Prim-vicepresedintele PDL Sorin Frunzaverde a declarat joi ca, in acest moment, la nivelul comunitatilor din Romania, nu exista dorinta de reorganizare teritorial-administrativa a tarii.

''Parerea mea este ca, si ma refer aici nu neaparat la partidele politice, ci la nivelul comunitatilor din Romania, nu exista aceasta dorinta. Si repet ceea ce am mai spus, modelul european, de la Tamisa si pana la Prut, presupune trei asemenea niveluri, respectiv, localitatea, judetul, care poarta diverse denumiri, si regiunea. Cred ca va trebui si noi sa preluam acest sistem de organizare'', a afirmat Sorin Frunzaverde, citat de Agerpres.

In opinia sa, acest lucru se poate face doar modificand Constitutia, iar aceasta se va putea realiza atunci cand decidentii politici vor da dovada ca au aceasta vointa.

''Reorganizarea teritorial-administrativa, legea averilor ilicite, Parlamentul unicameral si cu un numar mai mic de parlamentari, asa cum s-a stabilit prin referendum vor putea fi realizate doar revizuind Constitutia. Ori acest lucru se va intampla doar cand cei mai importanti decidenti politici din Romania vor da dovada ca au aceasta vointa'', a precizat Sorin Frunzaverde.

Potrivit prim-vicepresedintelui PDL, in acest moment, ''nu exista o elementara concordie la nivelul decidentilor politici din tara pentru revizuirea Constitutiei'' si asta pentru ca, sustine el, ''viata politica romaneasca, si nu numai, este deosebit de inversunata si invrajbita de ceva timp''.

Sorin Frunzaverde a mai afirmat ca urmatoarea intalnire a Comisiei privind reorganizarea teritoriala va avea loc in 7 august.