Lucrarile de reabilitare ale viaductului Carligul Mic de pe DN7, pe Valea Oltului, au fost sistate de catre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), circulatia pe acest tronson de drum revenind la normal, transmite Agerpres. Joi, CNADNR a reziliat contractul privind refacerea protectiei caii pe viaductul din judetul Valcea, dupa ce "antreprenorul BROM BUILD CORPORATION SRL Baia Mare-S.C.ZONA D SRL Petrosani nu si-a indeplinit obligatiile asumate prin contract". In ultimele saptamani, in zona s-au format cozi de circulatie care se intindeau pe multi kilometri.

Viaductul de la Carligul Mic pe DN7Foto: DRDPCV

"Ma bucur mult ca am rezolvat cea mai spinoasa probema din ultimele saptamani la nivel de infrastructura in judetul Valcea. Toata nebunia care a rezultat prin lucrarile de reabilitare de la cel mai mare viaduct de pe Valea Oltului nu putea sa dureze la nesfarsit. Asa cum l-am anuntat si pe premier in videoconferinta, a trebuit sa ne implicam pentru a reda circulatiei acest tronson de drum vital transportatorilor din Romania, acesta fiind culoarul IV paneuropean", a declarat prefectul de Valcea, Petre Ungureanu.

Ungureau a spus ca CNADNR a sistat contractul incheiat cu firma maramuresana "pe motive de neseriozitate".

In urma sistarii, asfaltarea acestui viaduct si darea in circulatie pe ambele sensuri au fost realizate de catre sectia Valcea a Drumurilor Nationale din resurse bugetare proprii.

In urma cu trei saptamani circulatia pe DN7 Valea Oltului a fost restrictionata in urma inceperii reabilitarii viaductului Carligu Mic, cel mai lung pod de pe Valea Oltului.

Potrivit CNADNR, joi dimineata DRDP Craiova a demarat lucrarile de refacere provizorie a imbracamintii rutiere si punerea in siguranta a viaductului in baza contractului de intretinere multianuala.

CNADNR a anuntat joi ca "face eforturi pentru a restabili conditiile normale de circulatie in zona pana sambata, 6 august, si a ridica restrictia de circulatia pentru traficul greu instituita pe DN 7, sectorul cuprins intre km 170+750 (intersectia DN7 cu DN67 - limita municipiului Ramnicu Valcea, judetul Valcea) si km 258+230 (intersectia DN 7 cu DN 1 - Vestem, judetul Sibiu) in zilele de luni pana vineri, intre orele 12,00 - 20,00"..