Un sofer a fost surprins, joi, de aparatul radar circuland cu 195 de kilometri la ora pe DN1, in judetul Sibiu, potrivit Mediafax. De asemenea, trei frati din Vrancea care se intorceau cu masinile din Italia au fost prinsi de politisti ruland cu peste 150 de kilometri la ora. Cei patru au ramas fara permise de conducere. In ultimele saptamani, mai multi soferi au fost depistati circuland cu viteza excesiva pe drumurile din Romania.

Seful Biroului Drumuri Nationale si Europene Sibiu, inspectorul Bogdan Maxim, a declarat ca un sofer a ramas fara permis auto pentru 90 de zile dupa ce a circulat pe DN 1 cu 195 de kilometri la ora, aceasta fiind cea mai mare viteza inregistrata in timpul unei actiuni privind combaterea vitezei pe drumurile din judetul Sibiu, desfasurata joi.

Maxim a afirmat ca politistii rutieri au surprins si trei frati care se intorceau din Italia cu masinile personale si care circulau cu viteze de peste 150 de kilometri la ora, in afara localitatii Saliste, pe DN1.

"Cei trei frati au fost inregistrati unul dupa altul de catre aparatul radar circuland cu viteze de 153 kilometri la ora, 160 kilometri la ora si 163 kilometri la ora, pe acelasi sector de drum. Cei trei au domiciliul in judetul Vrancea, dar sunt persoane care au resedinta in Italia si circulau cu masinile personale", a spus Maxim. Permisele de conducere ale celor trei frati au fost retinute in vederea suspendarii pentru o perioada de 90 de zile.

In cursul actiunii de joi privind combaterea vitezei pe drumurile din judetul Sibiu, au fost sanctionati 163 de soferi care circulau cu viteza si au fost retinute sase permise de conducere.

In ultimele saptamani, mai multi soferi au fost depistati circuland cu viteza excesiva pe drumurile din Romania.

La 21 iulie, un sofer din judetul Olt a fost surprins de politistii Sectiei de Politie Autostrazi in timp ce rula cu 208 km/h pe autostrada A1 Bucuresti-Pitesti. Un alt conducator auto a fost inregistrat de aparatul radar avand o viteza de 187 km/h. Cu o zi inainte, un sofer din Bucuresti a fost prins conducand un autoturism Porsche cu 146 de kilometri la ora prin orasul aradean Lipova, pe DN 7. Politistii rutieri i-au retinut permisul pentru o perioada de trei luni si l-au amendat cu 603 lei.

Miercuri, pe internet a fost postata o inregistrare video in care soferul unui autoturism Audi conducea pe Autostrada Transilvania cu peste 300 de kilometri la ora. Incidentul a avut loc pe Autostrada Transilvania, pe sensul de mers Gilau - Campia Turzii.