 kilometri si 14 statii, parcurs in aproximativ 50 de minute. Costul unui bilet este de 25 de lei pentru adulti si de 10 lei pentru copii. Proiectul este implementat de MDRT in colaborare cu RATB, iar autobuzele sunt inchiriate de regia de transport in comun din Constanta.