​Karin Elena Holst, o tanara de 16 ani de origine romana, s-ar afla pe lista disparutilor dupa atacurile din Norvegia, de la sfarsitul saptamanii trecute, scrie blogger-ul Erwin Albu. Karin Elena Holst s-a nascut pe 18 august 1995 în Norvegia, mama sa fiind romanca, iar tatal norvegian. Ea se inscrisese in urma cu cateva luni in organizatia de tineret a Partidului Laburist din Norvegia, care a organizat conferinta de pe insula Utoya, unde a avut loc atacul armat de vineri.

HotNews.roFoto: Hotnews

Tanara a participat la reuniunea de pe insula Utoya, iar in timpul atacului armat si-ar fi sunat familia, spunand ca se trage in cei prezenti. Convorbirea s-a intrerupt brusc, iar de atunci nu se mai stie nimic despre Karin Elena Holst. Ea nu figureaza pe lista mortilor, dar nici pe cea a supravietuitorilor, ci se afla printre cele 4 persoane date inca disparute dupa masacrul de vineri.

Seful Directiei de Comunicare din Ministerul Roman de Externe, Doris Mircea, a declarat marti, pentru HotNews.ro, ca Ambasada Romaniei in Norvegia nu a primit, pana acum, informatii privind romani aflati printre victimele atentatului. Potrivit lui Doris Mircea, Karin Elena Holst ar putea fi cetatean norvegian (fiind nascuta in Norvegia, dintr-un tata norvegian), iar in acest caz, autoritatile norvegiene nu au obligatia de a informa Ambasada Romaniei.

Prietenii si cunoscutii tinerei de 16 ani au creat pe Facebook o pagina in care scriu mesaje pentru aceasta, in speranta ca ea se va intoarce acasa.

Doris Mircea mai spune ca Ambasada Romaniei la Oslo este in permanenta legatura cu autoritatile norvegiene, care urmeaza sa dea publicitatii noi date despre victimele dublului atac marti, in jurul orei 15:00.