Podul rutier de peste raul Mures situat la intrarea in Alba Iulia, unul dintre cele mai importante obiective de acest gen pentru infrastructura rutiera din Transilvania, tranzitat zilnic de zeci de mii de vehicule, va fi reasfaltat sambata seara, din cauza aparitiei mai multor gropi in asfalt, transmite Agerpres. Podul a fost reabilitat in toamna anului trecut printr-o investitie de peste 2,4 milioane de lei si este garantat pe o perioada de o jumatate de secol.

Podul a fost reabilitat toamna trecutaFoto: Agerpres

Seful Sectiei Alba Iulia a Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), Liviu Hondola, a spus ca circulatia va fi restrictionata sambata, urmand ca timp de trei ore, intre 18,00 si 21,00, traficul sa se desfasoare alternativ pe un singur sens de mers.

Oficialul a spus ca, fiind in garantie, lucrarile vor fi executate si suportate de catre firma care a reabilitat podul, o companie din Negresti Oas, judetul Satu Mare.

Agerpres noteaza ca podul, construit in urma cu aproape sase decenii, s-a aflat in reabilitare totala timp de trei luni in toamna anului trecut. Podul iesise din garantie de cativa ani, prezentand numeroase degradari, de la suprastructura la elementele de rezistenta. Pana in toamna anului 2010, el nu fusese supus unei reparatii capitale, fiind facute in timp doar plombari la carosabil.

Estimarea initiala a valorii contractului a fost de peste 4,3 milioane de lei, iar valoarea totala finala a contractului, de peste 2,4 milioane de lei. Banii au fost alocati de CNADNR.

In lungime totala de aproape 280 de metri, podul a fost garantat, in urma reabilitarii, pe o perioada de o jumatate de secol.