Cea de-a doua etapa a repartizarii computerizate a candidatilor in invatamantul liceal de stat are loc vineri, iar depunerea dosarelor, intre 23 si 25 iulie, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, anunta Agerpres. La a doua etapa a repartizarii computerizate pot participa candidatii din seria curenta, indiferent de varsta, si cei din seriile anterioare, care nu implinesc 18 ani pana la 11 septembrie 2011 inclusiv si care se afla in una dintre situatiile urmatoare: au participat si au ramas nerepartizati dupa prima etapa sau nu au participat, din diferite motive, la prima etapa de admitere.

Potrivit Metodologiei de organizare si desfasurare a admiterii 2011, postata pe site-ul MECTS, candidatii care nu au participat la prima etapa de repartizare au completat fisa de optiuni in perioada 14-19 iulie.

In aceeasi perioada, au completat o noua fisa de optiuni candidatii care au participat la prima etapa, dar au ramas nerepartizati.

Candidatii respinsi la probele de aptitudini si candidatii care au participat la probele de verificare a cunostintelor de limba materna sau moderna au completat, de asemenea, optiunile in 19 iulie si participa la repartizarea computerizata.

Cea de-a treia repartizare computerizata in licee va avea loc intre 5 si 7 septembrie.

Din 193.894 elevi care au depus optiuni, la prima etapa (12 iulie) au fost repartizati 191.783 iar 2.111 candidati nu au putut fi repartizati, deoarece au completat prea putine optiuni in fisa de admitere (1,09% din total).