Evaluarea efectuata de specialisti din cadrul Directiei Control Intern din Inspectoratul General al Politiei Romane la Politia orasului Deta a fost finalizata, rezultatele urmand sa fie prezentate luni, a informat Inspectoratul General al Politiei Romane, citat de Agerpres. Prezentarea evaluarii vine in aceeasi zi in care Bogdan Roman, fiul primarului din Deta, este audiat de procurori, dupa ce a fost prins vineri seara la Timisoara.

"Aspectele rezultate din verificari fac obiectul unei analize la nivelul conducerii Politiei Romane, concluziile si masurile dispuse urmand a fi prezentate luni, 1 august. Echipa de control a verificat modul de interventie a politistilor la evenimentul produs in noaptea de 23 spre 24 iulie a.c., precum si activitatea desfasurata in primul semestru al anului 2011, comparativ cu perioada similara a anului 2010", se precizeaza intr-un comunicat al IGPR.

Scandalul din Deta

In urma cu o saptamana, pe o terasa din centrul localitatii Deta a izbucnit un conflict intre mai multe persoane, in urma caruia trei tineri au fost injunghiati.

Agresorul a fost identificat ca fiind Bogdan Daniel Roman (31 de ani), fiul primarului din orasul Deta, Petru Roman (PDL). Potrivit politistilor, si fratele acestuia, Calin Roman (27 de ani), a fost implicat in scandalul de la terasa din centrul orasului Deta.

Cei trei tineri injunghiati, cu varste cuprinse intre 22 si 31 de ani, au fost transportati la spital. Doi dintre raniti au ajuns la Spitalul Judetean de Urgenta Timisoara, starea lor fiind stabila, iar al treilea la spitalul din Deta, el fiind externat.

In aceasta cauza sunt cercetati atat fiii primarului din Deta, cat si alte trei persoane. Cinci dintre acestia au fost retinuti fiind acuzati de trei infractiuni de loviri sau alte violente, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice, respectiv "portul, fara drept, in locurile si imprejurarile in care s-ar putea primejdui viata sau integritatea corporala a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea si linistea publica, a unor obiecte fabricate sau confectionate anume pentru taiere, impungere sau lovire".

Seful Politiei din Deta, Ioan Viorel Golosie, in cazul caruia a fost inceputa cercetarea prealabila in urma scandalului in care au fost implicati fiii primarului democrat-liberal din localitate, a demisionat din functie.