Consiliul Superior al Magistraturii a decis suspendarea din functie a prim-procurorului Parchetului de pe langa Judecatoria Sighisoara, Virgil Horatiu Aldea si a lui Radu Eugen Moisescu, procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi, cei doi fiind trimisi recent in judecata de Directia Nationala Anticoruptie, informeaza Agerpres.

Astfel, Virgil Horatiu Aldea este acuzat ca a cerut ilegal subventii de la Agentia de Plati si Interventii pentru Agricultura (APIA), in valoare de aproximativ 60.000 de lei, in contul unui teren agricol.

Potrivit unui comunicat al DNA, in perioada 2008 - 2011, prim-procurorul a solicitat Agentiei de Plati si Interventii pentru Agricultura (APIA) - Centrul Local Sighisoara acordarea de subventii, intocmind patru cereri de plata pentru schemele de sprijin pe suprafata in care a consemnat, in fals, ca este utilizatorul legal al unui teren agricol in suprafata de 26 de hectare pe raza comunei Vinatori, judetul Mures.

Virgil Horatiu Aldea nu folosea terenul respectiv, intrucat il inchiriase mai multor persoane fizice de la care a incasat sume de bani cu titlu de chirie.

In celalalt caz, procurorul Radu Eugen Moisescu a fost trimis in judecata sub acuzatia ca a cerut, impreuna cu doi avocati din Iasi, Alexandru Bernic si Constantin Nastase, 1.000 euro de la Gheorghe Catargiu, promitandu-i acestuia ca vor interveni pentru a fi ridicata masura indisponibilizarii dispusa asupra unui autoturism marca BMW 520.¬