Un barbat de 35 de ani din orasul Costesti, suspectat ca a tinut ascuns cadavrul tatalui sau, decedat de mai multa vreme, pentru a-i incasa pensia, este cautat de politisti, fiind disparut de la domiciliu, relateaza Agerpres.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Arges, comisarul sef Danut Dinu, cadavrul barbatului de 57 de ani, aflat intr-o stare avansata de degradare, a fost descoperit miercuri de fosta sotie a suspectului, care venise sa ridice din locuinta niste obiecte personale.

Femeia a fortat usa de acces incuiata prin exterior si a intrat in casa fostului sau socru, aflata in imediata apropiere, la insistentele unor vecini, care acuzau ca in zona se simte un miros neplacut. Cadavrul a fost gasit intr-una dintre incaperi, culcat in pat si invelit cu o plapuma.

Vecinii le-au declarat anchetatorilor ca barbatul decedat nu a mai fost vazut din toamna anului 2010, fiul sau spunand atunci ca tatal sau s-a internat intr-un spital pentru a-si trata afectiunile pulmonare de care suferea.

La randul lui, suspectul a disparut din localitate de pe 20 iulie, cand a spus ca pleaca sa-si viziteze tatal la spital, conform declaratiilor unor martori.

Cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicina Legala Arges, pentru determinarea cauzelor mortii si a datei aproximative la care s-a produs decesul. In paralel, anchetatorii fac verificari pentru a stabili daca pensia barbatului decedat, in cuantum lunar de 403 lei, a fost incasata in ultimele luni de fiul sau.