Parohul bisericii din localitatea doljeana Boureni a pazit, in ultimele doua nopti, gardul lacasului de cult, dupa ce persoane necunoscute au sapat si au furat o parte din cablul telefonic al satului, el sustinand ca daca hotii nu vor fi prinsi le va cere enoriasilor sa faca de paza cu randul, relateaza Mediafax.

Constantin Popescu, paroh al Bisericii din Boureni, a spus ca a sesizat furtul cablului telefonic in urma cu trei zile, observand o gaura langa gardul lacasului de cult.

"Am vazut santul sapat exact la temelia gardului si m-am ingrijorat, pentru ca e periculos, poate sa cada si gardul. M-am dus imediat la politie la Afumati. Agentii mi-au zis ca nu au pe ce sa faca inregistrarea", a declarat, marti, preotul.

El spune ca, de teama ca hotii sa nu continue sa sape pentru a fura tot cablul a pazit gardul bisericii doua nopti la rand, in speranta ca-i va depista pe faptasi.

"Am venit si am stat de paza sambata noaptea, pana pe la ora 2.00, dar si duminica noaptea, cand n-am inchis un ochi. Am stat in spatele gardului bisericii. N-am prins pe nimeni. Dar cred ca si ei m-au pandit pe mine pentru ca dupa ce am plecat de la biserica,iar au venit si-au sapat la sant. Daca nu va fi rezolvata problema, nu vom avea incotro si voi discuta cu credinciosii sa venim pe rand sa veghem la biserica, sa nu se mai fure cablul", a spus preotul Popescu, precizand ca a anuntat atat Politie, cat si Romtelecom.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie a Judetului (IPJ) Dolj, agent Amelia Caprarin, a declarat ca in acest caz a fost intocmit un dosar penal pentru furt calificat.

"Sambata dimineata, lucratorii Postului de Politie din Afumati au fost sesizati de catre preotul din Boureni despre comiterea unui furt. Este vorba despre un furt de cablu din reteaua de telefonie, care apartine Romtelecom", a declarat agent Amelia Caprarin.