Decizia Curtii de Apel Brasov privind Spitalul Codlea nu este definitiva, iar Guvernul va face recurs, considerand ca restructurarea spitalelor este, pe fond, una corecta, deoarece multe dintre unitatile inchise erau simple "centre de triere", in care pacientii mureau cu zile, afirma premierul Boc.

"Este un caz izolat si se va face recurs. Decizia Ministerului Sanatatii a fost, pe fond, una corecta si are sustinerea Guvernului si a mea personal, deoarece multe dintre spitalele restructurate erau centre de triere, se murea cu zile si nu primeai ca pacient decat un calmant, dupa care erai trimis mai departe", a spus Boc la postul public de radio, transmite Mediafax.

Spitalul din Codlea a fost inchis in 1 aprilie, in urma HG 212/9.03.2011 prin care a fost sistata finantarea catre spital din partea Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) Brasov. Dupa inchiderea spitalului, la jumatatea lunii aprilie, cu sprijinul municipalitatii a fost redeschisa o camera de garda unde pana in prezent au fost tratati aproximativ 1.300 de pacienti, potrivit sursei citate.

Locuitorii din Codlea au facut o seris de proteste, in cursul lunilor martie - aprilie, in fata spitalului si in centrul orasului, pentru redeschiderea unitatii medicale.

Curtea de Apel Brasov a admis, marti, cererea de suspendare a HG prin care Spitalul Codlea a fost inchis in 1 aprilie, decizia instantei, care este executorie, fiind valabila pana la solutionarea definitiva si irevocabila a cauzei pe fond, astfel ca CJAS este obligata sa reincheie contractul de finantare cu unitatea.

Ministerul Sanatatii a anuntat ca va face recurs in cazul deciziei Curtii de Apel Brasov privind Spitalul Codlea si a precizat ca pentru a intra in contract cu Casa de Asigurari de Sanatate, unitatea sanitara trebuie sa indeplinesca anumite conditii referitoare la infrastructura si resurse umane.

Ministerul a aratat ca, in alte situatii avand acelasi obiect, a avut castig de cauza, alte instante respingand actiunile de suspendare a hotararilor de Guvern.