Un minor in varsta de 17 ani, care conducea un autoturism inmatriculat in strainatate pe drumul judetean 606, a fost oprit cu focuri de arma de politistii din Mehedinti, dupa o urmarire de 10 km, transmite Agerpres. "La controlul autovehiculului, politistii au descoperit in portbagajul autoturismului mai multe arme albe (o sabie si doua cutite), precum si o pereche de placute de inmatriculare", a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Mehedinti, inspector Nicolae Lohon.

Lohon a spus ca, desi s-a recurs la tragerea unui foc in plan vertical, soferul autoturismului a refuzat sa opreasca, motiv pentru care echipajul de politie a pornit in urmarirea acestuia.

"Pe parcursul a 10 kilometri politistii l-au somat prin statia de emisie-receptie din dotarea autospecialei sa traga pe dreapta, intrucat acesta a ignorat solicitarile acestora s-a tras un foc de avertisment, fara sa se conformeze. Din pacate, el a pierdut controlul volanului si s-a rasturnat in afara partii carosabile", a declarat purtatorul de cuvant al IJP Mehedinti.

Tanarul a fost scos din autovehicul de politistii care l-au imobilizat si condus la sediul Politiei Vinju Mare in vederea stabilirii identitatii.

"Politistii l-au identificat pe acesta ca fiind P.P., de 17 ani, din comuna Padina, judetul Mehedinti. La testarea cu aparatul etilotest rezultatul a fost negativ", a afirmat Lohon.

Politistii incearca sa determine imprejurarile in care minorul a intrat in posesia masinii,cine e persoana care i-a incredintat cheia de contact si cui apartin armele descoperite.

Acesta nu este primul incident rutier in care sunt implicati minori, produs in ultima vreme.

La inceputul lunii august, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a anuntat ca a fost deschis un dosar penal impotriva unui minor implicat intr-un accident de circulatie in centrul Capitalei. Tanarul de 17 ani, fiul unui consilier PDL din Tulcea, a pierdut controlul volanului in urma efectuarii unui viraj si a avariat patru autoturisme parcate pe Calea Victoriei. Baiatul era beat si a parasit locul accidentului.

La 21 iulie, un adolescent in varsta de 16 ani din comuna Giurgeni (Ialomita) a accidentat mortal un copil in varsta de doi ani si a ranit-o usor pe mama acestuia, in varsta de 21 de ani. Minorul este cercetat pentru ucidere din culpa, furt si conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fara a poseda permis de conducere.