Mii de persoane au vizitat sambata "National Arena", dupa invitatia lansata cu o zi inainte de primarul general Sorin Oprescu, care a dispus organizarea in aceasta zi a evenimentului "Noaptea alba la stadion", transmite Agerpres. Evenimentul a inceput sambata, de la ora 17.00, si va dura pana duminica.

Foto:

Vineri, Oprescu declarase ca "portile vor fi deschise pentru toata lumea si vor putea sta cat vor. Oamenii vor avea acces peste tot, nu avem nimic de ascuns".

Potrivit Agerpres, bucurestenii au venit cu entuziasm sa vada live constructia realizata in patru ani. Cei mai multi dintre ei au spus ca au venit "din curiozitate". Agentia de presa l-a citat pe unul dintre vizitatori, care a declarat ca "da, este ceva grandios, stau aici de 50 de ani si sunt impresionat de ceea ce vad".

Vizitatorii pot intra liber pe cele trei porti ale stadionului - intrarea Pierre de Coubertin, intrarea din b-dul Basarabiei si intrarea din str. Maior Coravu.

Cei prezenti la noaptea alba a Arenei Nationale pot face un tur al stadionului, au ocazia sa testeze scaunele spectatorilor si vor putea vedea in premiera instalatia de nocturna a stadionului, care este formata din 264 de reflectoare.

Noua arena bucuresteana ar fi trebuit inaugurata impotriva Argentinei, intr-o partida amicala, in data de 10 august. Sud-americanii au refuzat insa pana la urma sa faca deplasarea la Bucuresti, iar in aceste conditii stadionul "National Arena" va fi inaugurat cu Franta, pe 6 septembrie (in preliminariile Euro 2012).

National Arena are 55.000 de locuri pentru spectatori, dintre care 20.000 sunt la tribuna I. 270 de locuri sunt destinate persoanelor cu handicap locomotor, inclusiv insotitori, beneficiind de lifturi, rampe si toalete speciale.

Stadionul se incadreaza in standardele UEFA, de 105 metri lungime si 68 metri latime. Acoperisul retractabil face ca stadionul sa poata fi utilizat 365 de zile pe an. El are patru ecrane gigantice de cate 30 metri patrati fiecare, bancile tehnice sunt prevazute cu sisteme de incalzire a scaunelor, la fel ca si terenul de fotbal.

Parcarea supraetajata va avea 1.200 de locuri si cea subterana 192. Ca dotari speciale vor fi sapte puncte de prim ajutor, un punct de interventie pompieri, sapte de politie si un cabinet antidoping.