Guvernul a decis alocarea sumei 2,44 de milioane de lei pentru organizarea alegerilor partiale pentru Camera Deputatilor care vor avea loc in data de 21 august in circumscriptia electorala nr. 29 din judetul Neamt, colegiul uninominal nr. 6 si circumscriptia electorala nr. 26 din judetul Maramures, colegiul uninominal nr. 2. Alegerile au loc pentru doua functii de deputat ramase vacante. Este vorba de o functie de deputat din Neamt care a ramas vacanta dupa ce parlamentarul PSD Victor Surdu a decedat, pe 7 aprilie si de o functie de deputat din Maramures care a ramas vacanta dupa ce parlamentarul Catalin Chereches a fost ales primar al municipiului Baia Mare.

MAI va repartiza institutiilor prefectului sumele necesare pentru acoperirea cheltuielilor pentru aceste alegeri. Sumele puse la dispozitia MAI, AEP si STS ramase neutilizate se vor restitui in vederea reintregirii Fondului de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului.

Prin Hotararea de Guvern aprobata astazi s-au mai stabilit modelul timbrului de autocolant, modelul copiei de pe listele electorale permanente, modelul listei electorale suplimentare, modelul stampilelor birourilor electorale si al stampilei cu mentiunea VOTAT, al propunerii de candidatura, etc.

  • Candidaturile vor fi depuse pana la 1 august, campania electorala urmand sa se desfasoare in perioada 6-20 august.