Masina fiului cel mare al primarului din Deta, Bogdan Roman, dat in urmarire generala si consemn la frontiera in urma conflictului de sambata noapte din localitate, a fost gasita de politisti in spatele blocului din Timisoara in care locuieste prietena sa, autoturismul fiind supus unei expertize, relateaza Mediafax.

Potrivit sursei citate, masina a fost ridicata si supusa unei expertize criminalistice.

Bogdan Roman este cautat in continuare de politisti, el fiind dat in urmarire generala si consemn la frontiera, iar pe numele sau existand un mandat de arestare preventiva emis in lipsa de magistratii Judecatoriei Deta.

In noaptea de sambata spre duminica, pe o terasa din centrul localitatii Deta a izbucnit un conflict intre mai multe persoane, in urma caruia trei tineri au fost injunghiati.

Politistii au stabilit ca agresorul este Bogdan Daniel Roman (31 de ani), fiul primarului din orasul Deta, Petru Roman (PDL), si ca si fratele lui Bogdan, Calin Roman (27 de ani), a fost implicat in scandal.

Cei trei tineri injunghiati, cu varste cuprinse intre 22 si 31 de ani, au fost dusi la spital, doi ajungand la Spitalul Judetean de Urgenta Timisoara si fiind in stare stabila, iar al treilea la spitalul din Deta, fiind apoi externat.

In aceasta cauza sunt cercetati atat fiii primarului din Deta, cat si alte trei persoane. Initial, patru persoane, intre care si Calin Roman au fost retinute, iar Bogdan Roman este in continuare cautat, fiind dat in urmarire nationala si in consemn la frontiera.

Reprezentantii Spitalului Judetean din Timisoara au confirmat, marti, ca fiul cel mare al primarului din Deta Bogdan Roman s-a prezentat la spital dupa scandal, precizand ca acesta avea o plaga taiata la degetul mare, a primit ingrijiri, apoi a fost lasat sa plece.

Bogdan Roman le-a declarat medicilor ca rana pe care o avea la degetul mare este rezultatul unei autoaccidentari, astfel ca nu a fost anuntata Politia.

Politistii l-au cautat pe Bogdan Roman la un apartament din Timisoara in care se stia ca locuieste, insa nu au intrat deoarece nu aveau mandat de perchezitie, el nelocuind acolo cu forme legale.

Primarul din Deta, Petru Roman (PDL), declara, duminica, ca ambii sai copii au avut "probleme cu dosare penale", iar Bogdan Roman, fiul cel mare, era cunoscut ca fiind o fire mai violenta si daca vor fi gasiti vinovati vor trebui sa raspunda pentru faptele lor.

Ministrul de Interne, Traian Igas, anunta, luni, ca a dispus o ancheta la Deta, seful Politiei Romane, Liviu Popa, mergand in Timis.

Ulterior, ministrul Traian Igas anunta ca seful Politiei Deta, Viorel Golosie, a demisionat din functie, in timp ce Liviu Popa preciza ca va continua totusi cercetarea prealabila a acestuia.

Update: Mai multe arme albe, dar si doua pistoale au fost gasite, joi dupa-amiaza, in curtea unei case vecine cu locuinta lui Calin Roman din Deta, una dintre ipoteze fiind ca armele au fost aruncate in curtea respectiva de catre persoane implicate in scandalul petrecut la sfarsitul saptamanii trecute.