Un numar de 34 de cercetasi belgieni, intre care si copii, care s-au ratacit pe dealurile impadurite aflate la aproape 30 de kilometri distanta de municipiul Arad sunt cautati, joi seara, de zeci de jandarmi si politisti aradeni, incidentul fiind anuntat la 112 de membrii grupului.

Apelul la numarul de urgenta 112 a fost facut de o femeie de cetatenie belgiana, care a spus ca face parte dintr-un grup de 34 de cercetasi din Belgia, care s-au ratacit pe dealuri, in zona localitatii Covasint, transmite corespondentul Mediafax.

Ea a precizat ca jumatate din membrii grupului sunt copii si ca joi seara s-au pierdut pe traseu, intr-o padure, si nu au mai reusit sa ajunga la drumul principal.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Judetului Arad, Ovidiu Liber, zeci de jandarmi si politisti au pornit in cautarea celor 34 de cercetasi.

"Grupul a fost localizat pe baza informatiilor oferite prin telefon, iar fortele de ordine se indreapta spre zona indicata pentru recuperarea celor implicati", a declarat Ovidiu Liber.