Primaria sectorului 1 Bucuresti este pusa a-l executa silit pe Gigi Becali, de catre Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), care l-a amendat pe finantatorul echipei Steaua cu 2.000 de lei, pentru afirmatii denigratoare si discriminatorii la adresa femeilor, scrie Mediafax.

Pentru o serie de afirmatii jignitoare la adresa femeilor, facute in timpul unei emisiuni la postul Antena 2, din 27 aprilie 2011, CNCD a hotarat - cu cinci votui "pentru" si unul impotriva - amendarea contraventionala a lui Gigi Becali cu 2.000 de lei.

"Amenda se va achita la Primaria sectorului 1 Bucuresti, conform Ordonantei 2/2001 privind regimul contraventiilor. Contravenientul este obligat sa trimita dovada platii catre CNCD", se arata in hotararea Consiliului, care precizeaza ca in termen de 15 zile de la data emiterii, in cazul in care nu e contestata in instanta de contencios administrativ, aceasta "constituie de drept titlu executoriu".

Gigi Becali a refuzat sa plateasca amenda, astfel ca CNCD a cerut Primariei sectorului 1 Bucuresti executarea silita a hotararii emisa in 29 iunie 2011, au declarat, joi, pentru Mediafax, surse administrative.

UPDATE - Finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, joi, pentru Mediafax, ca este felicitat de mai mult de un sfert dintre femeile care l-au auzit spunand ca "barbatul care insala este smecher, iar femeia care insala este curva" si a mentionat ca va plati amenda CNCD, dar isi va mentine parerea.

"O sa platesc amenda, au innebunit astia cu CNCD-ul. O sa platesc amenda, dar parerea mea ramane tot aia. Mai mult, asta e o vorba din popor, nu pot schimba ei un proverb cu o amenda. Si, pana la urma, pe mine mai mult de 25% dintre femei ma felicita pentru ce am zis. Dintre femeile maritate ma refer. Pentru ca dintre femeile maritate, doar una din zece insala", a spus Becali.

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a somat public Antena 2 pentru emisiunea "Agentul VIP" din 27 aprilie, in care George Becali, finantatorul echipei FC Steaua, a folosit un limbaj denigrator si discriminator la adresa femeilor care isi insala barbatii, comparativ cu barbatii care isi insala femeile, fara ca moderatorul Cristian Brancu sa intervina convingator.

Dupa difuzarea emisiunii "Agentul VIP" din 27 aprilie, CNA a primit si o sesizare de la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD).

Potrivit CNA, emisiunea "Agentul VIP" a fost difuzata pe 27 aprilie, de la ora 21.30, fiind moderata de Cristian Brancu. In emisiune s-a discutat despre divortul dintre Mihaela si Cristi Borcea, in timpul programului exprimandu-si parerea prin telefon si George Becali.

"Nu sunt adeptul inselaciunii, sa insel. Sunt adeptul sa fii om fidel, dar totusi si tineti minte lucrurile astea: barbatul care insala este smecher, iar femeia care insala este curva", a spus George Becali in emisiune, moment in care Cristian Brancu a intervenit: "Domnul Becali, stati un pic. Femeile poate ne judeca in momentul in care spunem lucrul asta, nu credeti?".

Totusi, ulterior, Becali si-a detaliat convingerile, abordand subiectul in acelasi mod, folosind un limbaj denigrator si discriminator la adresa femeilor.

"Dincolo de aspectul pentru care am fost sesizati de Consiliul pentru Combaterea Discriminarii, este vorba si de limbaj (limbajul folosit de George Becali, n.r.) si de lipsa de reactie a moderatorului", a spus Ioan Onisei, vicepresedintele CNA.

De cealalta parte, Mirela Bomboe, reprezentata televiziunii Antena 2, a spus ca exista intr-adevar cateva probleme de limbaj in declaratia lui George Becali, insa interventia moderatorului exista, chiar daca nu este foarte evidenta.

In urma analizarii emisiunii, CNA a decis sa someze public Antena 2 pentru incalcarea articolului 47, alineatul 2 din Codul de reglementare a continutului audiovizual, potrivit caruia "Este interzisa in programele audiovizuale orice discriminare pe considerente de rasa, religie, nationalitate, sex, orientare sexuala sau etnie" si a articolului 40, alineatul 3 din Cod - "Moderatorii programelor au obligatia sa nu foloseasca si sa nu permita invitatilor sa foloseasca un limbaj injurios sau sa instige la violenta".