Politia si Jandarmeria efectueaza cercetari in legatura cu modul in care un barbat a reusit sa intre, luni, cu un pistol in sala de judecata a Tribunalului Dambovita, transmite Agerpres. Omul de afaceri Dragos Dumitru, fiul deputatului PSD Ion Dumitru, era audiat ca martor in procesul primarului de la Tartasesti. El a fost prins cu o arma neletala asupra sa.

''Am fost solicitati la Tribunalul Dambovita de presedinta unui complet de judecata, intr-o sala de sedinta, unde se afla un barbat care avea asupra sa o arma neletala detinuta in mod legal. Din primele verificari reiese ca barbatul a intrat in institutie printr-un alt loc decat cel destinat publicului, insotit de avocatii sai. La nivelul Jandarmeriei Dambovita se efectueaza cercetari cu privire la conditiile in care barbatul a patruns in institutie cu arma neletala asupra sa'', a declarat purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Dambovita, Ciprian Vataselu.

Potrivit informatiilor, Dumitru a intrat in Tribunalul Dambovita, impreuna cu avocatii sai, pe o intrare destinata magistratilor si nu pe cea pentru public. Din acest motiv, el a putut sa treaca arma de dispozitivul de detectat metale.

O persoana din sala de judecata a observat ca martorul are o arma la spate, iar judecatoarea i-a cerut acestuia sa scoata obiectul de sub haina si sa-l puna pe masa. Magistratul a solicitat interventia jandarmilor.

Desi arma este detinuta legal, barbatul nu avea voie sa intre cu ea in incinta tribunalului.

In cadrul Jandarmeriei Dambovita a fost declansata o ancheta interna, iar cercetari efectueaza si Inspectoratul Judetean de Politie Dambovita.

Ulterior, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Dambovita, Mihaela Savu, a spus ca Dumitru va fi sanctionat contraventional: "Politia va aplica sanctiune contraventionala, amenda pentru aceasta fapta este cuprinsa intre 2.000 si 5.000 de lei. De asemenea, celui in cauza i se va suspenda dreptul de detinere a armei pe o perioada de 6 luni''.