Circulatia se desfasoara cu dificultate, sambata dimineata, pe Autostrada Soarelui, in zona Cernavoda, din cauza numarului mare de turisti care se indreapta spre litoral, transmit televiziunile de stiri. Traficul este ingreunat si la vama Nadlac, numerosi romani care lucreaza in strainatate intorcandu-se in tara pentru vacanta.

Circulatie pe podul peste Dunăre de la CernavodaFoto: Agerpres
  • Vezi harta lucrarilor ce se desfasoara pe drumurile din Romania (HotNews.ro/ESRI Romania).A

Autoritatile au anuntat ca au deschis cinci puncte de taxare la podul de la Cernavoda. Cu toate acestea, cozile de masini se intind pe cinci kilometri.

De asemenea, se circula cu dificultate intre statiunile de pe litoral.

Politistii au anuntat ca au suplimentat numarul de agenti in zona pentru a fluidiza traficul.

Politistii rutieri reamintesc ca circulatia este intrerupta pe DN22C, in zona Cernavoda, din cauza lucrarilor la podul peste Canalul Dunare-Marea Neagra. Traficul usor este deviat prin municipiul Cernavoda, pe DJ223C Cernavoda - Stefan cel Mare (de unde se intra in DN22C), iar cel greu pe DN2A, prin Harsova.

Avand in vedere ca, la aceasta ora se circula in coloana la intrarea in municipiul Cernavoda dinspre Bucuresti (pe unde se deviaza traficul de pe DN22C), politistii le recomanda conducatorilor auto sa foloseasca rutele ocolitoare prin Harsova - DN2A sau prin Ostrov - DN3 (unde se traverseaza Dunarea cu bacul).