Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane a implinit 60 de ani. Ziua sa de nastere este doar una din cele trei sarbatori oficiale anuale ale sale. La slujba Te Deum organizata la Mitropolia Bucuresti au participat cateva sute de oameni. De ce au venit? Ce importanta a avut evenimentul pentru ei? Si ce au avut de transmis chiar si unor politicieni prezenti la slujba precum Elena Udrea? Afla aici.

Credinciosii il intimpina pe Patriarhul DanielFoto: Hotnews

Preafericitul Parinte Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a fost sarbatorit, vineri, la Catedrala Patriarhala din Capitala, cu ocazia implinirii varstei de 60 de ani, la eveniment participand ierarhi, membri ai Sfantului Sinod, dar si oficialitati.

Zilele oficiale de aniversare a Preafericitului Parinte Patriarh Daniel sunt: ziua de 30 septembrie, data intronizarii Preafericirii Sale in demnitatea de Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane, precum si 17 si 18 decembrie, de sarbatoarea Sfantului Prooroc Daniel si a Sfantului Cuvios Daniil Sihastrul.

Patriarhul Romaniei s-a nascut in data de 22 iulie 1951 in satul Dobresti, comuna Bara, judetul Timis. Este al treilea copil in familia invatatorului Alexie si Stela Ciobotea.​