"Proiectele legislative privind obligativitatea uniformelor scolare, interzicerea accesul minorilor in localurile publice dupa ora 21:00, precum si descentralizarea programului Cornul si laptele sunt initiative legislative pe care viata si realitatea le vor impune", a declarat vineri, intr-o conferinta de presa, deputatul democrat-liberal Cezar Preda, care este "ferm convins" ca uniformele scolare vor fi reintroduse chiar din aceasta toamna. Cele trei proiecte de lege au fost initiate de Cezar Preda, care spune ca are sprijinul primului ministru in ceea ce priveste reintroducerea obligativitatii uniformelor pentru elevi.

"Am vazut ca primul ministru are aceeasi abordare si sunt ferm convins ca in aceasta toamna se va introduce obligativitatea uniformelor scolare", a spus Cezar Preda, citat de Agerpres.

El a adaugat ca "cel de-al doilea proiect, cel al interzicerii accesului minorilor in localurilor publice dupa ora 21:00 de duminica pana joi, trebuie tratat cu seriozitate, caci s-a vazut ca elevii nu sunt pregatiti sa recepteze informatia pe care profesorul doreste sa o transmita".