Ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, a declarat miercuri, dupa discutiile cu delegatia FMI, ca se discuta despre revenirea salariilor din sectorul public, ca acest lucru poate fi facut, dar nu se stie cand se va incepe acest lucru si nici cum se va face, relateaza Mediafax.

Intrebat daca exista sanse ca salariile din sistemul public sa creasca, ministrul Muncii a precizat ca aceasta decizie va trebui luata de catre Guvern si se poarta deja discutii despre acest subiect, care vizeaza anul 2012.

Sebastian Lazaroiu a declarat insa ca nu s-a stabilit deocamdata modul in care se va face revenirea la nivelul salariilor din iunie 2010, daca va fi vorba de esalonare sau nu.

"In sectorul public va trebui sa revenim, pentru ca si economia isi revine, s-au mai facut disponibilizari si cred ca se poate reveni la salariile din 2010, dar cand si cum se va face asta e greu de spus", a adaugat Lazaroiu.

FMI a recomandat eliminarea birocratiei din jurul ajutoarelor pentru incalzire

Pe de alta, parte, delegatia FMI a recomandat o schema cat mai simpla a ajutoarelor pentru incalzire si eliminarea birocratiei din acest segment, a precizat Sebastian Lazaroiu.

"Da, au existat recomandari pentru ca noi am prezentat viziunea noastra asupra schemei ajutoarelor de incalzire pentru aceasta iarna si ei ne-au recomandat sa avem o schema cat mai simpla, sa eliminam cat mai mult din birocratia care se invarte in jurul acestor ajutoare", a afirmat ministrul.

El a aratat ca, odata cu eliminarea subventiilor, va trebui sa existe o tintire clara a persoanelor vulnerabile.

"Recomandarea a fost sa reducem cat mai mult birocratia. Noi avem in vedere o buna focalizare a celor vulnerabili", a mai spus Sebastian Lazaroiu.