Incidentele de la Politia Deta (judetul Timis) reprezinta "cireasa de pe tort", rezultatul lipsei reformei in Politie, in ultimii 20 de ani, a declarat la RFI deputatul PDL, Sulfina Barbu. Ea are "convingerea" ca astfel de situatii puteau fi prevenite.

Sulfina Barbu vede in cazul de la Deta lipsa reformei din Politie. "Seful Politiei din Deta este radiografia institutiilor invechite si nereformate de 20 de ani. Din pacate, este cireasa de pe tort, care ne arata cat de necesara e reforma in Politia Romana. Din pacate, cred ca nu este un caz izolat, cred ca exista multe alte cazuri si in special in mediul rural, ca seful Politiei de la Deta, in care constatam ca Politia nu isi face datoria", explica deputatul PDL.

Intrebata daca astfel de situatii puteau fi prevenite, Sulfina Barbu a raspuns: "Eu am convingerea ca da si cred ca este al 12-lea ceas in care trebuie luate masuri (...)".

Pentru Sulfina Barbu, "clar, este rezultatul lipsei unei reforme in domeniul Politiei. Daca ar fi fost testati si mai bine verificati oamenii acestia, cu siguranta am fi vazut altfel de reactii".

Presedintele Traian Basescu a pledat luni seara la TVR 1 pentru restructurarea Ministerului de Interne si celui de Finante. "Trebuie sa fie un moment de selectare a oamenilor de calitate", spune seful statului, care precizeaza ca isi pune "oarece sperante" in ministrul de Interne, Traian Igas.

  • Scandalul din Deta

In noaptea de sambata spre duminica, pe o terasa din centrul localitatii Deta a izbucnit un conflict intre mai multe persoane, in urma caruia trei tineri au fost injunghiati.

Agresorul a fost identificat ca fiind Bogdan Daniel Roman (31 de ani), fiul primarului din orasul Deta, Petru Roman (PDL). Potrivit politistilor, si fratele acestuia, Calin Roman (27 de ani), a fost implicat in scandalul de la terasa din centrul orasului Deta.

Cei trei tineri injunghiati, cu varste cuprinse intre 22 si 31 de ani, au fost transportati la spital. Doi dintre raniti au ajuns la Spitalul Judetean de Urgenta Timisoara, starea lor fiind stabila, iar al treilea la spitalul din Deta, el fiind externat.

In aceasta cauza sunt cercetati atat fiii primarului din Deta, cat si alte trei persoane. Patru dintre acestia au fost retinuti, iar Bogdan Roman este in continuare cautat, fiind dat in urmarire nationala si in consemn la frontiera.

Cei cinci sunt acuzati de trei infractiuni de loviri sau alte violente, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice, respectiv "portul, fara drept, in locurile si imprejurarile in care s-ar putea primejdui viata sau integritatea corporala a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea si linistea publica, a unor obiecte fabricate sau confectionate anume pentru taiere, impungere sau lovire".

Citeste continuarea pe www.rfi.ro.