Mitropolitul Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, IPS Andrei Andreicut i-a conferit, duminica, premierului Emil Boc, cu prilejul ceremoniei de resfintire a bisericii din Rachitele, cea mai inalta distinctie a Mitropoliei, "Crucea Transilvaniei".

Purtatorul de cuvant al Mitropoliei, parintele Bogdan Ivanov, a declarat, duminica, pentru Agerpres, ca seful Executivului nu a putut fi prezent la ceremonie iar inalta distinctie ii va fi inmanata cu prilejul primei intalniri pe care premierul Boc o va avea cu mitropolitul Andrei Andreicut.

"Mitropolia Clujului a acordat aceasta inalta distinctie premierului Emil Boc pentru atasamentul, devotamentul si sprijinul aratat credintei ortodoxe si pentru numeroasele manifestari caritabile si sufletesti in misiunile pastorale ale Mitropoliei", a aratat parintele Bogdan Ivanov.

In acelasi timp, in comuna Rachitele a avut loc cu binecuvantarea preotilor Bisericii, conferirea unor diplome celor mai longevive cupluri din localitate, parintii premierului Emil Boc aflandu-se printre cei care au primit acest simbolic omagiu, ei avand varsta de 88 de ani, asemanator celorlalte trei cupluri de seniori ai asezarii.