Lucratorii Biroului Investigatii Criminale din Inspectoratul Politiei Judetului (IPJ) Mehedinti au inceput urmarirea penala fata de o persoana prinsa in flagrant in timp ce sustragea ornamente metalice de la un cavou dintr-un cimitir din Drobeta-Turnu Severin, transmite Agerpres. O.Francisc, de 36 de ani, se afla la a doua infractiune de acest fel.

Francisc a fost descoperit in cimitirul ortodox din cartierul Gura Vaii al municipiului Drobeta-Turnu Severin cu mai multe componente metalice demontate de pe capacul unui cavou pe care urma sa le comercializeze la un punct de colectare a fierului vechi, a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Mehedinti, inspector Nicolae Lohon.

Lohon a precizat ca barbatul "se afla la a doua infractiune de acest fel. La inceputul anului, s-a constatat ca acesta a mai furat ornamente din cimitirele din localitatile Schela Noua si Drobeta-Turnu Severin. El este cercetat pentru furt calificat".

Oficialul a spus ca, de la inceputul anului 2011, politistii mehedinteni au mai depistat si retinut alte doua persoane care se indeletniceau cu sustrageri de componente metalice din cimitirele din Drobeta-Turnu Severin.

Presa a relatat in ultimele luni despre indrazneala hotilor din Romania, care au devenit tot mai inventivi. In februarie 2011, HotNews.ro scria, citand Agerpres, ca doi barbati din comuna Slobozia Conachi (Galati) au fost prinsi in flagrant de politisti si jandarmi in timp ce sustrageau de pe stalpii de telecomunicatii 40 de metri cablu din cupru, care asigurau legaturile telefonice. In Mures, Inspectoratul de Politie a anuntat ca hotii de fier vechi au devenit tot mai inventivi, furand de la gratare de fier sau garduri de sarma, pana la conducte de transport de gaze naturale.