MAE: CEDO a acceptat argumentul Guvernului potrivit caruia responsabilitatea cainilor comunitari revine si societatii civile

de D.G.     HotNews.ro
Marţi, 26 iulie 2011, 22:02 Actualitate | Esenţial


CEDO a acceptat argumentul Guvernului Romaniei potrivit caruia responsabilitatea pentru problema cainilor comunitari revine si societatii civile, iar sub acest aspect s-a aratat ca nu trebuie sa se impuna autoritatilor o sarcina excesiva sau insuportabila in ceea ce priveste prioritatile si resursele, sustine Ministerul Afacerilor Externe, intr-un comunicat prin care anunta ca a luat nota de faptul ca marti Curtea Europeana s-a pronuntat in cauza Georgel si Georgeta Stoicescu impotriva Romaniei.

Raportat la starea de fapt din speta, CEDO a retinut ca, potrivit relatarilor mass-media, la momentul incidentului, numarul cainilor comunitari era deja o problema veche, semnalata inca din anii 1990, mai sustine MAE.

Cat priveste incalcarea articolului 8 din Conventie, CEDO a retinut ca, in urma atacului cainilor comunitari si a consecintelor sale, reclamanta a suferit, "in mod incontestabil", atat din punct de vedere fizic cat si psihic. De asemenea, instanta europeana a observat ca autoritatile nationale dispuneau la momentul incidentului de informatii abundente si detaliate cu privire la problema cainilor comunitari si a pericolului pe care acestia il reprezentau pentru populatie.

"Mai mult, s-a retinut ca, inca inainte de atacul suferit de reclamanta, exista o baza legala pentru crearea unei structuri specifice de supraveghere a cainilor comunitari, iar aceste reglementari in materie au fost de mai multe ori modificate, in principal in ceea ce priveste organizarea si controlul acestei structuri. S-a constatat ca in ciuda reglementarilor legale existente, problema cainilor comunitari nu s-a imbunatatit. Subliniem ca CEDO a acceptat argumentul Guvernului Romaniei potrivit caruia responsabilitatea pentru problema cainilor comunitari revine si societatii civile. Sub acest aspect, s-a aratat ca nu trebuie sa se impuna autoritatilor o sarcina excesiva sau insuportabila in ceea ce priveste prioritatile si resursele.Curtea a remarcat insa ca nu s-a mentionat nicio masura concreta pe care autoritatile ar fi  luat-o la momentul respectiv in vederea solutionarii problemei cainilor comunitari si nu s-a demonstrat ca legislatia si practica din acest domeniu ar fi fost de natura sa acorde un remediu adecvat victimelor atacurilor cainilor comunitari", se arata intr-un comunicat al MAE.

Cu privire la situatia particulara a reclamantei, s-a aratat ca, in ciuda faptului ca printr-o hotarare nedefinitiva i s-a recunoscut dreptul la despagubire, aceasta nu si-a vazut satisfacut dreptul la repararea prejudiciului, instantele respingandu-i actiunea din motive procedurale.

Astfel, CEDO a apreciat cu majoritate ca insuficienta masurilor luate de catre autoritati pentru a solutiona problema cainilor comunitari, combinata cu lipsa unui remediu efectiv pentru prejudiciul produs, conduc la incalcarea articolului 8 din Conventie.

"In ceea ce priveste incalcarea articolului 6 din Conventie, s-a constatat ca sarcina impusa reclamantei, de a identifica autoritatea responsabila cu supravegherea organismului competent in ceea ce priveste cainii comunitari, a fost disproportionata, in conditiile in care potrivit legislatiei interne consiliile municipale sunt insarcinate sa creeze structuri care sa gestioneze situatia cainilor comunitari si primariile sunt insarcinate cu punerea in aplicare a politicilor consiliilor municipale. In consecinta, Curtea a considerat in unanimitate ca reclamanta nu a putut cere repararea prejudiciului pentru atacul suferit si a concluzionat ca nu a beneficiat de un drept de acces efectiv la un tribunal. In temeiul articolului 41 din Conventie, Curtea a obligat statul roman sa plateasca reclamantei 9.000 de euro cu titlu de daune morale si 20 de euro pentru cheltuieli de judecata", se mai arata in comunicatul citat.

MAE mai precizeaza ca, in opinia sa separata, Judecatorul Lopey Guerra a aratat ca, desi chestiunea cainilor comunitari reprezinta o problema serioasa, nu intra in competenta CEDO sa determine daca aceasta problema necesita o atentie preferentiala in raport de alte probleme.

"Dupa parerea sa, apartine autoritatilor nationale competenta de a stabili prioritatile in privinta alocarii eforturilor si resurselor, iar in speta, constatarea incalcarii articolului 6 din Conventie si acordarea satisfactiei echitabile ar fi reprezentat un remediu suficient pentru incalcarea drepturilor reclamantei", completeaza MAE.

Judecatorii Curtii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) au decis marti ca Romania trebuie sa plateasca despagubiri de 9.000 de euro cu titlu de daune morale si 20 de euro, cu titlul de cheltuieli de judecata femeii care a fost muscata de caini vagabonzi si care a reclamat autoritatile romane la CEDO pentru ca nu au luat masuri adecvate ca sa rezolve problema animalelor fara stapan din Bucuresti.


Citeste mai multe despre   
4966 vizualizari

 • +13 (17 voturi)    
  O sa ajungem ca CEDO... (Marţi, 26 iulie 2011, 22:27)

  predel [anonim]

  ...sa ne condamne, pe buna dreptate de altfel, sa ne maturam curtile. Rusine!!!
  • +2 (16 voturi)    
   Rusine, cui?? (Miercuri, 27 iulie 2011, 0:11)

   haralamb [anonim] i-a raspuns lui predel

   Probabil ca cei mai indreptatiti la "rusine" sunt cei care apara canii vagabonzi fara sa fie in stare sa aiba o solutie.
   Vreti sa ii tineti in viata? Platiti, faceti un adapost, luati acolo 1000, 2000, 10000 iar restul - cu toata parearea de rau - sa fie tratati la fel ca in orice care tara din vestul Europei.
   Iar autoritatile sa face ceea ce trebuie facut, nu sa stea sa chibzuiasca avantajele electorale!!
   • +1 (3 voturi)    
    Catzi sa luam acasa ? (Miercuri, 27 iulie 2011, 16:21)

    ib [anonim] i-a raspuns lui haralamb

    Catzi sa luam noi acasa din moment ce autoritatile nu dau o lege pentru preventie ? Intra si in raspunderea societatii civile, dar cu actiuni coroborate. De la o catea nesterilizata pot rezulta in 5 ani peste 5000 urmasi. Statul trebuie sa constranga, altfel societatea civila e firava si nu poate face fata la politica statului de a lasa cainii nedoriti sa se nasca pentru ca ei eventual sa aiba ce omori !!!
   • 0 (2 voturi)    
    Rusine, cui?? (Miercuri, 27 iulie 2011, 23:28)

    Gabriel [anonim] i-a raspuns lui haralamb

    draga Haralamb, cu parere de rau demonstrezi exact mentalitatea turmei. aici nu este vorba de avantaje electorale, poate sant altele de o natura diferita, ar trebui sa incerci sa te pui in pielea unui astfel de caine...din pacate mai e mult pana la civilizatie, inclusiv in tarile la care faci referire...
  • +1 (9 voturi)    
   hahahahahaha (Miercuri, 27 iulie 2011, 9:15)

   tirtau [anonim] i-a raspuns lui predel

   propun infiintarea unor comandouri ,care sa.i ...ridice ...pe neprihanitii patrupezi si s.ai directioneze catre o lume mai buna ..........pe melodia RIDICA.MA LA CER..........a spus ....un mare iubitor de animale......
  • -1 (1 vot)    
   oameni si caini (Joi, 28 iulie 2011, 9:45)

   remusachis [utilizator] i-a raspuns lui predel

   in tarile civilizate cainii vagabonzi au disparut prin firea lucrurilor sau prin firea oamenilor.
   foametea i-a determinat pe englezi sa-i manance pe toti prin secolul 17.
   japonia are o politica foarte clara, cainii sunt pastrati 10 zile in adaposturi pentru adoptie, dupa care sunt eutanasiati.
   in Romania mor oameni de foame, de frig sau de gripa si noi ne facem griji pentru caini.
 • +11 (19 voturi)    
  In sfarsit, un semnal de alarma puternic (Marţi, 26 iulie 2011, 22:39)

  ConstruireaCasei.wordpress.com [anonim]

  Acesta ar putea fi un inceput pentru una din cele mai simple dar grave probleme ale oraselor tarii!

  Felicitari familiei pentru tenacitate!

  Cat despre impartirea vinei de catre societatea civila, e cumva un indemn la a ne face dreptate singuri?
 • -9 (13 voturi)    
  adica (Marţi, 26 iulie 2011, 22:57)

  Paleopterix [utilizator]

  Ramane precum a fost. Sa traiti bine. Cainilor.
 • +11 (33 voturi)    
  pro-eutanasiere (Marţi, 26 iulie 2011, 23:05)

  mihaela [anonim]

  Daca doriti sa luptati pentru legea pro-eutanasiere va invit sa va alaturati acestui grup http://groups.yahoo.com/group/strazi_fara_maidanezi/ - incercam sa ne strangem cat mai multi astfel incat autoritatile sa observe ca majoritatea doreste eutanasiere si nu reteritorializare, strazi linistite nu periculoase din acest punct de vedere;
  • 0 (4 voturi)    
   De ce sa faci rau gratuit ? (Miercuri, 27 iulie 2011, 16:25)

   ib [anonim] i-a raspuns lui mihaela

   @Pro-eutanasiere.
   De ce traiesti tu cu impresia ca eutanasiind se rezolva ? S-a eutanasiat intre 2001-2008 si nu s-a rezolvat. Dar de ce sa omoram, daca nu rezolvam ? Pentru ca suntem multzi si prosti sau exista alte interese, altfel nu imi explic atata perseverenta in a face rau gratuit !

   Catzi sa luam noi acasa din moment ce autoritatile nu dau o lege pentru preventie ? Intra si in raspunderea societatii civile, dar cu actiuni coroborate. De la o catea nesterilizata pot rezulta in 5 ani peste 5000 urmasi. Statul trebuie sa constrnga, altfel societatea civila e firava si nu poate face fata la politica statului de a lasa cainii nedoriti sa se nasca pentru ca ei eventual sa aiba ce omori !!!
   • +1 (3 voturi)    
    da şobolanii de ce să fie omorâţi degeaba (Miercuri, 27 iulie 2011, 17:05)

    elena [anonim] i-a raspuns lui ib

    Săracii.
    Că oricum apar alţii noi.

    Din câte ştiu un câine eutanasiat nu mai muşcă şi nu se mai înmulţeşte - poate iubitorii de animale susţin contrariul ...

    Şi preveniţi cât aveţi chef, dar restul lumii nu are chef să trăiască cu haite pe străzi până când căţelele nu vor aduce pe lume decât pui planificaţi.
    • 0 (2 voturi)    
     musca doar pe cine trebuie (Miercuri, 27 iulie 2011, 23:37)

     Buz [utilizator] i-a raspuns lui elena

     Elena nu musca doar pe inamici adica pe cei care sunt impotriva lor, tu ce ai face in locul lor?
     La ori ce ora ma bag printre maidanezi si nu imi fac niciodata nimic pentru ca simt omul. Am lucrat de noapte si am trecut de n ori pe linga haite de caine care poate mau latrat de departe insa de aproape nici unul nu a incercat sa muste. Schimbativa atitudinea ca voi sunteti cei salbatici!
     • +1 (1 vot)    
      Bullshit (Joi, 28 iulie 2011, 0:34)

      fatmanx [utilizator] i-a raspuns lui Buz

      Musca pe cei VULNERABILI bai biologu lu peste! Cum ar fi de ex copiii.Ai macar o farama de idee despre psihologia haitei la canide? Tu crezi ca daca apare unu pe youtube dansand pe manele au si notiunea de dujman(!) identica cu a oamenilor?Naivule!

      Si eu ma bag intre maidanezi si n-am nici o pb pentru ca nu imi e teama, dar asta nu inseamna ca toti cetatenii acestui oras sunt la fel de neinfricati ca noi doi!
      In plus, cand ai sa o patesti si ai sa cazi la pamant, te rog mult sa le explici ce vajnic le-ai luat apararea pe forumuri si sa vezi cata recunostinta or sa-ti arate, doar sunt animale recunoscatoare ce dracu!
 • +5 (11 voturi)    
  mai exact? (Marţi, 26 iulie 2011, 23:13)

  pehash [utilizator]

  deci cei 10000 de oameni muscati de caini anual vor putea cere despagubiri la cedo? :))

  asta e mai tare decat diaconescu cu averea poporului... vrei bani de la statul roman? cauti o javra comunitara si o lasi sa te muste.
  • 0 (2 voturi)    
   Chiar este o cale de urmat! (Miercuri, 27 iulie 2011, 18:03)

   mushcat [anonim] i-a raspuns lui pehash

   Din pacate aceste procese dureaza foarte mult - femeia respectiva a fost muscata in 2000! Oricum succes si respectele mele cui incearca!
 • +14 (28 voturi)    
  In jurul cozii (Marţi, 26 iulie 2011, 23:13)

  Vizitiul [utilizator]

  Daca ati vazut vreodata un caine care incearca sa-si prinda coada, cam asa e cu povestea asta. Pana nu bagati cu eutanasierea cainilor, problema nu se rezolva.

  Iar celor ce arunca cainii pe strada cat si haitelor de pensionari care chipurile au grija de ei, le doresc sa aiba parte atat de muscaturi cat si de a fi fugariti de haite de caini.
  • -1 (13 voturi)    
   nu e suficient (Miercuri, 27 iulie 2011, 0:12)

   io [anonim] i-a raspuns lui Vizitiul

   Eutanasierea actualei populatii de caini vagabonzi nu rezolva problema decat pentru o perioada scurta. Masura trebuie dublata de o legislatie mult mai stricta privind controlul cainilor cu stapan - castrare obligatorie (dreptul de monta limitat drastic), recensamantul si microciparea acestora etc. Orice abandonare de animal pe domeniu public ar trebui sanctionata cu maxima severitate.

   Nu e asa simplu, legislatia trebuie sa fie coerenta si aplicata riguros, altfel ar fi doar un carnagiu inutil iar populatia de caini s-ar reface destul de repede.

   Oricum, prioritatea numarul 1 a autoritatilor in aceasta problema ar trebui sa fie siguranta cetateanului pe strada, eu cred ca ar castiga mai multe voturi mergand pe aceasta idee decat tot ezitand la nesfarsit sa ia o decizie in ceea ce priveste legislatia.
   • +6 (16 voturi)    
    Ba cred ca este (Miercuri, 27 iulie 2011, 4:08)

    fatmanx [utilizator] i-a raspuns lui io

    Situatia insuportabila de azi se datoreaza exclusiv lipsei oricarei actiuni de remediere (multumita idiotului marinescu veceu si a haitei de dobitoci care i-au votat legea). Sa incepem cu eutanasiere in masa si vom observa ca situatia se va imbunatati simtitor.
    Stiu, sunt un porc fara inima, aruncati cu fecale cum va sta in fire, dar FYI daca mai vad un singur rahat de maidanez sub fereastra mea incep sa pun otrava. Eu nu platesc pentru a locui intr-o hazna! Daca voi astia iubitorii considerati ca eu ca cetatean merit mai putin respect decat o potaie, sunteti absurzi. Eu va platesc ajutorul social!

    Si mai adaug ca socializez cu doi caini acasa la parinti si personal am crescut crescand caini. Niciodata nu au iesit de capul lor din curte! Erau si sunt membri ai familiei. Cei vagabonzi sunt doar o problema a primariei pe care o suportam noi in mod absurd.

    @hotnews: cenzurati, cenzurati ca va cenzurati proprii nadragi...
    • -1 (3 voturi)    
     Te inseli (Miercuri, 27 iulie 2011, 13:23)

     Aloha [anonim] i-a raspuns lui fatmanx

     Sugerezi un carnagiu la fiecare 3-4 ani? Sunt convins ca o legislatie solida in privinta cainilor cu stapan ( sterilizare, pedepse cu inchisoarea pentru abandonul puilor, eventual si o subventie pentru sterilizare ) ar duce in 2-3 ani numarul cainilor fara stapan la 10-20% din cati sunt acum...
     • +2 (2 voturi)    
      nu la 3-4 ani, ci zilnic (Miercuri, 27 iulie 2011, 13:54)

      elena [anonim] i-a raspuns lui Aloha

      Sau de câte ori e nevoie. Aşa se practică în ţările normale: cum apare unul pe stradă îl iau hingherii / polţia animalelor şi dacă nu i se găseşte stăpân e eutanasiat.
      Nu se practică câte-o şedinţă de vânătoare la 3-4 ani sau când numărul patrupedelor îl depăşeşte pe cel al oamenilor.

      În rest, sterilizaţi-i cât vreţi, dar pe banii voştri.
      Închisoarea pentru cei ce abandonează câini e o idee minunată. O amendă consistentă ar fi şi mai ok având în vedere cum funcţionează sistemul din România.

      Nu trebuie să se reducă numărul în 2-3 ani, ci acum, că în anii ăia nu ne putem muta pe Marte.

      Şi nu, nu vrem să convieţuim cu 10-20 % din numărul actual, ci să putem ieşi pe stradă fără teama că sar câinii la noi.
      • 0 (0 voturi)    
       friaca va e de ce nu scapati (Joi, 28 iulie 2011, 2:06)

       Buz [utilizator] i-a raspuns lui elena

       pina sa te muste un caine te jefuieste sau te violeaza pe strada un salbatic cu doua picioare. Aruncale ceva de mincare de citeva ori ca te vor linge pe picioare.
    • -1 (1 vot)    
     Am inteles (Miercuri, 27 iulie 2011, 21:06)

     mark35 [utilizator] i-a raspuns lui fatmanx

     Ca ai 2 caini pe care ii cresc parintii tai si ca ai o problema cu platitul, dar nu am inteles cui ii platesti acel ajutor social. Cat despre respect, inca stau si ma gandesc cui sa il acord tie sau potaii de care amintesti.Cred ca o sa inclin spre ultima varianta. A mai ramas chestia cu otrava care este o idee buna . Dar doar daca o iei tu .
     • +1 (1 vot)    
      Ia o pauza (Miercuri, 27 iulie 2011, 23:34)

      fatmanx [utilizator] i-a raspuns lui mark35

      Ori vorbim serios, ori ne dam cu saniuta?
      Pai daca tu respecti mai mult o potaie decat un cetatean, ce respect crezi ca vei primi inapoi?
      Exemplul cu Hector si Carla sunt doar pentru a arata ca sunt si eu iubitor de animale, si ca nu sunt o bestie, nu pentru a da apa la moara unor oengisti. Insa ma limitez sa iubesc animalele carora le pot asigura traiul si asistenta medicala (2000 RON operatie de ex, ai platit tu? nu, taci din gura!)

      Toata aceasta afacere cu potaile vagaboante este doar o problema de igiena de care ar fi trebuit sa se ocupe PRIMARIA! Fara interventii, fara lacrimi si sentimentalisme de dugheana.
      Toata lumea va spune: luati de pe strada toti cainii pe care doriti sa-i salvati! Ce mai asteptati? Inclina de exemplu spre varianta asta.
      Nu pot scrie mai multe la adresa dumitale ca se cheama atac la persoana (ceea ce ai si facut), dar te asigur ca ai un loc in fata, special ptr matale.
   • -5 (11 voturi)    
    castrarea obligatorie? (Miercuri, 27 iulie 2011, 4:39)

    pehash [utilizator] i-a raspuns lui io

    oare cat de limitat trebuie sa fii ca sa propui o asemenea masura?

    pai atunci sa castram si oamenii. aceleasi criterii. nu ai 'pedigree' universitar si IQ peste 130? mai bine nu faci copii ca cine stie ce dobitoci scoti.. pentru siguranta cetateanului! :))

    de ce sa ne oprim aici? stiu cum rezolvam problema accidentelor de masina! interzicem masinile! si cutitele de bucatarie! si topoarele! funie si sapun? doar cu invoire speciala si niciodata in acelasi an pentru familii din acelasi oras!

    prostia si hidrogenul...
    • +3 (7 voturi)    
     nu (Miercuri, 27 iulie 2011, 12:28)

     toma [anonim] i-a raspuns lui pehash

     tare am impresia ca se referea la castrarea obligatorie a cainilor vagabonzi. Am o intrebare: cati oameni trebuie sa moara ca sa acceptam ca sunt prea multi caini vagabonzi pe strazi. Si asta e in toate orasele tarii, nu doar in bucuresti. Problema cea mai mare e cu abandonul, castrarile facute pe hartie, si cu toti desteptii care au impresia ca daca ei hranesc un caine vagabond cainele ala s-a cumintit. Oameni care nu inteleg ca acel caine tot pe strazi traiestie, si faptul ca primeste o masa, doua pe zi nu il incalzeste cu nimic ca iarna tot in frig sta. Hai sa vorbim de oameni fara inima: cat de prost sa fii sa vrei sa tii cainii comunitari pe strazi iarna de exemplu? in loc sa faci campanii de strangere de fonduri, sa te lupti sa deschizi adaposturi unde caini aceia sa fie ingrijiti. Cum e mai bine?? sa stea pe strazi in frig, in mizerie, sa cerseasca mancare, sa muste cand au curaj(ca musca doar cand sunt in haita) sau daca tot faceti atata gura sa nu fie eutanasiati sa iti misti dosul sa ii ajuti intr-adevar. Nu cu o vorba de ocara asupra unui om care nu mai suporta, care probabil a fost muscat.
   • 0 (2 voturi)    
    total de acord (Miercuri, 27 iulie 2011, 11:01)

    acinigrev [anonim] i-a raspuns lui io

    fara o serie de masuri, legi care sa-i responsabilizeze pe stapanii de caine efectele vor fi de scurta durata. la sata adaug si responsabilitatea noastra a tutror de aa ctiona cand cineva incalca vreo lege in acest scop.
 • +6 (12 voturi)    
  PRO EUTANASIERE (Marţi, 26 iulie 2011, 23:40)

  legolas1979 [utilizator]

  Da gata frate, lasati-ma odata cu javrele, babele, cutu cutu,....vreau sa traiesc intr-o tara civilizata, nu in India...gata...v-ati facut damblaua, da gata...va ajunge, terminati odata cu cainii astia...
  • +1 (1 vot)    
   Apropo de India (Miercuri, 27 iulie 2011, 18:05)

   Roman [anonim] i-a raspuns lui legolas1979

   Acolo vacile considerate sfinte nu musca ci dau lapte.
 • +10 (16 voturi)    
  Bravo (Miercuri, 27 iulie 2011, 0:11)

  simona [anonim]

  Felicitari familiei pentru ca nu a renuntat! Noaptea, in mijlocul capitalei, nu poti dormi de larma cainilor! Si am crescut la tara! Mi-am cumparat anul trecut o bicicleta si mi-e teama sa merg cu ea. Este incredibil cum nu se poate aproba mai repede o lege atat de necesara!
  • 0 (2 voturi)    
   O solutie ar fi (Miercuri, 27 iulie 2011, 21:09)

   mark35 [utilizator] i-a raspuns lui simona

   Sa vinzi bicicleta si sa te muti inapoi la tara.Ai rezolva toate problemele tale dintr-un singur foc. Dar cred ca mai ai si altele la fel de importante
 • +4 (8 voturi)    
  Vai de mine! (Miercuri, 27 iulie 2011, 7:31)

  Coco [anonim]

  La asemenea aberatii ale statului roman ramai practic blocat. Auzi si tu nu este o prioritate viata cetatenilor? Cainii au omorit in Bucuresti deja doua persoane iar asta nu face din problema o prioritate? Astfel de gospodari de pe la MAE ar trebui trimis la gara cu primul tren. Chiar iau salariul degeaba.
  • -3 (5 voturi)    
   Nu mai spune! (Miercuri, 27 iulie 2011, 9:46)

   luptacuprostia [utilizator] i-a raspuns lui Coco

   Ai aflat tu numele celor "omorati de cainii fara stapan"? Ai vazut tu vreo poza de-a lor? Asta zic cei care vor sa nu se afle adevarata cauza a mortii celor doua persoane. Treci un pic prin filtrul gandirii faptele prezentate si ai sa descoperi ca adevarul este cu totul altul. Raspunsul oficialilor de la MAE este, trebuie sa recunoastem, unul pertinent si foarte bine argumentat. Pune situatia ca te joci cu un catel. Acela, din joaca, te zgarie sau te musca iar tu te duci la CEDO si ceri despagubiri de 100.000 euro iar ca tine ar face toata populatia Romaniei. Cum ar fi? Dragut, nu? Ti-am dat o idee?
   • +2 (4 voturi)    
    serios? (Miercuri, 27 iulie 2011, 12:31)

    toma [anonim] i-a raspuns lui luptacuprostia

    Dar diplomatul acela japonez ce a murit acum cativa inainte de a ajunge la spital pentru ca a fost atacat de o haita de caini comunitari si a fost muscat de gat? Ala a murit din alte cauze?? dar doamna care a fost sfasiata pur si simpu de caini acum cateva luni? Nu va este rusine?? stati pe forumuri si comentati aiurea ca sa protejati niste animale care au nevoie de un adapost nu de cuvinte taioase. In loc sa comentati atata mai bine ati tacea si ati pune osul la o campanie de strangere de fonduri si obtinere de acte pentru a face cat mai multe adaposturi. Nesimtirea asta ne omoara!
    • 0 (0 voturi)    
     Intai sa te informezi cum trebuie... (Sâmbătă, 30 iulie 2011, 4:22)

     Adrian [anonim] i-a raspuns lui toma

     In primul rand ca nu o haita la muscat pe japonez, ci un singur caine. in al doilea rand, nici pina astazi, cu toate investigatiile si cu tot procesul facut nu s-a stabilit clar, ce caine la muscat pe japonez, adica a fost unul comunitar sau... unul cu stapin, care il plimba afara in clipa aceea si il lasase fara lesa iar cainele... vorbesti ca sa te afli in treaba bei Toma! Mai informeaza-te cum a fost cheastia cu japonezul, ca nici macar nu ai aflata ca nu de gat la muscat ci de picior, si din cauza ca a nimerit o artera pricipala omul a murit din cauza hemoragiei...
   • +1 (3 voturi)    
    Lasa-i (Miercuri, 27 iulie 2011, 21:13)

    mark35 [utilizator] i-a raspuns lui luptacuprostia

    Stii cum se spune . Cu prostul sa nu te pui ca are mintea odihnita si te dovedeste.Am mai incercat si eu sa imi spun parerea pe alt site si am ajuns sa ma cert si cu moderatorul care selecta si cenzura mesajele dupa preferintele lui.
    • 0 (2 voturi)    
     Probabil pentru ca esti troll (Joi, 28 iulie 2011, 0:36)

     fatmanx [utilizator] i-a raspuns lui mark35

     Stii, moderatorii au un simt foarte ascutit si te simt imediat ce incepi sa debitezi. Cum vor simti si acest post de altfel :))
 • +2 (4 voturi)    
  exista (Miercuri, 27 iulie 2011, 7:49)

  dacian.tolea [anonim]

  Dupa cum se precizeaza si in materialul de mai sus, exista o lege si, mai mult, ea este supusa chiar la aceasta ora unei dezbateri parlamentare pentru modificare. Cred ca a si trecut la camera decizionala. Problema aplicarii legii e in curtea autoritatilor locale si, cum bine a precizat CEDO, fiind de acord cu propunerea Guvernului Romaniei, pe umerii societatii civile, deoarece in foarte multe cazuri structurile asociative care se ocupa de caini si alte animale domestice se opun cu foarte mult tam-tam obligand autoritatile si politicieni sa umble pe varfuri si cu manusi din tot felul de calcule si temeri electorale. Asta este!
 • 0 (2 voturi)    
  .... si mai cui? .... (Miercuri, 27 iulie 2011, 9:08)

  GGUU [anonim]

  ..................revine si societatii civile
  Si mai cui revine ? NU cumva sefului de scara, sefului de bloc si sefului de asociatie ?

  Acest guvern este practic ipotent.
  Revoltator cum truncheaza ei totul inclusiv o decizie a CEDO prin care statul roman este condamnat.

  Auzi enormitate :CEDO a acceptat argumentul Guvernului potrivit caruia responsabilitatea cainilor comunitari revine SI societatii civile
 • +4 (4 voturi)    
  Cutu-Cutu?!? Allloooooo!!!! (Miercuri, 27 iulie 2011, 9:09)

  Mihaela [anonim]

  Cum de "Cutu-Cutu" nu latra?!? Si-a bagat capul in nisip si tace?!? As cere si opinia lor!!! Ia sa vad ce zic!
 • +4 (6 voturi)    
  Care-i societatea civila care se ocupa de ... (Miercuri, 27 iulie 2011, 9:19)

  societatecivilacare? [anonim]

  Care-i societatea aia civila care se ocupa de cainii vagabonzi? Aia care doar incaseaza profit din amaraciunea unor oameni, fie ei oameni ai strazii lasati sa puta in toate mijloacele de transport in comun, care nu sunt dusi la niste centre de asistenta sociala, spalati si dezinfectati si integrati social, apoi problema cainilor vagabonzi, ti-e frica sa iesi in orice moment al zilei pe strada de teama muscaturilor plus faptul ca organizatia juridica CEDO europeana ne mai considera si India Europei ca tara, cu babe demente care refuza sa inteleaga ca locul cainilor jigoditi vagabonzi nu-i pe strazi si in jurul blocurilor ci omorate patrupedele bolnave suferinde de jigodie, fie in adaposturi facute pentru patrupedele sanatoase cu buletinele de analiza veterinara la zi.
 • +2 (6 voturi)    
  nu fiti prosti (Miercuri, 27 iulie 2011, 9:23)

  cristi [anonim]

  dupa ce ne-au facut sa le oferim tiganilor o tara si o identitate ( rromi- romani, limba romani-romana ) diferente insesizabile pentru straini acum vor sa le oferim un adapost si cainilor.
  FELICITARI ca v-ati gasit dobitocii !!!
  nu sunt fascist dar.... si nici nu voi fi vreodata dar...

  va multumesc si umblati numai cu masina( sa evitati potaile, de orice fel)
  • 0 (2 voturi)    
   As umbla numai cu masina, numai ca: (Miercuri, 27 iulie 2011, 18:08)

   Bucur [anonim] i-a raspuns lui cristi

   - nu se gasesc destule locuri de parcare
   - masinile polueaza
   - intretinerea masinii costa
   - si de cand nu mai am dreptul sa merg linistit pe jos? (ah, da, de cand cu democratia originala Romanasca)
   • +2 (2 voturi)    
    PAI VEZI (Miercuri, 27 iulie 2011, 21:17)

    mark35 [utilizator] i-a raspuns lui Bucur

    Ca sant si alte probleme mult mai importante decat asta cu cainii. Cat despre drepturi le ai pe toate in Romania garantate de Constitutie. Te simti deja mai bine nu?
 • +4 (6 voturi)    
  hamham (Miercuri, 27 iulie 2011, 9:38)

  cutucutu [anonim]

  Faptul ca exista o lege si nu se aplica, inseamna ca este o lege proasta, iar o lege proasta se face din lipsa de vointa politica, politicienii se tem sa nu piarda voturi importante mai ales de la pensionari care sunt votanti silitori si multi.... eu daca as putea as aduna toti cainii de pe strada mea si i-as abandona pe terenul din fata parlamentului sau la guvern. Pentru ca astia care ne conduc nu dau 2 bani pe siguranta noastra atat timp cat suncile lor sunt aparate de limuzine cu girofar si SPP.
  • -1 (1 vot)    
   Ar fi o idee (Joi, 28 iulie 2011, 0:17)

   fatmanx [utilizator] i-a raspuns lui cutucutu

   Teoretic am putea folosi masinile personale gen dubita sa ademenim potaile si sa le dam drumu la parlament, dupe ce aruncam cantitati industirale de ficat fiert in parculetul din fata...
   Asa, ca demonstratie civica. Poate isi aduc aminte de legea aia pe care o tot amana!
 • -2 (8 voturi)    
  Problema e oamenii nu cainii! (Miercuri, 27 iulie 2011, 9:40)

  Tony [anonim]

  Catre toti de mai sus care viseaza sa omoare si sa inchida caini. E pacat ca nu intelegeti cine genereaza cu adevarat problema.

  Luati toti cainii si exterminati-i si apoi in cateva luni vor aparea altii. De unde? De la voi stimati exterminatori care scapati de probleme aruncandu-le in gradina vecinului sau in strada. Pentru multi e mai important sa va cumparati o bere decat sa donati bani unei asociatii care ar rezolva problema prin castrarea GRATUITA a animalelor din propria ograda.

  Si mai strangeti si semnaturi pentru a arata ca sunteti cu adevarat relaxati la minte.

  Problema e generata de om si tot omul este solutia - nu exterminarea animalului.

  Cati dintre voi incepeti schimbarea prin a va uita in oglinda si nu in curtea vecinului?
  • -1 (5 voturi)    
   Mai panarama! (Miercuri, 27 iulie 2011, 11:23)

   legolas1979 [utilizator] i-a raspuns lui Tony

   Termina cu castrarea cainilor maidanezi! ne e frica ca ne musca nu ca ne.......Iar cainii din casele oamenilor BINEINTELES ca trebuie castrati si inca pe cheltuiala PROPRIETARULUI! Daca nu, amenda!!!
 • +3 (7 voturi)    
  Scuză-ne că (Miercuri, 27 iulie 2011, 10:55)

  elena [anonim]

  nu vrem fim treziţi noaptea de luptele dintre haite, nu ne place să tot dăm de dejecţii pe trotuar şi mai ales nu avem chef să ajungem la spital pentru am intrat din greşeală pe teritoriul unei potăi nervoase.

  Şi nu, nu donăm bani ca să fie ţinuţi în confort şi până la moartea naturală toţi câinii existenţi cum nu donăm bani pentru construcţia de sere pe Marte. Asta e damblaua voastră - stricaţi-vă voi salariul pe câini dacă vă face plăcere - e o alegere la fel de legitimă ca şi berea. Câtă vreme nu-i ţineţi pe stradă.

  Da, în locul câinilor exterminaţi vor apărea alţii - şi vor fi strânşi şi ăia şi eutanasiaţi dacă nu-i vrea nimeni - aşa se practică în ţările normale.

  Oricum îmi place faza cu donarea de bani pentru castrarea gratuită. :))))
 • 0 (4 voturi)    
  consta in luarea unei simple hotarari (Miercuri, 27 iulie 2011, 11:00)

  prima masura.... [anonim]

  interzicerea cu desavarsire a cainilor in preajma celor care asigura paza (mai ales cea de nopate) a unor obiective; cainii le sunt de ajutor ca acestii paznici sa doarma bine, fara griji...
 • 0 (2 voturi)    
  perfect! (Miercuri, 27 iulie 2011, 12:56)

  Irina [anonim]

  sa inteleg ca avem voie sa-i omoram pe cei care ne pandesc picioarele in fata blocului?
  • 0 (2 voturi)    
   Bunul simt spune ca da (Miercuri, 27 iulie 2011, 18:10)

   Irinel [anonim] i-a raspuns lui Irina

   La fel cum sunt tratati si gandacii care invadeaza bucataria, moliile care invadeaza dulapul de haine, sobolanii care invadeaza subsolurile etc.
   • +1 (1 vot)    
    doar ca ai uitat ceva (Joi, 28 iulie 2011, 2:24)

    Buz [utilizator] i-a raspuns lui Irinel

    parca cainele era cel mai devotat priten al omului, nu gandacii, moliile sau sobolanii. Nu stirpim si mitele vagaboande, de gospodari constiinciosi ce suntem? Pe urma caii, ca-i putem minca, ca doar la mincare se rezuma tota existenta speciei celei mai dezvoltate.
 • -1 (1 vot)    
  este o dispozitie oficiala...... (Miercuri, 27 iulie 2011, 14:13)

  prima masura.... [anonim]

  ... care sa interzica cu desavarsire mentinerea cainilor langa acei paznici (mai ales cei de noapte) care sunt angajati sa nu doarma ci sa vegheze, fara ajutiorul bietelor patrupede....
 • 0 (2 voturi)    
  Adevarata fata a oficialilor (Miercuri, 27 iulie 2011, 20:20)

  gigel [anonim]

  Pozitia MAE arata adevarata fata a oficialilor: nu dau doi bani pe siguranta cetatenilor, arunca vina cu nonsalanta tot pe oameni (poate pe cei cativa mahalagii dubiosi care pun pret mai mare pe viata cainilor decat a oamenilor), in timp ce legile protejeaza cainii, dar autoritatile nu protejeaza oamenii de caini si nici nu lasa oamenii sa se apere in fata javrelor. Ei bine, indivizii astia sunt autorii morali si partasi la toate crimele patrupedelor asupra oamenilor, dar din pacate astia nu au constiinta incarcata nici cat negru sub unghie. Sa spuna clar la CEDO cum apara autoritatile cetatenii de maidanezi, cum se pot apara oamenii de caini, cati oficiali sunt in puscarie pentru neglijenta in serviciu din cauza carora au murit oameni, de ce resping si tergiverseaza procesele din tara, oamenii trebuind sa isi caute dreptatea afara.
 • -1 (1 vot)    
  cainii vagabonzi (Duminică, 31 iulie 2011, 22:50)

  rebel [anonim]

  Cei care ii sustin pe acesti caini vagabonzi sa-i ia la ei acasa.
  Eu am in preajma blocului haite de vgabonzi pe care ii apuca latratul furios in fiecare noapte cel putin in doua reprize. La noi , oamenii nu se gandeste nimeni si da nu mai vorbim de cei muscati.


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version