Administratorul unei societati comerciale din Hunedoara a fost retinut, dupa ce a furat 330 de camioane incarcate cu fier vechi de pe platforma Tractorul din Brasov, in valoare totala de peste 1,8 milioane de lei, transmite Mediafax.

Potrivit sefului Sectiei Regionale de Politie Transporturi Brasov, comisar-sef Ioan Trocaru, societatea Flavus Investitii SRL, care administreaza Platforma Tractorul, a facut un contract cu o firma din Hunedoara care avea sarcina de a transporta fierul vechi la un centru de colectare.

"In periaoda mai - octombrie 2010, administratorul firmei din Huendoara a dus fierul vechi la un centru de colectare insa a declarat, de exemplu, doar doua camioane din sapte, restul banilor primiti pe fierul vechi bagandu-l in buzunar. Spunea ca fierul respectiv provenea din gospodaria proprie", a spus Trocaru.

In felul acesta, administratorul a vandut 330 de camioane incarcate cu fier vechi, in valoare de peste 1,8 milioane de lei, bani pe care si i-a insusit, neonorand contractul cu firma brasoveana.

De asemenea, administratorul respectiv a provocat o evaziune fiscala de 450.000 de lei, prin neplata impozitului pe profit de 16 la suta, potrivit sursei citate.

Administratorul a fost retinut, luni, pentru 24 de ore si prezentat Tribunalului Brasov cu propunere de arestare preventiva, insa intanta a decis judecarea lui in stare de libertate. Procurorii Tribunalului Brasov au facut recurs la decizia judecatorilor, recursul urmand sa se judece la Curtea de Apel Brasov.