O echipa de arheologi condusa de italianul Francesco d'Andria a afirmat ca a descoperit, la Pamukkale, anticul Hierapolis, in vestul Turciei, mormantul Sfantului Filip, unul dintre cei doisprezece apostoli ai lui Iisus Hristos, anunta agentia Anatolia, citata de AFP.

"Incercam de ani de zile sa regasim mormantul Sfantului Filip (...) In cele din urma l-am gasit in ruinele unei biserici pe care am adus-o la lumina zilei in urma cu o luna", a afirmat arheologul, care lucreaza de mai multi ani in Turcia.

El a precizat ca mormantul nu a fost inca deschis.

"Intr-o zi va fi deschis, fara indoiala. Aceasta descoperire este de o importanta majora pentru arheologie si pentru lumea crestina", a adaugat acesta.

Originar din Galileea, actualul Israel, Filip a fost unul dintre discipolii lui Iisus. El a plecat sa evanghelizeze regiunile Asiei Mici si a fost lapidat si apoi crucificat de romani la Hierapolis, in Frigia.

In prezent, Pamukkale este o localitate turistica celebra pentru apele sale termale si pentru rocile sedimentare, travertinuri albe, de unde si numele sau, care inseamna "castelul de bumbac", in turca.