Romania are avantajul unei usoare macrostabilitati, dar trebuie sa manifeste prudenta in tot ceea ce inseamna politici fiscale si guvernamentale, pietele internationale nu sunt calme, a declarat premierul Emil Boc inainte de sedinta BPN al PDL, intrebat despre pericolul izbucnirii unui al doilea val de criza, transmite Agerpres.

"Cuvantul de ordine pe care l-am spus este acela de precautie si moderatie in tot ceea ce inseamna politici fiscale si guvernamentale. Pietele internationale nu sunt calme, situatia nici in America nici in Europa nu este stabila din punct de vedere economic. Noi avem avantajul unei usoare stabilitati macroeconomice datorita masurilor de anul trecut, dar nu avem voie sa facem niciun fel de exces care sa compromita aceasta stabilitate nici in politica fiscala, nici in cea bugetara a statului si evident trebuie sa fim atenti la ceea ce se intampla pe pietele internationale de care depindem in mod clar", a declarat seful Executivului.

Despre posibilitatea revenirii salariilor bugetarilor la nivelul anterior, Emil Boc a spus ca a exprimat foarte clar toate conditionalitatile cu privire la politica salariala.

'Cu echilibru si prudenta putem trece prin aceasta perioada dificila, dar este important ce se intampla in jurul nostru pentru ca, din perspectiva Romaniei, lucrurile in tara sunt sub control. Daca nu realizam vreun exces sau daca nu facem vreun un pas inapoi pe linia reformelor", a mai declarat premierul Emil Boc.

Acesta a explicat ca anul viitor Romania trebuie sa se incadreze pe un deficit de trei la suta din PIB, sa se incadreze in tintele de cheltuieli de personal si sa continue procesul de restructurare a aparatului bugetar.

"Si nu in ultimul rand sa mergi mai departe cu reforma companiilor de stat, reforma deja inceputa in cadrul acordului cu Comisia Europeana", a mai declarat Emil Boc.