O fetita de 12 ani din judetul Constanta a fost tinuta in lanturi timp de mai multe zile dupa ce parintii ei o vandusera unei familii din Valu lui Traian, in vederea casatoriei, transmite Mediafax. Fata, care provine dintr-o familie de tigani turci, a fost preluata joi de politisti si reprezentanti ai Directiei pentru Protectia Copilului. Parchetul a cerut arestarea mamei, Selin Atige, si a viitorului socru al fetitei, Cerchez Rubie.

Cazul fetitei a fost sesizat joi dimineata, printr-un apel la 112, de o persoana care a spus ca a vazut fetita legata. Politistii din comuna Valu lui Traian au mers la locuinta respectiva si au gasit-o pe micuta legata cu un lant de piciorul unui pat, au declarat reprezentantii Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta.

Politistii afirma ca fetita ar fi fost vanduta pentru casatorie, asa cum se practica in familiile de romi. Ea ar fi fost legata de pat pentru ca ar fi incercat sa fuga.

Fetita a fost dusa la medicina legala pentru a fi consultata si a se stabili in ce stare este.

Purtatorul de cuvant al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Constanta, Roxana Onea, a declarat ca fetita provine dintr-o familie de tigani turci si fusese vanduta pentru casatorie cu un copil de 10 ani. De altfel, baiatul de 10 ani a fost cel care a anuntat politia, deoarece "nu o voia pe fata", a declarat Onea.

Purtatorul de cuvant al DGASPC Constanta a precizat ca fetita urmeaza sa fie integrata in regim de urgenta intr-un centru specializat.